Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Önerilen Mesajlar

klavyede problem var harfler bazen ikişer çıkıyor yani kafam iyi durumunda değilim.

mertcan arkadaşım kkusura bakma yazında parkk dışındaki söylediklerine katılıyorum. ikkinci sıraya ve yolun ortasına araç bırakkılmasına ve hatta yollcu dahi indirillmesine bile kkarşıyım.çünkü trafiğin aktığı yerde (akmassada önemli değil çünkü orası yol) araç bırakılması trafikteki diğer araçlar için tehlike oluşturmaktadır. kimseninde anlık dahi olsa benim veya bir başkasının canını mallını tehlikeye atmaya hakkı yoktur. ben kesinlikkle 2 . sıraya park etmediğim gibi aracımıda kkaldırıma 30-40 cm den daha yakına yaklaştırırım. yani kısacası bu kkonuda takıntılıyım.

Trafik sorunun fazla olduğu yerlerde malesef imkanlı değil. Şehir içinden bahsediyorsak isek de 30 km ile gidilmesi gereken yerde önceden dörtlü yakılarak yapılan, yolun geçişini kapatmayan bir duruş tehlike yaratıyorsa duran kişi kadar gitmeye çalışan kişi de bir hata, problem vardır bence. 

Trafik problemi olan şehirlerde bu işin pratik bir çözümü yok. Binanın altında dükkan varsa dükkanın önünü kapatmamak gerekiyor, kargo şirketi varsa vah halinize, taksi durağı varsa yapabileceğiniz bir şey yok. Merkezi yerlerdeki kalan tüm yerler paralı otopark. Hepsi bir başkasının hakkını yemekte, canına malına tehlike oluşturmakta. Güvenli bir yerde yolcu indirip bindirmeyi ben de tercih ederim ancak öyle bir yer %90 olmuyor malesef.

Kusura bakacak bir şey yok abi problem yaratan bir olayı farklı bakış açılarıyla konuşuyoruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Trafik problemi olan şehirlerde bu işin pratik bir çözümü yok. Binanın altında dükkan varsa dükkanın önünü kapatmamak gerekiyor, kargo şirketi varsa vah halinize, taksi durağı varsa yapabileceğiniz bir şey yok. Merkezi yerlerdeki kalan tüm yerler paralı otopark. Hepsi bir başkasının hakkını yemekte, canına malına tehlike oluşturmakta. Güvenli bir yerde yolcu indirip bindirmeyi ben de tercih ederim ancak öyle bir yer olmuyor malesef.

İş dönüp dolaşıp insana geliyor. Açgözlülüğü ve saygısızlığı bırakıp, içinde yaşanılır şehirler yapabilmek, birbirine saygılı bireyler  yetiştirmek çok mu zor bilemiyorum. 

Mecbur kalınca Kurtuluş, Feriköy  civarına giderim. Bilen bilir dar sokaklarda sürekli iki taraflı park vardır. Bir de bina altı dükkanlara mal indirenler ikinci şerit yaparak aracı durdurup mal boşaltma yükleme yaparlar. Hani gerçekten sabrınızı zorlayacak yerlerdir. Genelde hepsinin kulaklarını çınlatırım. Kurtuluş ana cadde de bile adam arabayı ikinci şerit bırakıp dükkana girebilir. Ki bu durumda yol tek şerit kalır ve belediye otobüsleri bile sıkışıp kalır. Kural, saygı ve denetim olmayınca bunlarla aynı şehri paylaşmak zorunda kalıyoruz malesef. Polis böyle durumlarda şöyle 2000TL falan gibi bir ceza kesse ne kadar da saygılı ve düşünceli bir toplum oluruz halbuki.  Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanı hakkı kötektir. :) 

Burada adam gibi yol yapmayan, daracık sokaklara insanları sıkıştıran belediyeleri, otopark sorununu çözmeyen belediyeleri, onlara oy veren insanları (ki hangisine oy verdiğinin pek önemi yok hepsi aynı şeyin soyu), arkasındakileri umursamayıp yolu tıkamayı hak görenleri, denetim yapmayan devleti vs vs hepsini hasretle anıyorum. Bir de buraların ara sokakları var ki aslında orada durum daha iyi. Genelde karşılıklı bir mutabakat çevresinde tek yönlü ve park sebebiyle tek şeritli kalmış yollarda durup dördüncü kata malzeme çıkarsanız da arkada sizi bekleyen genelde gık çıkartmıyor. Bu da saçmalık olmakla birlikte herkesin yapmak zorunda kaldığı ve tahammül ettiği bir durum. En azından karşılıklı anlayış ve saygı biraz daha işliyor gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kırsaldan kurtulup kentliliğe dönüşemedik bir türlü, at arabasıı kullanıyor zannediyor herkes hala kendini köy meydanında...

Enegin'in bahsettiği gibi bu salt sürücülerle ilgili bir sorun da değil, işlevsel kent düzenlemesi yok, dar yollar, olmayan otoparklar, denetim zaten yok, saygı da klamyınca halimiz budur.

Düzelmesi dekadlar sonrasına kalır, ta ki bu iş böyle yürümüyor deyip insanlar ortaklaşa çözüm üretmeye başlayınca düzelir, Istanbul yine de diğer kentlerden hızlı ilerliyor bu yönden.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

. Genelde karşılıklı bir mutabakat çevresinde tek yönlü ve park sebebiyle tek şeritli kalmış yollarda durup dördüncü kata malzeme çıkarsanız da arkada sizi bekleyen genelde gık çıkartmıyor. Bu da saçmalık olmakla birlikte herkesin yapmak zorunda kaldığı ve tahammül ettiği bir durum. En azından karşılıklı anlayış ve saygı biraz daha işliyor gibi.

Umarım bunu yapan insanlar saygıdan yapıyordur da ben bu kadar umursamaz insanları görünce, uğraştığıma değmeyeceğini, konuşarak, uyararak, yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışarak ve anlatarak hiç bir şey değiştiremeyeceğimi düşündüğümden muhattap olmuyorum.

Ben çözümün ehliyet verilme sürecinde olduğunu düşünüyorum. Herkes o kadar para verip kurslara gidiyor. Çıkarsınlar yasayı düzgün bir sistem getirsinler. Fahri trafik müfettişlerine de yetkili, düzgün, egosunu aşmış görevliler alternatif olarak gelsin, trafik kurallarına uymayan yavaş hızlı herkesi önce uyarsınlar, o uyarı sisteme kaydedilsin, ikinci uyarıda ceza gelsin. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 ay sonra...
Dörtlü yakmış da nerede durmuş. Dörtlüyü yakınca her yerde durmayı legal sayanlardan mısınız? (İkinci sıra park yapıp dörtlü yakanları çok görüyoruz da ondan sordum.)

Bende araçtan inip camlarını kapılarını parçalayasım geliyor görünce.Heleki 5 metre ilerisinde uygun yer olmasına rağmen şeritte durarak yolcu indirenleri boğazlayasım geliyor. Varsayın ki 3 şeritli bölünmüş yollu,caddelerin sağlarında dükkanlar var.Esnaflar araçlarını cadde üstüne park ediyorlar,müşteriler oralarda duruyor.İşte öyle bir yerde yani uygunsuz bir park değil.

devlet ceza işinden para kazanma derdinde olsa idi, mobil radarlar en tenha saatlerde ölçüm yapmazlardı. kurallara azami uyarak araç kullanan birinin trafikte ölme ihtimali ceza yeme ihtimalinden yüksektir diye düşünüyorum

Birgün Antalya'ya gelirseniz misafir edeyim sizi gezelim nerelere kuruyorlar radarları.En işlek caddelere,günde binlerce aracın geçtiği şehirler arası yollardaki yokuş aşağı yerlere(hızlı girsin diye),hız limiti tabelalarının 100 metre ilerilerine(belki farketmezde limiti 70 sanar bizde avlarız)  vs vs..

Fazla ceza kesen polise ödüller falanda var galiba.Kestikçe prim mi alıyor bişileri var polis arkadaşlar iyi bilir :kıhkıh:  :kıhkıh:

Yine kırmızı ışık cezası geldi iki ay önce.Yeşil yanıyordu ve 3 kez fasılalı yanıp sönmeden direk sarı yandı 1 saniye kadar çat kırmızı oldu.Hız 70 idi ve frene bassam asla duramayacağım için yasalarında dediği gibi durmadım geçtim. Yine ceza geldi.

Cezalardan bıktığım için yine başka bir şehiriindeki trafik lambalarında 3 kez fasılalı yanmadan sarı kırmızı oldu.Çat dedim durdum ışıkta.Bassam geçerdim sarıda belki.Riske atmadım cezadan bıktığım için.2-3 saniye sonra arkadan bir fren sesi.Baktım iç dikiz aynasından lastiklerinden gri duman çıkan bir araç bana doğru geliyor direksiyonda birisi  :o gibi azını açmış direksiyona tutunmuş.Araç start stoplu olduğu için durunca stop etmişti.Debriyaja bastım tam marşı aldı 1. vitese taktım derken gümmmm arka tampona yapıştı benim.Dedim ki ''..(iki kelimeli küfürün kısaltılmışı) durmayınca ceza durunca kaza''. Muğlalı amcam sen gel Muğladan emanet dacia logan mcv ile. Abs yok bir şey yok.Anladım sana vuracağımı direksiyonu kırdım yine aynı yöne getti bu k.duğumun arabası diyor :) Benim doğan olaydı durmuştu gari 3 sefer diyor.Dedim amca tamponun .. sana bişi olmasın :D

Ahanda buda fotosu 4hq.jpg

Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hepsinden önce şu paralı yolda ve d100 deki sol şeridi kapatan tır ve kamyonlara çözüm  bulmalılar,Adamlara orta şeride bile geçme tabelası varken amcam koca Tır ile sol şeridi kapatıyor 120 ile, arka damper kapasının solunda gidiyor.

Polisimiz ya da mevcut görevlilerimiz görmüyor mu bunları,görüyor. Başka bir kamyın sollamaya çıkan tırı sollamaya çıkınca artık pendik te başlıyor trafik.

Diğer uyuz olduğum kişiler sır makasa girmek için solum boş olmasına rağmen sağıma geçen hız manyakları,Senin ne hakkın var ki benim ailemin hayatımı tehlikeye atmaya...(Bu durumdaki doğancıları söylemiyorum bile)

*Haberlere çıkan ölümlü kazaların çoğu Tır , Kamyon , otobüsler.Çokça karşılaştım.Tırı süren adama hiç bir şey olmuyor hatta aracını beklerken yatıyor, diğer arabadakiler de gidiyor.

Önce şu Trafik canavarlarına sur demeliler bence, 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.