Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Arkadaşlar herkese merhaba aracımı aldığımı belirtmiştim dün 250km lik bir yol yaptım sırf farklı devirlerde aracı kullanayım bir nevi kendi çapımda rodaj yapayım dedim.
Soruma gelince; Araç 6 vitesli dizel fakat vites değişimine uyupta aracı kullanınca genelde 1250 devir ile 1500 devir arasında aracı kullanmaya teşvik ediyor fakat herkes dizel araba devirli kullanılır diye diretiyor.
Örneğin 70 ile giderken hafif yokuşta olsa düz yolda olsa 5e at diyor. Hız 80 olunca 6ya at diyor dediğini yapınca araç bariz 1250-1500 devir arasında seyrediyor.
Doğrusu bu mu yoksa sabit bir devri varmı yani ideal bir kullanım devri varmı?
V,tes değişim uyarısına uyarsak şöyle;
Araç yürüdükten sonra 2.vites
Hız 30 oldumu 3.vites
50'de 4.vites
70'de 5.vites
90 dedimi 6.vites
bir anlam veremedim ne dersiniz nasıl kullanayım?
250km sonunda yol bilgisayarı 4.4 olarak gösterdi yakıt tüketimi fakat yer yer 3bin 3.250-3.500 devire kadar kullandım ilk 5000 bitmeden 4bin devirleri görmeyi düşünmüyorum.
Soru
Hasan Şahin
Arkadaşlar herkese merhaba aracımı aldığımı belirtmiştim dün 250km lik bir yol yaptım sırf farklı devirlerde aracı kullanayım bir nevi kendi çapımda rodaj yapayım dedim.
Soruma gelince; Araç 6 vitesli dizel fakat vites değişimine uyupta aracı kullanınca genelde 1250 devir ile 1500 devir arasında aracı kullanmaya teşvik ediyor fakat herkes dizel araba devirli kullanılır diye diretiyor.
Örneğin 70 ile giderken hafif yokuşta olsa düz yolda olsa 5e at diyor. Hız 80 olunca 6ya at diyor dediğini yapınca araç bariz 1250-1500 devir arasında seyrediyor.
Doğrusu bu mu yoksa sabit bir devri varmı yani ideal bir kullanım devri varmı?
V,tes değişim uyarısına uyarsak şöyle;
Araç yürüdükten sonra 2.vites
Hız 30 oldumu 3.vites
50'de 4.vites
70'de 5.vites
90 dedimi 6.vites
bir anlam veremedim ne dersiniz nasıl kullanayım?
250km sonunda yol bilgisayarı 4.4 olarak gösterdi yakıt tüketimi fakat yer yer 3bin 3.250-3.500 devire kadar kullandım ilk 5000 bitmeden 4bin devirleri görmeyi düşünmüyorum.
İlgi ve alakanız için teşekkürler.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 15 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap