mehmet st 703 Oluşturma zamanı: Haziran 20, 2011 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 20, 2011 2000 cc benzinli motor için yapılacak carbon clean işleminden ne kadar verim alabilirim araç 122 000 km de bana yardımcı olabiilecek kimse varmııııı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2011 Bu km ye kadar hiç carbon clean yapıldımı ? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2011 Carbon Clean ın 20 ila 40.000km de bir yapılması faydalıdır. 122.000km deki bir araçta illaki faydalı olacaktır ancak çok düşük ihtimal de olsa zamanla birikmiş iri partiküller koparken enjeksiyon sistemine hasar verebilirler, bu yüzden kimi çok km yapmış araçlara pek tavsiye edeilmediği de olur, muhakkak servisinize ya da işlemi yapacak yere konuyu danışın. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2011 KONU YANLIŞ YERDE AÇILMIŞ.. Bir sefere mahsus taşınmıştır. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 mehmet st 703 Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 o ihtimal azda olsa bana sıkıntı yaratır dusuncesıne kapılarak enjektorlerı komle dısarı alıp temızlettım yaklasık 3 saat kadar bır cıhaz ıcerısınde calısarak temızlendı sımdı cok daha verımlı tesekkur ederım ) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Tüfekçi Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2011 ilkini 105 binde ikincisini 150 binde olmak üzere ( km ler tam hatırlamıyorum ama o civarda) 2 kere yaptırdım. ilkinde çok bariz araç rahatladı 2. cisinde etksini o kadar görmesemde 175 bindeki motor performansı şiir gibiydi. şimdi 45 binde yeni bir focus aldım. onada yaptıcam çünkü şehir içi kullanılmış sürekli. otoamtik olduğu için tüektim fazla ve motor içi kurumlanma büyük ihtimal fazla. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 (düzenlendi) Gene hatırlatayım, motorunuzu temizlemek için 4000 dd civarında en az 30 dakika uzun yol da aynı işi görür. CC kısa süreli, araç tam ısınamadan, bolca şehir içi kullanılan motorlar için gerekli olabilir. Ama hem keyif hem de motorun sağlığı için devirli uzun yol gibisi yoktur. Aralık 24, 2011 Cem Boneval tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Gene hatırlatayım, motorunuzu temizlemek için 4000 dd civarında en az 30 dakika uzun yol da aynı işi görür. CC kısa süreli, araç tam ısınamadan, bolca şehir içi kullanılan motorlar için gerekli olabilir. Ama hem keyif hem de motorun sağlığı için devirli uzun yol gibisi yoktur. Bu işlemi dizel motorla hangi devirde yapacağız. Ayrıca dizel motorlu aracı ortalama 2000 devirin biraz üstünde kullanın diye bir sürü öneri alıyorum. Şaşırmış durumdayım. 110-120 arası giderken 6,0-7,0 arası yakıyor. Bende de bu ara bir takıntı oldu. Ortalamamı 4,5 civarına çekmek için uğraşıyorum. Zararı olur mu acaba? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Bu işlemi dizel motorla hangi devirde yapacağız. Ayrıca dizel motorlu aracı ortalama 2000 devirin biraz ÜstÜnde kullanın diye bir sÜrÜ öneri alıyorum. Şaşırmış durumdayım. 110-120 arası giderken 6,0-7,0 arası yakıyor. Bende de bu ara bir takıntı oldu. Ortalamamı 4,5 civarına çekmek için uğraşıyorum. Zararı olur mu acaba? Kurum yakma için dizelde de 3000 dd altına dÜşmeyeceksin, ama bu en az yarım saat sÜreyle ve ısınmış motoda olacak.. Şaşıracak bir şey de yok, şehir içi kullanımında kurum oluşmasını ne kadar uğraşsan engelleyemezsin, onun için senede 2 kez bir vesile yaratıp uzun yol yapmakta yarar var. Az yakma adına kışın çok kasmaya gerek yok. Aslında motor tam ısınmamışken aşırı dÜşÜk (<1000) ve yÜksek (>3000) devirlerden kaçınmak dışında bir şey yapmaya gerek yok. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Hımmm. Teşekkür ederim. Zaten bende öyle çok düşük devirde, ve çok yüksek devirde kullanmıyorum da. Ama daha dikkatli olurum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2011 Cem beyin dediklerini özellikle ş.içinde dizel araç kullanan arkadaşlar daha kolay farkedebilirler; biraz devirli katedilen ş.dışı yollarından sonra aracın gaz tepkilerinin güçlendiğini hissedebilirsiniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Özgür Turhan Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2011 bu km ye kadar yapılmadıysa bence yaptırmayın.. BOR katkı ürünlerinden kullanın daha iyi olur... Normalde carbon clean ilk 40 bin km içerisinde yapılması tavsiye ediliyor. İlkini yaptıktan sonra 80 bin-120 bin şeklinde periyodik olarak yaptırırsanız verim alabilirsiniz... Birde carbon clean dizel araçlarda daha verimli oluyor... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Tüfekçi Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 2011 bor mu motor yağına katkı vs hayatta katmam. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 UMITT Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2011 Gene hatırlatayım, motorunuzu temizlemek için 4000 dd civarında en az 30 dakika uzun yol da aynı işi görür. CC kısa süreli, araç tam ısınamadan, bolca şehir içi kullanılan motorlar için gerekli olabilir. Ama hem keyif hem de motorun sağlığı için devirli uzun yol gibisi yoktur. Peki kaçıncı viteste gittiğimiz önemli mi? 5.viteste 4000 dd yapmak benim hız limitlerimi aşıyor da. Aynı işlemi daha düşük viteste de yapabilir miyiz? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2011 Peki kaçıncı viteste gittiğimiz önemli mi? 5.viteste 4000 dd yapmak benim hız limitlerimi aşıyor da. Aynı işlemi daha düşük viteste de yapabilir miyiz? Elbette... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2011 Fiat Bravo'larda yanlış hatırlamıyorsam DPF'nin durumuna göre araç kendisi bunu dururken yapmakta. 30 dakika kadar aracı 3000 devirde çalıştırıyor sanırsam buna da rezonans gibi birşey denmekte. Aynı şey mi bilmiyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
mehmet st 703
2000 cc benzinli motor için yapılacak carbon clean işleminden ne kadar verim alabilirim araç 122 000 km de bana yardımcı olabiilecek kimse varmııııı
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 17 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap