Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 baskı _balata ile şanzumanı bir teraziye koyun ; hangidi daha ağar basarsa onu koruyacak eylemlerde bulunun 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Başlık gizemli ve iddialı oldu, ama çoğu deneyimli sürücünün bildiğini gençlere hatırlatayım istedim. Manüel şanzımanlı araçlarda bazı durumlarda debriyajı kullanmadan vites değiştirmek mümkün. Birinci ve geri vitesi kapsam dışı bırakmak koşulu ile tüm diğer viteslerde ayağınızı gazdan çektiğiniz anda vitesi kolaylıkla boşa atabilirsiniz debriyaja basmadan (bu birinci viteste de mümkün). Eğer süratiniz devreye sokmayı düşündüğünüz viteste motor yaklaşık 2000 dd veya altında olacaksa vites koluna takılacak vites yönünde hafif basınç uygularsanız kısa bir süre sonra kendiliğinden vitese geçtiğini fark edeceksiniz. Daha yüksek devirlerde ise motoru beklenen devire kadar yükseltip ayağınızı gazdan çektiğiniz anda gene rahatlıkla geçtiğini fark edeceksiniz. Bazı vitesler biraz daha zor geçebiliyor, bende 3 biraz nazlı mesela, ama alışınca hızlı değişimleri bir kenara bırakmak koşulu ile akan trafikte daha az debriyaj kullanırım. En azından vitesi boşa atacakken hiç basmıyorum debriyaja. Önemli not: Uygun teknik kullanılmadığında şanzımana zarar verebilirsiniz ve denemesi tamamen kullanıcının sorumluluğundadır, oluşacak hasarlar beni ilgilendirmez! debriyajı niye yapmış o zaman adamlar ? ben bazen debriyaja tam basmadığımda bile ses geliyor arabadan...aracına zarar vermek istyenler debriyajsız kullansınlar aracını 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Daha önce bende çokkez duymuştum bu tekniği ama hiç uygulamayı düşünmedim,yemez zaten Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 ben bazen debriyaja tam basmadığımda bile ses geliyor arabadan bilen , aracı iyi dinleyen yapabilir ; usta kişiler ... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Şöyle söyleyelim çok parası olan yada aracı çabuk satmayı düşünenler için....Ama benim içim elvermez doğrusu... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kemal kaya Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 bir de otom vitesi olup da manuel kullanma fantazisi olanlar var çift kavrama olmak şartı ile otom vitese 4-5.000 fazla para vermeyi tercih ederim, Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Olayın teknik yönünü bilmek lazım zarar verip vermediğini tam olarak söyleyebilmek için. Doğru yapıldığı sürece zarar vermiyor olabilir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Doğru yapılırsa hiç direnç görmeden vitesler geçiyor, zorlamak kesinlikle yanlış. Her arabamda bu yöntemi uygun olduğu zamanlarda kullandım, salt boşa atacağım zaman asla debriyaja basmam. Hiç şanzıman sorunu yaşamadım... ites geçirmede de rahat akıyorsa trafik, acelem yoksa ve üşengeçliğim üstümdeyse debriyajsız geçirmeyi tercih edebilirim. Beni örnek almayın, böyle kullanın demiyorum. Sadece yapılabilirliğine işaret ettim. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 @Cem Boneval, Akşam Europa ile denedim. Boşa çok kolay bir şekilde geçiyor zaten de, büyültme ya da küçültme yapamadım. Unutmuş muyum ben bunu yaa. Zorlayınca da cartt diye ses geldi. Nasıl yapıyorduk ? :D Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Çağlar Sertan KASIMOĞLU Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Ağır nakliyat araçlarında şoförler genellikle böyle kullanır.Milyonlarca km yol yaparlar sıkıntıda çıkarmaz.Önemli olan motor ile tekerlek arasında kalan şanzımanda yük olmaması. Bende sıkça böyle kullanırım.Hatta arkadaşlara anlatmak için 5.vitese kadar debriyaja basmadan çıktım Heleki boşa atarken çok kolaylık oluyor.Cruise control açık ise bir süre gaz vermeye devam ediyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
O. Fatih Yurter Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2013 (düzenlendi) Dolmuş şoförlerinin vazgeçilmezlerindendir aynı zamanda :) debriyaja basmadan boşa atmak.. Mart 19, 2013 O. Fatih Yurter tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
S.Velid Demir Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 Hızlı ve sert bir şekilde değilde seri ama yumuşak bir zorlamayla yaptığınızda çok rahat vites geçişleri oluyor. Bunu motorsiklette bile yaptım. Ama dikkat edin bağımlılık yapabilir ona göre. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 bilen , aracı iyi dinleyen yapabilir ; usta kişiler ... sen ustaysan madem aracini debriyajsiz kullan .ben arabama zarar verecek kadar usta değilim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 Boşa atarken kullanabilirsiniz, ne ustalık gerektirir ne de zarar verir... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 20, 2013 sen ustaysan madem aracini debriyajsiz kullan yok kendim için yazmadım , konuyu açan cem abi için demiştim , bende debriyajsız kullanmam arabayı ... o işi motorda yapıyordum ; bazen bilerek bazen bilmeyerek ; motor ile gazlarken el bacak kordinasyonunu bazen karıştırır debriyaj yapmadan vites değiştirir , veya bilerek yapardım ... kendine güvenen yapabilir ... tamamen saçma bir olay değil onu demek istedim ... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap