Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dslr ile Fotoğraf çekim ipuçları

Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

• 8 ay sonra...
  • 7 yıl sonra...

Merhabalar,

Bu sayfayı bulunca sanırım canlandırılması gerek diye düşündüm. Fotoğraf merakı olanlar buraya yükleyip eksikler tartışılabilir.

Ankara'da dolaşırken makine yanımdaydı ve bir kaç kare fotoğraf çektim.

Makine Canon 90D.

Eleştirilere açığımdır. Bir kaç kare yükleyeyim şimdi.

Yalnız fotoğraf karelerinin arasında boşluk bırakmayı yapamadım.

ank2.thumb.jpg.da0bf703d9928af221953549b29b4e89.jpg

metroSB.jpg

kugusb4.jpg

kugu1.jpg

çi2.jpg

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinize, gözünüze sağlık.

Fotoğrafların altına bazı görüşlerimi ekledim.

Özneldir, genel geçer olmaz haliyle..

Yoğun bir Ankara caddesi, hem trafiği hem de insan kalabalığını, hem de park sorununu gündeme getiriyor. Ayrıca yeşille betonun savaşına da vurgu yapıyor. Bir tür şehir belgeseli.

Rahatsız edici üç şey var:

1. Doygunluk çok fazla

2. Alttaki boş asfalt kırpılmalı

3. Fotoğraf sola eğik, bina cephesi ve direk düz olmalı

Mesela

foto1.jpg

metroSB.jpg

Çok güzel. Bu en beğendiğim fotoğraf oldu. Keşke metronun başını da görebilseydik. Sol tarafta ışık biraz arttırılabilir. 

kugusb4.jpg

Bu da doğal ve güzel. Sudaki yansımalar polarize filtre ile azaltılabilirmiş, fazla göz alıyor. Yalınlık önemlidir.

kugu1.jpg

Yalınlıktan bahsetmişken bu da olmaması gerek için örnek oldu. Kuğunun doğal güzelliğini endüstri ürünü tel kafesle bozmamak lazım. Biraz ekmek bulundurun, kuğuyu doğru yere çekin ve öyle görüntüleyin bir daha sefere. Bir de ana konuyu üçtebirlere oturtmak ve bakış yönünü açık bırakmak daha iyi sonuç verebilir.

çi2.jpg

Yakın plan çiçek çekimleri çoğunlukla etkileyici olur. Burada seçilen çiçeğin tazeliğine/diriliğine ve sadeliğe/yalınlığa önem vermek lazım. Arka planın temiz olması lazım. Hatta hiç olmaması lazım.

Kadrajı biraz daha sağa doğru çevirirdim. Bir de yağmurdan sonra çiçekler çok daha albenili durur su damlacıkları ile, Küçük bir su sprey şişesi ile kendi yağmurunuzu yaratabilirsiniz 😉 . 

Benden birkaç örnek aşağıda.

cicekgobek.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

56 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

Elinize, gözünüze sağlık.

Fotoğrafların altına bazı görüşlerimi ekledim.

Özneldir, genel geçer olmaz haliyle..

Yoğun bir Ankara caddesi, hem trafiği hem de insan kalabalığını, hem de park sorununu gündeme getiriyor. Ayrıca yeşille betonun savaşına da vurgu yapıyor. Bir tür şehir belgeseli.

Rahatsız edici üç şey var:

1. Doygunluk çok fazla

2. Alttaki boş asfalt kırpılmalı

3. Fotoğraf sola eğik, bina cephesi ve direk düz olmalı

Mesela

foto1.jpg

metroSB.jpg

Çok güzel. Bu en beğendiğim fotoğraf oldu. Keşke metronun başını da görebilseydik. Sol tarafta ışık biraz arttırılabilir. 

kugusb4.jpg

Bu da doğal ve güzel. Sudaki yansımalar polarize filtre ile azaltılabilirmiş, fazla göz alıyor. Yalınlık önemlidir.

kugu1.jpg

Yalınlıktan bahsetmişken bu da olmaması gerek için örnek oldu. Kuğunun doğal güzelliğini endüstri ürünü tel kafesle bozmamak lazım. Biraz ekmek bulundurun, kuğuyu doğru yere çekin ve öyle görüntüleyin bir daha sefere. Bir de ana konuyu üçtebirlere oturtmak ve bakış yönünü açık bırakmak daha iyi sonuç verebilir.

çi2.jpg

Yakın plan çiçek çekimleri çoğunlukla etkileyici olur. Burada seçilen çiçeğin tazeliğine/diriliğine ve sadeliğe/yalınlığa önem vermek lazım. Arka planın temiz olması lazım. Hatta hiç olmaması lazım.

Kadrajı biraz daha sağa doğru çevirirdim. Bir de yağmurdan sonra çiçekler çok daha albenili durur su damlacıkları ile, Küçük bir su sprey şişesi ile kendi yağmurunuzu yaratabilirsiniz 😉 . 

Benden birkaç örnek aşağıda.

cicekgobek.jpg

Hocam eleştiri ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. 

Aslında tam da istediğim bu zaten. Yanlışları görebilmek. 

Biraz da ilk defa kalabalık yerde çekim yaptığımdan tedirgin olarak deklanşöre bastım. 😅 Sanirim bunun da etkisi olmustur.

Saygılarımla.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.