Tarık Daş Oluşturma zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 21, 2013 Merhaba aracım klima çalışırken dur kalk yada trafik ışıklarında stop ediyor dur kalk olayı sırasında tekleyip stop sorunu yaşıyorum daha öncede oluyordu serviste pislik kaçmış dediler temizlediler ama tekrar başladı klima çalışmadığında hiç bir sorun yok sebebi ne olabilir acaba? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
1 Tarık Daş Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 çoğunlukla dur kalk yaparken trafik ışıklarında ve aracı park ederken bende 2 focus var diğerinde bu sorun olmuyor daha önce serviste pislik birikmiş dediler temizlediler ama yazılım güncellemesi yapmadılar sanırım pislikle alakası yok öyle olsa klima çalışmadığı zamanlarda da yapması gerekmezmi? O zaman yazılım güncellemesi yaptırayım bakalım değişiklik olacakmı takıldığım şey diğer aracımda focus 3 onda bu sorun hiç yaşanmadı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Klimanın motordan güç çalması. Daha yüksek devirde kaldırmayı deneyin. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Guest Özcan B. Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 ara gazı olarak tabir edilen olayı kısmen yapsanız yeter...olması normal mi ya da olmaması mı gerekirdi derseniz,artık onu sorgulamıyorum,kendimce çözümler geliştiriyorum.) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 ufuk özdemir Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Klima çalışırken normalindne daha fazla gaz vermek gerekiyor.1.3 Opel Astralarda klima açıkken arabayı bağırta bağırta kaldırmak gerekiyor.Ayrıca benim bu zaman kadar kullandığım tüm araçlarda klima performansa ister istemez etki ediyor.2000 motor Vectrada klima çalışınca motorun sesi değişiyordu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tarık Daş Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Diğer araçta bu sorun yok benim kullandığım yapıyor bu sorunu kardeşimin kullandığı normal Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan Saraç Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Benim aracımda klima acikken kırmızı ışıkta durunca istop ediyordu,yazılım güncellendi ve sorun çözüldü. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Rölantiden yüke geçerken motor iyi beslenmiyor bence, yazılımsal olabilir, servise uğrayın. 1.6EB'a klima vız geliyor tırıs gidiyor mesela, o yönünü çok sevdim motorun, uyumlular klima ile... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 benim aracımda dizel ama öyle bir sorun yok 3-4 kademede çalıştırıyorum genelde banamısın demiyor... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ahmet Dursun Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 (düzenlendi) Benzer bir sorun bende yokuşlarda kalkarken klima açıksa oluyor; bir-iki kere araba dolu iken yaptı; ağırlıktan herhalde dedim ama sonra tek başımayken de yaptı. Çok dik yokuştan bahsediyorum; hafif eğimde yapmıyor... Periyodik bakımda yazılım güncelleme soracağım. Bu arada devri biraz arttırınca yapmıyor; ilginçtir... Sadece normal kalkış gibi gaza hafif basıldığında yapıyor... Haziran 21, 2013 Ahmet Dursun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 focuslar kalkışta klimadan en az etkilenen araçlardan biri bence daha önce başka araçlarda kullandım, klima özellikle ilk kalkışlarda araçları etkiliyor ama focusların hiç bir modelinde (focus 1-2-3) böyle bir şeyle karşılaşmadım babamda opel astra vardı şimdi corsa var klima açıkken ikisinde de kalkışlarda araç bayağı bir etkileniyordu..Arkadaşların dediği gibi yazılımsal birşey olabilir sizinki yada başka bir problemdir çünkü focusları klima hiç etkilemiyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 taner eviş Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 anaa bende de oluyordu klimayı kapatınca aslan kesiliyordu hatta az önce kavşaktan geçerken çok yavaş kalktı araç hatta sağdan gelen araç baya bi hız kesti çarpmamak için bende servise gideyiim o zaman hafta içi. normaldır diyordum ben de . ama çok çok fazla kasıyo stop etmemek için debriyajla kalkıyorum sorun vardır değil mi arkadaşlar gideyim bi servise ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Benim aracımdada rampalarda ve özelliklede soğuk motorda çok fazla etkiliyor,stop etmese bile 1. vites gaz yemiyor ,yarım debriyaj aragazı vermek zorunda kalıyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 cem aksoy Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 bu konuda bazı kullanıcılarda problem var. daha önceden du forumda tartışıldı bazen klima bazen sadece yokuş klalkkışta bazen ikisindede. Yazılım diyenller oldu. Nu konuda yazılımdan tutunda enjektör değiştirene ve hatta sıralamasını değiştirenler servis servis dolaşanlarda oldu. tam çözüme ulaşıldımı. çözüm bulundumu? bu sorun kasma sorunu diyeyim benm araçtada oldu. araç düşük devirde ve yükte iken kasma yapıyor. devriniz düşük mesela 2. viteste kavşakta zor anlara düştüğünm oluyor.ben kısmen çözümü buldum. öncelikle aracımı rampallarda dur kalklarla alıştırdım. daha sonra rampalarda klima açıkken kalkış denedim. motor biraz allıştı. bunun yanında focusun debriyaj sistemi diğer araçlardan değişik. ayağınızı debriyajdan daha yavaş çekkin kavramaya başladdığı anda debriyajı bırakmayın. böylece motor devri artıyor ve biraz daha yüksekk devirle aracın hareketine yardımcı olluyorsunuz. en basit çözüm bu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Çağlar Sertan KASIMOĞLU Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 (düzenlendi) Yetkili servisin yanından geçerken yazılım güncellemek gerekiyor Sürekli güncel yazılım çıkıyor. Garantisi bittikten sonra yazılımları ücretli yükleyebilirler. Volvoda garanti olsa bile serviste bakım yapılmaz ise güncel yazlım yükletmek 120 TL. Garantili olsun olmasın farketmiyor. Ford'un bu yüklemeleri ücretsiz yapması güzel birşey. Umarım yetkili birileri bunu okuyup, ücretli yapmaz güncel yazılım yüklemeyi Klima belirli bir (3/4) gaz pedalına basmadan sonra,marş anında,motor devri belirli bir devrin altına düştüğünde ve belirli bir devrin üstüne çıktığında devre dışı kalıyor.Bazı araçlarda da gaz kelebeği açıklığına göre. Tabi klimayı açtığımızda motorun rölantideki çalışma prensibi değişiyor. Devrini korumak için daha fazla yakıt püskürtülüyor. Haziran 21, 2013 Çağlar Kasımoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2013 Yetkili servisin yanından geçerken yazılım güncellemek gerekiyor Sürekli güncel yazılım çıkıyor. Garantisi bittikten sonra yazılımları ücretli yükleyebilirler. Volvoda garanti olsa bile serviste bakım yapılmaz ise güncel yazlım yükletmek 120 TL. Garantili olsun olmasın farketmiyor. Ford'un bu yüklemeleri ücretsiz yapması güzel birşey. Umarım yetkili birileri bunu okuyup, ücretli yapmaz güncel yazılım yüklemeyi Klima belirli bir (3/4) gaz pedalına basmadan sonra,marş anında,motor devri belirli bir devrin altına düştüğünde ve belirli bir devrin üstüne çıktığında devre dışı kalıyor.Bazı araçlarda da gaz kelebeği açıklığına göre. Tabi klimayı açtığımızda motorun rölantideki çalışma prensibi değişiyor. Devrini korumak için daha fazla yakıt püskürtülüyor. birde yapacak servis bulsam ya gerek yok diyorlar yada güncelleme yok Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Tarık Daş
Merhaba aracım klima çalışırken dur kalk yada trafik ışıklarında stop ediyor dur kalk olayı sırasında tekleyip stop sorunu yaşıyorum
daha öncede oluyordu serviste pislik kaçmış dediler temizlediler ama tekrar başladı klima çalışmadığında hiç bir sorun yok sebebi ne olabilir acaba?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 23 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap