Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Ön Tampon Boya Atması ?

Umut Akbaba

Soru

Herkese iyi akşamlar. Aracı ilk aldığımızda plakaları silikon ile yapıştırmıştık. İstanbul'dada yağmur yağmıştı dün. Bu sabah baktığımda ön plakanın altından ön karlığa kadar komple bembeyaz silikon akmış. Yıkamacıda tazyikli suyla silikonları temizlettim eve geldim tamponun alt kısmında baş parmak tırnağı kadar boya atması olmuş pul pul dökülmüş daha doğrusu. Buna ve silikon akmasına ne gibi çözüm bulabiliriz ? 

Umut Akbaba tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0

@Umut Akbaba, Valla kardeşim, resimlere şimdi bakabildim, o kullanılan malzeme asla ve asla silikon olmaz. Silikon o şekilde akmaz bikere. O işi yapan arkadaşın değilse git konuş (konuşmaktan kastım uslübunu sen belirle), arkadaşınsa Türkçe de  "Dost Kazığı" diye bir tabir vardır. Seninkisi o şekilde olmuş.

Geçmiş olsun. Ben olsam şu an o plakayı kaldırır, plakanın altını temizlettirir, boya atan yerleri boyattırır, Yakup'un da dediği gibi 3m ya da kaliteli bir çift taraflı bant ile yapıştırırım. Ben plakaları yaptırırken adama sordum, düşer mi falan diye, adamın söylediği laf şu "abi düşmez ama, sökerken dikkatli olun, bazen boyayı kaldırabiliyor, hele orjinal olmayan boyayı kesin kaldırıyor falan dedi. Yani çift taraflı bantlarda düşme sorunu yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Büyük ihtimal sıcak silikon denen malzeme, yüksek ısıyı görünce tekrar eriyip akmıştır, yanlış malzeme kullanımı

orada sıcak silikonu eritebilecek bir sıcaklık mümkün değil, erise bile akması mümkün değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

@Umut Akbaba, Valla kardeşim, resimlere şimdi bakabildim, o kullanılan malzeme asla ve asla silikon olmaz. Silikon o şekilde akmaz bikere. O işi yapan arkadaşın değilse git konuş (konuşmaktan kastım uslübunu sen belirle), arkadaşınsa Türkçe de  "Dost Kazığı" diye bir tabir vardır. Seninkisi o şekilde olmuş.

Geçmiş olsun. Ben olsam şu an o plakayı kaldırır, plakanın altını temizlettirir, boya atan yerleri boyattırır, Yakup'un da dediği gibi 3m ya da kaliteli bir çift taraflı bant ile yapıştırırım. Ben plakaları yaptırırken adama sordum, düşer mi falan diye, adamın söylediği laf şu "abi düşmez ama, sökerken dikkatli olun, bazen boyayı kaldırabiliyor, hele orjinal olmayan boyayı kesin kaldırıyor falan dedi. Yani çift taraflı bantlarda düşme sorunu yok.

Çok iyi demişsin de abi kimseden yardım almadan ben yaptım plakayı :) Slikonuda bagajda buldum meslek inşaat olunca :) Boya sadece o işaretle gösterdiğim yerde var atma olarak başka hiçbir yerde yok dün akşam yine çok feci bir şekilde yagmur yagıyordu bu fotoğraflarıda akşam çektim zaten gittim baktım yine akmış sinirlenip çektim plakayı zaten öyle çok bi çaba göstermedim direk kucağıma düştü plaka. Bu sabahta plakanın arkasını yapıştıracagım yeri iyice temizledim. zaten silikon tam kurumamıştı hala krem gibiydi hemen temizlendi. Gittim nalbura cam slikonu aldım siyah olanından dik çizgiler halinde sürdüm yapıştırdım plakayı kenarlarından bantlada tutturdum. üstüne poşette geçirdim ki yağmur felan yağarsa slikonlara gelmesin diye. Bakalım sonucunu yarın sabah görücez :))

Umut Akbaba tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Olur olur dikkatli bakmadıkça görünmez bile, ama sprey boya alma uygulaması zor. Sanayide boyacıya git al bide fırca ondan sonra dikkatlice sür. Yolun Ankaraya düşüyorsa gel ben yaparım :) Bu arada o malzemenin silikon olmadığına iddaya girerim silikon yaşken bişe o şekilde akmaz. Sistada gayet kaliteli bir markadır, en azından böyle ıvır zıvır şeyleri yapıştırmak için. Senelerdir kullanıyorum ben. Eğer ki sista silikon diyorsanda üretim hatası vardır onda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Olur olur dikkatli bakmadıkça görünmez bile, ama sprey boya alma uygulaması zor. Sanayide boyacıya git al bide fırca ondan sonra dikkatlice sür. Yolun Ankaraya düşüyorsa gel ben yaparım :) Bu arada o malzemenin silikon olmadığına iddaya girerim silikon yaşken bişe o şekilde akmaz. Sistada gayet kaliteli bir markadır, en azından böyle ıvır zıvır şeyleri yapıştırmak için. Senelerdir kullanıyorum ben. Eğer ki sista silikon diyorsanda üretim hatası vardır onda.

Tüm dileklerin için teşekkür ederim abi. Bizim burda boyacı var araç rengine göre yapıyor düşünmen yeter. Şimdi yokladım plakayı taş gibi olmuş siyah silikonla bantlarını sökmedim 1 gün daha kalsın dedim. Ben bu rütuşu haftasonu hallederim de. Arabanın rengi aytozu gri bunun boya kodu nerde yazar acaba ona göre gidip yaptırayım ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Tüm dileklerin için teşekkür ederim abi. Bizim burda boyacı var araç rengine göre yapıyor düşünmen yeter. Şimdi yokladım plakayı taş gibi olmuş siyah silikonla bantlarını sökmedim 1 gün daha kalsın dedim. Ben bu rütuşu haftasonu hallederim de. Arabanın rengi aytozu gri bunun boya kodu nerde yazar acaba ona göre gidip yaptırayım ? 

boya kodu biraz garip, boyacılar kapılardaki etiketlere vs bakıp yapıyorlar, oluyorda :D (mercedes ve opel yaptırdım) ama esas boya kodu ayna kapağının altında dediler!?! söküp fotoğrafını gönderdim öyle boyadılar spoileri (forumdada konusu vardı aytozu boya kodu diye, oraya koydum o fotoğrafıda). 

mercedes ve opele yaptırdığım yer koda gerek duymadı ford aytozu için :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.