saner can Oluşturma zamanı: Şubat 17, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Şubat 17, 2013 Focus 3 lerde kızdırma bujisi (ısıtma bujisi diyen de var) ışığı böyle görünüyor. Aracımı aldığımda havanın sıcak olmasından dolayı bu ışığı göremiyordum. İnternette de bulamamıştım. Belki bundan sonra arayanlara yardımcı olur... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sabri Özer Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2013 Bende eskiden ilk kontağı açar kızdırma işareti geçer ondan sonra debriyaj ve starta basardım. Artık direk debriyaj+star yapıyorum zaten 2 saniye kadar bekletiyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 17, 2013 Sıkça gördüm bunu. Eğer hava çok soğuksa -4 -5 gibi, batıl inançlarıma kurban olup 2-3 kere kontak açıp kapatıyorum 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Sıkça gördüm bunu. Eğer hava çok soğuksa -4 -5 gibi, batıl inançlarıma kurban olup 2-3 kere kontak açıp kapatıyorum Ne kadar batıl inancınız varsa deneyin, 4 ünü birden değiştirmek üzere bugün servise bıraktım aracı. 280 TL sıkışmış Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Ne kadar batıl inancınız varsa deneyin, 4 ünü birden değiştirmek üzere bugün servise bıraktım aracı. 280 TL sıkışmış Yapacak çok bir şeyimiz yok aslında. Düğmeye basıyoruz gerekiyorsa biraz bekleyip çalışıyor. Müdahale edemiyorsunuz. En doğrusunu araç yapıyor. Yine de bozuluyorsa malzemenin de bir ömrü var. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Yapacak çok bir şeyimiz yok aslında. Düğmeye basıyoruz gerekiyorsa biraz bekleyip çalışıyor. Müdahale edemiyorsunuz. En doğrusunu araç yapıyor. Yine de bozuluyorsa malzemenin de bir ömrü var. Mutlak tabiki ford değil bmw de olsa 74000 km de kızdırma bujisi arızalanabilir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özer Öztürk Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Ne kadar batıl inancınız varsa deneyin, 4 ünü birden değiştirmek üzere bugün servise bıraktım aracı. 280 TL sıkışmış Fiyat yüksel geldi bana. Arattım şunu buldum ki ben önceki araçlarından birisinde değiştirmiştim oradan hatırlıyorum bu kadar olmaması gerektiğini. http://www.yedekparcaford.com/?urun-9010-FOCUS-1-6-TDCI-ISITMA-BUJi-TAKIM-ViDALI--4-ADET--2011-2013-ISKRA.html Opelde bujilerden biri bile arızalı olsa arıza lambası yakıyor ama sonra sönüyor. Yani aracı durdurup çekiceya yüklemenin gereksiz olduğunu söylüyor. Ama hata kodlarından anlaşılıyor. Hangisinin arızalı olduğu da şöyle anlaşılıyor. Bujilerin başlıkları çıkartılıyor. Bir kablo alınıp bir ucu aküden +12v ucuna bağlanıyor. Diğer uç buji başlarına çarptırılıyor. Kıvılcım çıkmıyorsa (çok küçük bir kıvılcım dikkatli bakmak gerek) o buji bozuk demektir. Lokma anahtarla sökülüp yenisi takılıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 (düzenlendi) Fiyat yüksel geldi bana. Arattım şunu buldum ki ben önceki araçlarından birisinde değiştirmiştim oradan hatırlıyorum bu kadar olmaması gerektiğini. http://www.yedekparcaford.com/?urun-9010-FOCUS-1-6-TDCI-ISITMA-BUJi-TAKIM-ViDALI--4-ADET--2011-2013-ISKRA.html Opelde bujilerden biri bile arızalı olsa arıza lambası yakıyor ama sonra sönüyor. Yani aracı durdurup çekiceya yüklemenin gereksiz olduğunu söylüyor. Ama hata kodlarından anlaşılıyor. Hangisinin arızalı olduğu da şöyle anlaşılıyor. Bujilerin başlıkları çıkartılıyor. Bir kablo alınıp bir ucu aküden +12v ucuna bağlanıyor. Diğer uç buji başlarına çarptırılıyor. Kıvılcım çıkmıyorsa (çok küçük bir kıvılcım dikkatli bakmak gerek) o buji bozuk demektir. Lokma anahtarla sökülüp yenisi takılıyor. Aslında sıkıntı fiyatında değil, şuanda sökülemeyen 1 adet kızdırma bujisinde. Akşam üzeri pas sökücü sprey sıkıp bıraktılar bloktan sökülebilmesi için. Eğer sökülmezse bloğu söküp kapak ve enjektör contalarıyla birlikte fiyatın 900-950 TL ye çıkmasından endişeleniyorum.(öyle söylediler) Bloktaki contalar nasıl oluyorda tek kullanımlık olabiliyor Şubat 18, 2013 Ramazan D. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özer Öztürk Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Aslında sıkıntı fiyatında değil, şuanda sökülemeyen 1 adet kızdırma bujisinde. Akşam üzeri pas sökücü sprey sıkıp bıraktılar bloktan sökülebilmesi için. Eğer sökülmezse bloğu söküp kapak ve enjektör contalarıyla birlikte fiyatın 900-950 TL ye çıkmasından endişeleniyorum.(öyle söylediler) Bloktaki contalar nasıl oluyorda tek kullanımlık olabiliyor Evet contalar her açılmaya değiştrlir. Hem de standart değildr. Önce kapak oturtulur. Aradaki boşuk jhonson mastarı ile ölçülür. Uygun kalınlıkta conta kullanılır. Bir de macun ile desteklenir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Evet contalar her açılmaya değiştrlir. Hem de standart değildr. Önce kapak oturtulur. Aradaki boşuk jhonson mastarı ile ölçülür. Uygun kalınlıkta conta kullanılır. Bir de macun ile desteklenir. Eski araçların gözünü seveyim..Bas mantar conta veya saç conta(oda el yapımı olur) yapıştır gitsin.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özer Öztürk Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2013 Eski araçların gözünü seveyim..Bas mantar conta veya saç conta(oda el yapımı olur) yapıştır gitsin.. He ya.. az conta tokmaklamadım eskiden. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
saner can Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 21, 2013 Ben mutlaka sönmesini bekliyorum. Focusun iyi taraflarından biri de sıcak havalarda kızdırma bujilerini boşu boşuna çalıştırıp ömrünü kısaltmıyor... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap