Tahir Arıt Oluşturma zamanı: Şubat 23, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Şubat 23, 2013 Merhaba arkadaşlar, Kafama bişi takıldı ve bulamıyorum Belki bu konuyu okuyunca yüzünüzde hafif bir tebessüm olabilir ama inat ettim bulucam... Filmlerde araçların kapıları açılıp kitlendiginde çıkan CUK CUK sesini veren siren'i arıyorum. Videosuda var... http://www.dailymotion.com/video/xetwdg_celik-motor-filo-kiralama-reklam-fi_auto Bunu nereden bulabiliriz, aracıma takıcam bulursak 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 23, 2013 Otomatik Mesaj Bu konu, "Focus Garajı → Focus III → Sorular ve Sorunlar" kategorisinden "Ortak Alan - Sosyal → Otomobil Sohbetleri" kategorisine taşınmıştır. Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım. Saygılarımızla, Focus Club Tr Yönetimi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Alarm için ayrı bir süren kullanılıyor, muhtemelen bu sesi de oradan alıyorlar. Diğer bir alternatif de korna olabilir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Aslında fena olmaz ama gıcık ediyor beni. Ford bu işi bir çok firmada olduğu gibi ışıklarla yapıyor. Peugeot un ışıkları bile beni gıcık ederken sürekli bu sesi duymak benim için dayanılmaz olurdu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
M. Esat Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Benim De Aklıma Geldi Ama Alarm Takılacak Ve Ayrı Bir Kumanda Verilecek Diye düşündüm Ve Hemen Vazgeçtim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sabri Özer Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Mercedeslerde kapilar kilitlenirken 2 kisa korna caliyor. Bu ayarlardan yapiliyor belki yazilimla yapilabilir bi sitede gormustum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özer Öztürk Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2013 Mercedeslerde kapilar kilitlenirken 2 kisa korna caliyor. Bu ayarlardan yapiliyor belki yazilimla yapilabilir bi sitede gormustum Kapı kilit ve açma tetiklerinden kornaya uç bağlanarak yapılabilir. Ama bu tetik uçları birer diod üzerinden (1N4005) bağlanmalıdır. Diod çıkışları birleştirilip bir rölenin normalde kapalı kontakları üzerinden kornaya (veya başka bir ses çıkartıcıya) bağlanır. Röle bobinine ise kontak elektriği bağlanır. Böylece kontak açıkken ses çıkmaz kontak kapaliyken kapı kilitlendiğinde/açıldığında ses çıkar. Eğer kapı kilitlerinken ve açılırken dörtlüler farklı sayıda yanıyorsa o zaman kapı kilit modülünden dörtlülere giden hattan uç çıkartılarak yine röle üzerinden ses çıkartıcıya bağlantı yapılır. (Belki röleye gerek kalmayabilir. Çünkü dörtlüler sadece kumandayla işlem yapıldığında yanmaktadır.) Bu durumda dörtlü düğmesinden giden uca da bir diod bağlanmalıdır ki dörtlüler yakıldığında ses çıkıp durmasın. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ömer Özen Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2013 hocam mantıklı bir cözüm sunmuşsunuz bu hafta sonu denemeyi düşünüyorum teşekkürler ) inşallah işten vakit bulabilirsem eger olursa siteye paylaşırım ... Kapı kilit ve açma tetiklerinden kornaya uç bağlanarak yapılabilir. Ama bu tetik uçları birer diod üzerinden (1N4005) bağlanmalıdır. Diod çıkışları birleştirilip bir rölenin normalde kapalı kontakları üzerinden kornaya (veya başka bir ses çıkartıcıya) bağlanır. Röle bobinine ise kontak elektriği bağlanır. Böylece kontak açıkken ses çıkmaz kontak kapaliyken kapı kilitlendiğinde/açıldığında ses çıkar. Eğer kapı kilitlerinken ve açılırken dörtlüler farklı sayıda yanıyorsa o zaman kapı kilit modülünden dörtlülere giden hattan uç çıkartılarak yine röle üzerinden ses çıkartıcıya bağlantı yapılır. (Belki röleye gerek kalmayabilir. Çünkü dörtlüler sadece kumandayla işlem yapıldığında yanmaktadır.) Bu durumda dörtlü düğmesinden giden uca da bir diod bağlanmalıdır ki dörtlüler yakıldığında ses çıkıp durmasın Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Saruhan Özkan Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2013 tam 5 aylık bir konuyu hortlatıcam şimdi ama bütün gece aradım durdum sonra yabancı bir arkadaşıma telefon açıp. Salak salak cuk cuk sesi çıkararak bunun adını sordum ama öğrendim ki "chirp" (cıvıltı) olarak geçiyormuş bu kadar araştırmamın sebebi de gereksiz olmasına rağmen ben de takmak istiyorum ucuz ufak tefek değişiklikler bazen mutlu ediyor insanı. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Levent Akgöz Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2013 evt bende aradım ama bulamadım..zannedersem alarm ın sireninden kaynaklanıyor.. o sesi çıkaran sireni takarsak halolur.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tahir Arıt Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 O sireni bulan yokmu cukcuk sesi veren chirp model siremi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Fatih Dursun Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 Alarm takan yerlere sorun vardır mutlaka. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 17, 2014 http://www.amazon.com/DEI-514T-SOFT-CHIRP-SIREN/dp/B003MYBFYG Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Berk Aydın Yanıtlama zamanı: Nisan 6, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 6, 2014 ben focusumu 2. el aldım ve şans eseri bahsettiğin ses bende var. açılırken cuk cuk. kilitlerken cuk. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap