Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dünyanın en büyük bilim yarışmasında 8 Türk Projesi


Önerilen Mesajlar

632157297122400279.jpg

62. Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda Türkiye'yi temsil edecek projeler belirlendi.

Intel'in Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlediği geleneksel Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda (ISEF) bu yıl Türkiye'yi temsil edecek proje ve ekipler belli oldu. Bu yıl 62.si düzenlenen ISEF'te Türkiye 6'sı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2'si de INEPO tarafından seçilen toplam 8 proje ile temsil edilecek. Türkiye'nin genç bilim insanları, 8-13 Mayıs 2011 tarihleri arasında ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenecek fuarda, dünyanın dört bir yanından gelen akranları ile buluşacak, birbirinden ilginç ve işlevsel projeleriyle Türkiye'ye ödül getirmek için mücadele edecek.

Bu yıl Intel ISEF'te yarışacak Türk projeleri arasında sağlığa yararlı antibakteriyel yüzeyler için özel olarak üretilen düşük maliyetli bir kaplama yöntemi, Anka adlı yeni bir şifreleme modeli, süt ürünlerine antipatisi olan çocuklar için yoğurt özelliği taşıyan ekonomik sindirimi kolay sahlepsiz dondurma, antioksidan maddelerden üretilen boyar maddelerden sağlığa zarar vermeyen çocuk mobilya boyaları gibi birbirinden ilginç projeler yer alıyor.

Türkiye geçtiğimiz yıllarda da ISEF'ten ödüllerle döndü. 2009 yılında yarışan beş Türk ekibinden ikisi, Takım Projeleri Büyük Ödülü ve Özel Ödül olmak üzere iki farklı ödüle layık görülmüştü. 2010 yılında da 59 ülkeden katılan yaklaşık 1600 öğrenciyle karşı mücadele eden gençlerimizin 7 projesinden 3'ü Türkiye'ye ödül getirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.