Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Bugün arabam ile yaklaşık 1 km gittikten sonra yakıt almak için istasyona girdim. Yakıt aldıktan sonra motordan ses geldiğini farkettim. Sanki minik mobiletlerden çıkan o patlama sesi gibi. Arabayı kenara çekerek gaz vererek yine kontrol ettim sık olmuyordu ama motorun sesi bir farklı geliyordu. İstasyonda bulunan motordan anlayan bir adam motora bakarak turbo yanmış dedi. Daha sonra tekrar eve dönmek isterken farkettim ki araba gaza basınca gitmiyor devir 2000 e gelince kalıyor ve motor sesi de farklı. Ancak aramla eve kadar gidemeden yolda kaldım.Işıklarda durduğumda araba birden durdu. Ve çalıştırmak istediğimde çalışmadı. Marş sesi gelmiyor. Kontağı açtığımda tüm ışıklar normal yanıyor ama çevirince marş sesi yok.
Sizce sadece turbo mu sorun?
Turbo nun değiştirilmesi serviste ne kadara maloluyor ?
Arabaya turbo yanmasının yanında farklı birşey de olmuş olabilir mi, ne biliyim kilitlenmiş gibi falan?
Konu hakkında bilgisi olanlar paylaşımda bulunabilirlerse memnun olurum.
Soru
F.Emre
Merhaba arkadaşlar;
Bugün arabam ile yaklaşık 1 km gittikten sonra yakıt almak için istasyona girdim. Yakıt aldıktan sonra motordan ses geldiğini farkettim. Sanki minik mobiletlerden çıkan o patlama sesi gibi. Arabayı kenara çekerek gaz vererek yine kontrol ettim sık olmuyordu ama motorun sesi bir farklı geliyordu. İstasyonda bulunan motordan anlayan bir adam motora bakarak turbo yanmış dedi. Daha sonra tekrar eve dönmek isterken farkettim ki araba gaza basınca gitmiyor devir 2000 e gelince kalıyor ve motor sesi de farklı. Ancak aramla eve kadar gidemeden yolda kaldım.Işıklarda durduğumda araba birden durdu. Ve çalıştırmak istediğimde çalışmadı. Marş sesi gelmiyor. Kontağı açtığımda tüm ışıklar normal yanıyor ama çevirince marş sesi yok.
Sizce sadece turbo mu sorun?
Turbo nun değiştirilmesi serviste ne kadara maloluyor ?
Arabaya turbo yanmasının yanında farklı birşey de olmuş olabilir mi, ne biliyim kilitlenmiş gibi falan?
Konu hakkında bilgisi olanlar paylaşımda bulunabilirlerse memnun olurum.
Saygılarımla,
F.Emre tarafından düzenlendiYorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
18
4
4
4
Popular Days
Ock 20
22
Ock 23
12
Ock 21
6
Ock 22
2
Top Posters For This Question
F.Emre 18 posts
Yakup Ç. A. 4 posts
Aydın Baran 4 posts
ufuk özdemir 4 posts
Popular Days
Ock 20 2013
22 posts
Ock 23 2013
12 posts
Ock 21 2013
6 posts
Ock 22 2013
2 posts
Popular Posts
Engin Uzunoğlu
Geçmiş olsun yanlış yakıt olabilir mi?
Aydın Baran
Turbo arızsında motor stop etmez; turbo devre dışı kalırsa turbosuz bir dizel olarak araç yoluna devam eder; hızlanma olmaz doğru düzgün hız yapamaz ama stopta etmez. Fiş ne derse desin hala aracına
F.Emre
Paylaşımlarınız ve alakanız için tşk. ederim Bundan sonra bu siteye daha sık geleceğim. Yarın neticeden sizlere bilgi veririm...
Bu soruda 41 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap