Cem Boneval Oluşturma zamanı: Şubat 25, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Şubat 25, 2013 Hafta sonu havanın biraz açmasını ve nöbetçi olmama durumunu fırsat bilip çevreyi gezdik. Yavaş yavaş bahara yürürken doğanın tadını çıkarmak lazım ne de olsa... Bu arada beni az çok tanıyanlar fotoğraf ve fotoğraf makinalarına merakım olduğunu bilirler muhtemelen. Şu sıralarda mobil fotoğrafçılığı irdeliyor ve sınırlarını araştırıyorum. Sevgili eşim başarılı bir iPhonograf olarak ürünlerini bolca sosyal medyada paylaşırken ben de bu dünyayı keşfetmeye çalışıyorum. Bundan sonra paylaşacağım kareler de cep telefonu ile Instagram'a gönderdiğim karelerden oluşmakta. Cumartesi günü Kumköy'ü ziyaret ettik. Belek ve Antalya arasında Aksu nehrinin denize döküldüğü yerde tatil köylerinin arasına sıkışmış bu doğal sit alanı hızla kurutulmaya çalışılan anıt ağaç niteliğindeki fıstık çamlarına ev sahipliği yapar. Özellikle yağmurdan sonra minik göletlerdeki yansımalarla hoş kareler çıkar. Ayrıca toprak fena halde canlanmaya başladığından çiçek böcek nüfusunda da hızlı bir artış var. İzleyelim: Yol üstünde Aşağı Kocayatak köyünde de Osmanlı'dan kalma bir mezarlığa tesadüf ettik, eski mezar taşlarının çiçek yatağındaki görüntüleri ilginçti... *************************************************************************************************************************** Pazar günü rotamız Batıya dönüktü. Önce denizden tek kütle olarak yükselen 2365 m rakımlı Tahtalı dağının zirvesine çıktık teleferikle. Bu mevsim denizden gelen serin rüzgarın dağ yamacında yükselmesiyle oluşan yoğuşma bulutları zirveyi pek yalnız bırakmadıklarından doyurucu fotoğraf çekim mümkün olmadı. Tepedeki binadaki sergiden Yılmaz Sevgül'ün Tahtalı fotoğraflarının fotoğraflarını çektim ben de durumu kurtarmak için. Bir kaç da canlı kare: Tahtalı'nın etekleri Türkye'nin zengin Sedir ağacı yetişme bölgelerinden biridir. Dağ keyfini kısa kesip hızla 2365 m rakımdan 0 rakıma, Çıralı'ya indik. Henüz deniz mevsimi değil ama çiçekler etkileyici. Limon ağaçları tomurcuklanmış, birkaç haftaya limon ve portakal çiçeklerinin kokusunda geçilmez bu bölgede. Ağaçların altı ise papatya tarlası Yine yörenin en güzel çiçeklerinden birisi de renk renk Anemon'lar, ya da halk dilinde kullanıldığı ismi ile Dağ Lalesi Çıralı yöresinde de fıstık çamları yoğun, ancak kanaantim o ki turistik tesislere alan açmak adına bilinçli bir şekilde bu ağaçlar kurutuluyor. İşte böyle... 15 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kubilay Yıldırımbayazıt Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2013 ülkemi seviyorum 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2013 (düzenlendi) valla bu akıllı telefonlar akıllara zarar bir hal almaya başladı , macro bilem çekmişsiniz cep telefonu ile zaten artık büyük , tuğla gibi (ki benim en sevdiğim) makiaların miyadı dolmak üzere , makinalardaki aynalı sistem tedavülden kalkar kalkmaz , compact digital makinaların devri başlayacak ... tabi büyük firmaların üretim bantlarını değiştirme yoluna girmeleri için birhayli stok eritmeleri gerekmekte ... Şubat 25, 2013 Tolga Başaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
oğuz mete Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 25, 2013 Ellerinize sağlık resimler gerçekten çok güzel gezmiş kadar olduk.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2013 Ne iyi geldi........... elinize emeğinize sağlık............. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Koç Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 oralarda dolaşmış gibi oldum..süper yerler...elinize sağlık.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nihat Abukan Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Emeğine sağlık Cem Abi, kendimi orada gibi hissettim. Manzaralar süper, resimler süper... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Ayıptır.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Günahtır... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet A. Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Zulümdür... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Müstehaktır... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 1, 2013 Yeni fırsat buluyorum başlığa Çok güzelmiş Umarım herkes bunları tadar Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2013 (düzenlendi) Nöbetçi olmamanın rahatlığını kullanıp Cemre'nin de yardımına güvenerek doğa gezilerimize bu Pazar da devam ettik. Hedef Köprülü Kanyon ve onun kuzeyinde ve yükseğinde yer alan Selge antik kenti idi. Daha önce yazmıştım, Antalya'dan çıkıp doğu istikametinde Serik'i geçtikten sonra yaklaşık 50.km'de kuzeye sapılıyor ve akabinde 45-50 km'lik bir yol daha katediliyor. Benim bayıldığım parkurlardandır, içe yatık, oldukça dar ve genelde sert virajlar, bolca U dönüş ve nispeten düzgün zemin, hele bir de mevsimin sezon dışı olması nedeniyle yoğun olmayan trafik ile birleşince tam bir eğlence oluyor, araçtaki arkadaşların yorumu "bundan sonra lunaparka gideceğimize seninle buraya geliriz" şeklinde oldu, öyle yani... Yolun bir kısmının google manzarası: Köprüçay üzerinde yer alan Köprülü Kanyon hem Roma döneminden kalma tarihi köprüleri ile hem de doğal güzelliği ile her zaman etkileyicidir. Doğal olarak yazın cıvıl cıvıl, hatta bazen vıcık vıcık bir rafting parkuru haline gelir ama bu mevsim sessiz ve sakindir. https://maps.google.com/maps/place?ftid=0x14c494854afaec67:0x72ba6b421213322c&q=37.191844,31.179972&ved=0CA4Q-gswAA&sa=X&ei=ywVQUffrNMmt8gOFzIGYBA&sig2=Z7qZsRNXQ1mOkX4jzD8fuw Selge ise bir 10 km daha tırmandıktan sonra ulaşılan ve 1100 m rakımda en önemli yapısı oldukça iyi durumda olan büyük bir tiyatrosu olan, kaya formları, manzarası ve kepekli undan yapılan gözlemeleri (!) ile meşhur bir antik şehir, antik şehrin göbeğine de kurulmuş bir köy var: Altınkaya köyü... https://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&geocode=&q=Selge+Antik+Kenti,+Alt%C4%B1nkaya%2FAntalya,+T%C3%BCrkiye&*****=0&oq=selge&sll=37.227321,31.129664&sspn=0.007629,0.016512&vpsrc=6&ie=UTF8&hq=Selge+Antik+Kenti,&hnear=Alt%C4%B1nkaya,+T%C3%BCrkiye&ll=37.227526,31.128774&spn=0.007629,0.016512&t=m&z=17&iwloc=A&cid=11846710863895873570 Instagram'dan birkaç kare paylaşayım, daha iyilerini haliyle büyük makina ile çektim ama akşam yorgunluğu ile üşeniyorum yüklemeye.. Yöreye has değişik kaya formları Kuzey nekropolünden Bozburun Dağına bakış Köprüçay Köprüçay ve rafting... Sanatçı doğa olunca şekiller de bir farklı oluyor Bzouburun Dağının taçlandırdığı antik tiyatro Biraz daha yakından... Antik tiyatrodan kuş bakışı Yorgunluk gidermek ve enerji toplamak için birebir: Gözleme - çay Antik Roma köprüsü Güzel bir gündü... Mart 25, 2013 Cem Boneval tarafından düzenlendi İmla ve bilgi ekleme 6 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet A. Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2013 Kıskandım Çok güzel resimler.. Özellikle Köprüçay harika... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2013 Çok güzel Cem Abi; bizimle de paylaştığın için ayrıca teşekkürler. Haritadaki yerleri nasıl acaba bu yerlerin? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap