Cem Boneval Oluşturma zamanı: Ekim 28, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ekim 28, 2012 (düzenlendi) Daha önce de bağlantısını vermiştim, kapsamlı bir veri tabanı içeren ve değişik dergilerden elde edilen ölçüm değerlerine yer veren ve ayrıca kapsamlı karşılaştırmalara izin veren bir web sitesi var: http://www.zeperfs.com/en/ Tüm değerlerin %100 güvenilir olduğunu söylemek mümkün değil, ama kabaca fikir veriyor. Yolunu bulmak da bazen çok kolay olmayabiliyor, fakat oldukça kapsamlı bir veri tabanı var. Ben öylesine 1.6EB'a iki rakip seçip kıyasladım mesela: Match : Focus III 1.6 SCTi vs Golf VI 1.4 TSI DSG7 vs 120 i Ekim 28, 2012 Cem Boneval tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cihan Buğdaycı Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 20 bg'lik farkı ara hızlanmalarda ve 0'dan 160'a kadar olan hızlanmalarda golf dsg sayesinde kapatmış.Bu verilerde fordun en iyi hızlanması golfun ortalama hızlanmasınasına eşit nerdeyse.Bence powershift focus yada her ikisinde manuel olması daha sağlıklı olur.Ama focus'un son hızı golf'ten daha iyi işte bizde buna ciğer diyoruz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Cihan birde ara hızlanmalara bak 0- x değerleri pratikte birşey ifade etmiyor pek, drag yoksa tabi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cihan Buğdaycı Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 (düzenlendi) Ben şu 0-140'ı 100-140 olarak okudum herhalde uykumu tam alamadım. Evet ford geçmiş görünüyor haklısın.0'dan kalkışlarda golf dsg sayesinde geçmiş diyorum zaten manuel olsaydı durum daha farklı olurdu. Ara hızlanmada da golf manuel şanzıman olsaydı focus arayı biraz daha açardı gibime geliyor. Ekim 28, 2012 Cihan Buğdaycı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 hızlanmada da golf manuel şanzıman olsaydı focus arayı biraz daha açardı gibime geliyor. Sizi üzmemek için DSG'yi vermiştim. Madem merak ettiniz buyrun: Match : Focus III 1.6 SCTi vs Golf VI 1.4 TSI Ağırlık/Güç oranı daha yüksek, hacmi, gücü ve torku daha düşük olmasına rağmen Golf 1.4 TSi ile Focus EB 182 PS ile başabaş kalıyor, ben buna verimlilik diyorum. Ondalık farklar sürüş esnasında asla belirgin üstünlük sağlamaz. VW'yi kutlamak lazım. Kullanrıken de Golf olduğundan daha güçlü hissi veriyor, Focus'un aksine....! Benzer bir durum Giulietta 1.4 170 PS ile kıyaslandığında da var... Match : Focus III 1.6 SCTi vs Giulietta III 1.4 MultiAir Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 combining power and efficiency Diye boşuna dememiş ford Neye göre verim ? -Tüketim mi? -1-2 sn'lik güç mü? Ayrıca golf 7 çıktı 6 ile kıyaslamayın kalmadı öyle kıyas yeni 140'lık yeter 150'lik için focus eb 182 fazla 150'lik zaten başa baş gidebiliyor.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cihan Buğdaycı Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Sizi üzmemek için DSG'yi vermiştim. Madem merak ettiniz buyrun: Match : Focus III 1.6 SCTi vs Golf VI 1.4 TSI Ağırlık/Güç oranı daha yüksek, hacmi, gücü ve torku daha düşük olmasına rağmen Golf 1.4 TSi ile Focus EB 182 PS ile başabaş kalıyor, ben buna verimlilik diyorum. Ondalık farklar sürüş esnasında asla belirgin üstünlük sağlamaz. VW'yi kutlamak lazım. Kullanrıken de Golf olduğundan daha güçlü hissi veriyor, Focus'un aksine....! Benzer bir durum Giulietta 1.4 170 PS ile kıyaslandığında da var... Match : Focus III 1.6 SCTi vs Giulietta III 1.4 MultiAir Boyle bir sonuç beklemiyordum açıkçası.Vw güç verimliliği konusunda cidden başarılı bir firma ama ben focus'un daha iyi gideceğini düşünmüşümdür hep(salise yada 1-2 saniye olarak değil.) Duygusal yaklaştım herhalde. Benim anlamadığım şey bu veriler dergilerden toplanmış veriler orada yazdığına göre.Golf'te veriler hep aynı iken focus'ta surekli değişken olmuş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2012 Güzel site. Bunun yol tutuşu karşılaştıran versiyonu olsa keşke Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap