Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Haydi Gelin Aracımıza Jant Seçelim - Focus 3

Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Ben buna bakmıştım hem parlak biraz

yani benim bildiğim kadarı ile .  dark gri ve normal gri olarak var , birde galiba beyazı var yanlış hatırlamıyorsam ... polish olanını ilk defa görüyorum ... 

bende dark gri alacaktım , sonra düşündüm : kaldırıma filan sürtersem zart diye boyatabilirim , ama dark gri ve polish olanı eski haline döndürmek çok zor neredeyse imkansız olduğu için bunu tercih ettim ...  

imajları en kısa sürede yüklerim ... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yani benim bildiğim kadarı ile .  dark gri ve normal gri olarak var , birde galiba beyazı var yanlış hatırlamıyorsam ... polish olanını ilk defa görüyorum ... 

bende dark gri alacaktım , sonra düşündüm : kaldırıma filan sürtersem zart diye boyatabilirim , ama dark gri ve polish olanı eski haline döndürmek çok zor neredeyse imkansız olduğu için bunu tercih ettim ...  

imajları en kısa sürede yüklerim ... 

Tolga abi sabırsızlıkla bekliyorum :) Sende yayda vardı yanlış hatırlamıyorsam çok güzel olmuştur :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel Seçim Güle Güle Kullanın Bu Jantı Ben De Beğeniyorum Ne Kadar Mal Acaba?

normalde 2000 tl'ye filan geliyor ...  tabi lastik seçimine göre değişken bunlar , michealin , pirelli gibi büyük firmalardan (ar-ge' ye para veriliyor) almaya kalkarsanız 235 40 18 lastik tanesi 500+ lara gelebiliyor ...

ben deneme amaçlı, http://www.nankangusa.com/tires/performance/nankang-ns-20?tab=details  . sitedeki lastiklerden taktırdım ...    yol sesi ve yol tutuşu ilk izlenim olarak beklediğimden daha

iyi gibi geldi ama ,ama lastik hamuru çok yumuşak en fazla 30 000 km gider diye tahmin ediyorum ...yani aslında ucuz lastik aldım diye düşünüyorsunuz ama biri 60.000 gidiyor biri 30.000 km.... 

4 mevsim : tanesi 200 tl'ye filan geliyor ... zaten lastiklerde çok büyük bir beklentim yoktu , sıkılınca söküp eski jant lastiği takarım ... :)

Tolga abi sabırsızlıkla bekliyorum :) Sende yayda vardı yanlış hatırlamıyorsam çok güzel olmuştur :)

yay var  :)  235 40 18 lerlede tren gibi oldu  :)    ,   yarın yıkatır çekerim ....   kapalı otoparkta birkaç poz çekerim ...   

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

normalde 2000 tl'ye filan geliyor ...  tabi lastik seçimine göre değişken bunlar , michealin , pirelli gibi büyük firmalardan (ar-ge' ye para veriliyor) almaya kalkarsanız 235 40 18 lastik tanesi 500+ lara gelebiliyor ...

ben deneme amaçlı, http://www.nankangusa.com/tires/performance/nankang-ns-20?tab=details  . sitedeki lastiklerden taktırdım ...    yol sesi ve yol tutuşu ilk izlenim olarak beklediğimden daha

iyi gibi geldi ama ,ama lastik hamuru çok yumuşak en fazla 30 000 km gider diye tahmin ediyorum ...yani aslında ucuz lastik aldım diye düşünüyorsunuz ama biri 60.000 gidiyor biri 30.000 km.... 

4 mevsim : tanesi 200 tl'ye filan geliyor ... zaten lastiklerde çok büyük bir beklentim yoktu , sıkılınca söküp eski jant lastiği takarım ... :)

Jantları Kaça Aldınız Acaba Bir De Servisteki Arkadaşlar 17 Yap 18 Çok Yorar Ön Takımı Çabuk Bozar Falan Diyorlar Ben De Yapmışken 18 Yapasım Var Yapmazsam Da 16 tı da Kalsın Diyorum Siz Ne Diyorsunuz Bu Konu Hakkında Daha Yeni Takmışsınız,Belki Anlama Fırsatınız Olmadı Ama Çok Fark Etti Mi Olumsuz Yönde Jantlar?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Jantları Kaça Aldınız Acaba Bir De Servisteki Arkadaşlar 17 Yap 18 Çok Yorar Ön Takımı Çabuk Bozar Falan Diyorlar Ben De Yapmışken 18 Yapasım Var Yapmazsam Da 16 tı da Kalsın Diyorum Siz Ne Diyorsunuz Bu Konu Hakkında Daha Yeni Takmışsınız,Belki Anlama Fırsatınız Olmadı Ama Çok Fark Etti Mi Olumsuz Yönde Jantlar?

235 lastik ile 225 lastik arasında 1 cm fark var genişlik olarak  

17 ile 18 inch arasında 2.5 cm fark var çap olarak 

Vede benim aracım 182 hp , zaten avrupa versyonlarında 18 inch 235 40 18 lastik var ...  türkiyeye getirilirken bu jantlarla geliyor ...  

ama tabikide jantlar orjinal değilde replica olduğu için , orjinal olanlara karşın biraz ağarlık farkı olacağı kesin ...       

Sizin araçta dizel , tork'u yüksekmantıklı olan 17 inch takmanız , ama ben olsam 18 inch taktırırdım , sanırım görüntü bende ön planda :kıhkıh:  ...

225 45 17 takarsanız hiçbir değişiklik hissedeceğinizi sanmıyorum ...  ama 235 40 18 takarsanız araçta farkedilir 

bir gerileme hissedebilirsiniz ...  netekim bende de biraz kayıplar oldu ...   ama 182 hp 'nin kaybıyla ,  120 hp nin kaybı daha bariz belli olabilir ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende haftasonu rs 18 inch jant aldım   235 40 18'de lastik taktım üzerine ...  benim çok hoşuma gitti  , arabayı yıkatınca resimlerini eklicem , yanlız performans kaybım oldu gibi , onuda artık race chip pro ile gidermeye çalışacağım ... ilerleyen günlerde :)

jant bu

wallpaper2f.jpg

bence bu jantın 17 inçi daha hoş duruyor hem focus 3 te hem focus 2,5 da..18 inç fazla büyük geliyor araca .Geçenlerde arkadaşın birisi paylaşmıştı aynı jantın 17 inçini çok hoş duruyordu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence bu jantın 17 inçi daha hoş duruyor hem focus 3 te hem focus 2,5 da..18 inç fazla büyük geliyor araca .Geçenlerde arkadaşın birisi paylaşmıştı aynı jantın 17 inçini çok hoş duruyordu. 

ilk defa duyuyorum 17nin 18den daha güzel durduğunu :D büyük her zaman iyidir.

Şekil 1-A 

http://imageshack.us'>ImageShack.us
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilk defa duyuyorum 17nin 18den daha güzel durduğunu :D büyük her zaman iyidir.

Şekil 1-A 

73841826456710700510518.jpg

Uploaded with ImageShack.us

herkesin zevki farklı bence bu jantın 17 si focus a daha güzel duruyor ...madem öyle o zaman 19 inç takalım o daha güzel durur .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

herkesin zevki farklı bence bu jantın 17 si focus a daha güzel duruyor ...madem öyle o zaman 19 inç takalım o daha güzel durur .

Daha güzel durur tabi. Sizin dediğiniz 17 18den daha mantıklı dezavantajlar gözönüne alınırsa ama büyük jant herzaman daha hoştur güzeldir der herkes eminim forumun %99 böyledir %1de siz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

17 ve 18 arasında bence birazda ihtiyaçlar belirliyor güzellik derecesini.

Daha güzel durmaz belki ama daha mantıklı nitelendirilebilir, yani konfor, yakıt tüketimi vs gibi durumlar değerlendirildiğinde 17 jant bana daha mantıklı geliyor. Bu 18 jantın mantıksız olduğu manasına gelmez kesinlikle, konfordan ödün veririm, ekonomiklik de çok önemli değil diyenler için tabiki 18 daha uygun. Yani mantıklı olması ne istediğine bağlı. 

Ben almış olsam 17 alırım. Çünkü benim ihtiyacımı o gideriyor. Hem göz zevkime, hem aracın dinamiklerine hem de konforda benim için uygun aralığı oluşturuyor. 

Daha büyük jant daha güzel durur genellemesine de katılamıyorum. Ama 17-18 her türlü güzel durur, 19 çok abartılı olur Focus için. Tabi 911 turbo gibi bir arabaya da 17-18 çirkin durur. Onun hakkı 19-20 inç. Arabanın hakkını vermek lazım, fazlası fazla diye düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet arabanın hakkına göre jant seçmek lazım ,geçenlerde gri bir focus sahibi arkadaş  bu jantın 17 inçini  paylaşmıştı  gayette beğeni gelmişti 17 inçli focusuna :) foruma değilde tüm Tr de ki focus sahiplerine sormak lazım 17 mi daha güzel 18 mi daha güzel durur diye !!!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet arabanın hakkına göre jant seçmek lazım ,geçenlerde gri bir focus sahibi arkadaş  bu jantın 17 inçini  paylaşmıştı  gayette beğeni gelmişti 17 inçli focusuna :) foruma değilde tüm Tr de ki focus sahiplerine sormak lazım 17 mi daha güzel 18 mi daha güzel durur diye !!!

Güzellik görecedir istediğine sor sonuçta sana kötü gözüken bana hep iyi gözükecektir :D 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dünyanın en güzel 18'lik kızı ile evlen huysuz çıkarsa hayatı zehir eder  :kıhkıh:

Jant göstermelik takılmıyor ki, çıkıyorsun mecburen yola...

- Lastikleri daha pahalı

- Dar yanak nedeniyle konfor olumsuz etkileniyor

- Geniş taban nedeniyle hem yoldaki izleri takip ediyor hem de yakıt tüketimi artıyor

- Yağmur da tutunma olumsuz etkilendiği gibi suda kızaklama riski artıyor

- Replika jantlar göreceli ağır, süspansiyon yükü artıyor.

Estetik, işlevsellik ve ekonomi arasındaki doğru dengeyi bulmakta maharet.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.