taner eviş Oluşturma zamanı: Haziran 27, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 27, 2013 (düzenlendi) arkadaşlar işe koyulduk önce. rca kablosu ve aküden anfimize giden kablolarımız ısıya dayanıklı bant ile sarılarak işe başlandı Battal abimiz yine iş başında.rca girişleri vs için panelimiz yerinden çıkarılıyor. panelimiz kağıt bantla kaplandı zarar görmesin diye ve ön kapılardan başlandı işlemlere görüntüdeki hoparlör orj. hoparlorleri 25 w gücü var yada güçsüzlüğü kapı içi malzemeleri kaybolmasın diye toplandı arka koltuğumuzun arkasına minik vidalarla monte edilecek olar for x marka kapasitör ve aynı marka anfimiz aaa tanıdık şeylerrrr ön kapılara orjinalinki gibi çerçeveler ama mdf monte ediliyor orjinal sistemin tweeteri arka kapılara aynı seri focal girecektik bulamadık bunları taktık arka kapıya bu da kutusu ve gücü ön kapı yüzü yerine oturtuluyor arka kapıdan çıkardığımız yine orjinal ve yine 25w gücündeki hoparlörümüz arka kapıya yapılan işlemimiz ve sistemin takılması işlemi şimdi sıra ana ünite de ayarlarımız yapıldı 38 cm kicker cvr serisi subwooferimiz bagajdaki yerini aldı ve son halimiz budur arkadaşlar bu da açı olarak değişik bir resim kalan yeri görebilmemiz açısından bu da arkadaşlar forumumuzdan birçok arkadaşımıza ve abimize bi anda mesaj yollamak zorunda kaldığım tweeterların yeri deldirmek istemedim.şimdilik böyle çift taraflı bant ile yapıştırdım yeri değişebilir . tam ayarlatı yapamadık nöbetten çıkıp sabah erkenden sanayi yolunu tuttuk ve akşam dönebildik eve ayar yapmak için cumartesi birdaha gideceğim.video da eklerim saygı ve selamlar forumdaşlar Cem Boneval üstadıma özelllikle teşekkür ederim.aynı şekilde diğer arkadaşlarıma da teşekkürler @taner eviş, ulen yarım saattir Cem abi için ''BAHSET'' zımbırtısını kullanarak teşekkür etmeye çalışıyom olmadı abii bu şekil kabul eyle teşekkürler Haziran 27, 2013 taner eviş tarafından düzenlendi 10 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Mert Kılıç Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 27, 2013 öncelikle hayırlı olsun.. sormak istediğim bi kaç soru var.. 1-bende arka kapılara yeni hoparlör taktırdım.. ancak takan adam eskinin makasla tutan yerleri kesti ve eski platforma yenisini oturttu sizce seste 1 farklılık olurmu? 2- ön ve arka hoparlörler aynımı? arkaya yeni taktıklarım neredeyse hiç bass vermiyo.. amfiden olduğunu düşündüm ben ona göre amfi taktırmayı düşünüyorum.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 (düzenlendi) öncelikle hayırlı olsun.. sormak istediğim bi kaç soru var.. 1-bende arka kapılara yeni hoparlör taktırdım.. ancak takan adam eskinin makasla tutan yerleri kesti ve eski platforma yenisini oturttu sizce seste 1 farklılık olurmu? 2- ön ve arka hoparlörler aynımı? arkaya yeni taktıklarım neredeyse hiç bass vermiyo.. amfiden olduğunu düşündüm ben ona göre amfi taktırmayı düşünüyorum.. 1- doğrusunu yapmış. 2- aynı( Cem abi olmadığını yazmış, benim gördüğüm aynı olduklarıydı değilmiş) Haziran 28, 2013 Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 @taner eviş, güle güle kullan. Teşekkür edilecek bir katkım olmadı. Arka tweeterların yerini haliyle beğenmedim, beni sürekli rahatsız eder bu duruşu mesela... Önerim koaksiyal bir hoparlör kullanmandı, mesela Focal PC 165 veya Alpine SPR-60. Bunların tiz ünitesi midbasa entegre olduğundan montaj sıkıntısı yaratmaz, sadece yönü nedeniyle kulağa doğrudan gelmez tiz, ama ayarla bu halledilebilir. Fizik kanunları gereği kısa dalga boylu/yüksek frekanslı sesler, yani tizler, yönlüdür, hoparlör ne kadar kulağa bakarsa o kadar iyi duyulur, @Ali Mert Kılıç, montajın titreşimi önleyecek şekilde yapılması yeterli. Çerçeve olsa da olur olmasa da o artık ustanın tercihine kalmış. Arka kapıların iç hacmi öne göre biraz daha küçük olduğundan baslar da aynı hoparlör kullanılsa bile biraz daha az derin olabilir, ancak bu rahatsız edici bir boyutta olmaz. Komponent kullanıldı ise tiz-bas ayarı uygun olmayabilir. Aynı mı sorusuna gelince; Taner'in taktıklarında önler Focal, arkalar Alpine; orijinalde önler komponent, arkalar ise tek parça; yani iki durumda da değil. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 @taner eviş, güle güle kullan. Teşekkür edilecek bir katkım olmadı. Arka tweeterların yerini haliyle beğenmedim, beni sürekli rahatsız eder bu duruşu mesela... Önerim koaksiyal bir hoparlör kullanmandı, mesela Focal PC 165 veya Alpine SPR-60. Bunların tiz ünitesi midbasa entegre olduğundan montaj sıkıntısı yaratmaz, sadece yönü nedeniyle kulağa doğrudan gelmez tiz, ama ayarla bu halledilebilir. Fizik kanunları gereği kısa dalga boylu/yüksek frekanslı sesler, yani tizler, yönlüdür, hoparlör ne kadar kulağa bakarsa o kadar iyi duyulur, @Ali Mert Kılıç, montajın titreşimi önleyecek şekilde yapılması yeterli. Çerçeve olsa da olur olmasa da o artık ustanın tercihine kalmış. Arka kapıların iç hacmi öne göre biraz daha küçük olduğundan baslar da aynı hoparlör kullanılsa bile biraz daha az derin olabilir, ancak bu rahatsız edici bir boyutta olmaz. Komponent kullanıldı ise tiz-bas ayarı uygun olmayabilir. Aynı mı sorusuna gelince; Taner'in taktıklarında önler Focal, arkalar Alpine; orijinalde önler komponent, arkalar ise tek parça; yani iki durumda da değil. abi tweeterleri sökecez zaten arka tarafın çıkmam baya geç oldu ayar bile yapamadık. cumartesi onunla ilgileneceğiz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nihat Abukan Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Güle güle kullan.Nasipse pazar günü görüştüğümüzde ayrıca inceleriz... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sabri Özer Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 arka kapılar benim seriden type-G hayırlı olsun Önler bozulsada Alpinea bişi olmaz 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Güle güle kullan.Nasipse pazar günü görüştüğümüzde ayrıca inceleriz... abi hertürlü nasip inşallah bu sefer arka kapılar benim seriden type-G hayırlı olsun Önler bozulsada Alpinea bişi olmaz sabri kardeş focal de baya iyi üst serilerden bişeydi tam serisini hatırlamıyorum ama 600 küsür lira vermiştim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
osman ünal Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Arka kapılara extra izolasyon veya benzeri bir şey yapılmamış galiba, patırtı olmuyor mu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yılmaz Tunç Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Tebirk ederim, iyi dinletiler dilerim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 patırtı olmuyor mu. Bence oluyordur da kapıdan değildir 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Umut Akbaba Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Abi hayırlı olsun.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Hayırlı olsun... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 arka kapılar benim seriden type-G hayırlı olsun Önler bozulsada Alpinea bişi olmaz teşekkürler Sabri kardeş Arka kapılara extra izolasyon veya benzeri bir şey yapılmamış galiba, patırtı olmuyor mu. izolasyon yaptırmadım seste bir sıkıntı yok Tebirk ederim, iyi dinletiler dilerim. teşekkür ederim Abi hayırlı olsun.. sağol kardeşim Hayırlı olsun... aha kötü referans gelmiş sağol kardeşim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
M. Esat Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 28, 2013 hayirli olsun sadece hoparlorleri degistiresim.var benim de oneriniz nedir acaba on arka icin bir de eskisine gore fark olur ses kalitesinde sanirim teyp ayni ama. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap