Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.0 Ecoboost Mu Yoksa 1.6 Tdci Mi ?


Nafi Köse

Önerilen Mesajlar

Dizelin, bence 15.000 bakımında bir değişmesi gereken mazot filtresi 30.000 kmde bir değişiyor Focusta. Ve bu maliyeti 20 lira olan filtreyi 100 liraya değişiyorlar. Bakımlardaki temel farklılık bu oluyor.Yağı,hava filtresi,polen filtresi,yağ filtresi arasında toplamda 20 TL  oynar oynamaz.Arıza verme ihtimali daha fazla olan bir motordur dizel. Yakıtın kaliteli olmalı kesinlikle. Mazot fiyatları,benzine yaklaştı.Eskiden oransal olarakta,birim fiyat olarakta fark baya vardı.Şimdi epeyce azaldı. İlk alıştaki pahalılık nedeniyle ve bakım+vergi dolayısıyla yılda 15.000 km nin altında yol yapacaksanız kesinlikle 1.0 eb :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yapılan hesapları özetlersek yılda 15.000 km altında yapan bir kişide dizel kendini ort.6-7 senede amorti eder, alımdaki 10.000 TL farkın 5 binini satışta kurtaracağınızı varsayarak yazıyorum. 

Ancak bundan sonra kara geçersiniz.

Dizelin yakıttan etkilenme sorunu var, kışın soğukta artan tüketim ve çalışma düzensizliği sorunu var, gürültüsü var, var oğlu var...

1.0 125 PS araç tam yüklü ve klima açık bile olsa hiçbir rampada tedirgin etmez. Belli şartlarda dizel daha akıcı gidebilir ama o  da kadı kızının kusuru oluversin...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yüksek km yapılmıyorsa ; dizelin tek avantajı 2. elde çabuk satılması ...  

benzinli 1.6 atmosferik powershift'te 2. elde daha çabuk satılır ...

 

tabi bu söylediklerim 1.0eb veya 1.6 eb kötüdür demek değil , 1.0 'dan bu motor bozulurmu acaba diye korkarlar , 1.6 eb 'de 182 hp çok benzin tüketir diye çekinirler ... 2.el piyasası ; diğer focus modellerine göre daha kötü diyebilirim ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Merhaba,

 

Aslında bir fark hariç tam benim aklımda olan soru sorulmuş bu başlıkta.

 

Ben de 1.0 EB Tit+SP ile 2nci el Tdci Tit+SP arasında kararsız kaldım.

 

Haftasonu 1.0 EB yi test etme imkanım oldu. Test aracında tüm donanım paketleri + sunroof eklenmiş vaziyetteydi. Gerek motorun performansı gerekse kullanım rahatlığı bakımından eşimle birlikte olumsuz bir görüşümüz olmadı.

 

1.0 EB Tit.+ SP için 54.400 fiyat aldık bayiden, ancak ellerinde araç olmadığı için verilecek siparişi takiben en erken Ekim ayında aracı alabileceğimiz söylendi, sipariş geçecekleri için fiyat garantisi de veremiyorlar.

 

Elimizdeki Astra 1.4 T yi satıp Focus sedan'a geçeceğimiz için arada ki fark için kredi kullanmayı düşündük lakin 1.0 araçlar 0 faizli kredilerin kapsamında değilmiş.

 

Tüm bu olumsuz faktörleri göz önüne aldığımızda sıfır km 1.0 EB yerine aynı fiyata ikinci el 2013 model Tdci mi alsak diye düşünmeye başladık.

 

Piyasayı gezmedim ama sahibinden.com üzerinde yaptığım araştırmada 2103 model az km li dizellerin 54-59 bin aralığında olduğunu gördüm.

 

Dizel aracı ikinci el alarak sıfır KM de 1.0 EB ile aralarında mevcut olan yaklaşık 9 bin liralık farkı da sıfırlamış olacağız. 

 

Araç %70 İstanbul trafiğinde, %30 uzun yolda kullanılacak. Bu şekilde yılda 15.000 KM lik bir kullanımımız olacak. Normal şartlarda yıllık 15.000 için dizel tavsiye edilmiyor ancak dizeli ikinci el alınca fiyat anlamında bir fark olmayacak. 1.0 EB de ise ikinci el düşünmüyoruz.

 

Bu veriler ışığında sizlerin tecrübelerinizle bize fikir vermeniz çok işimize yarayacaktır.

 

Teşekkürler.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.