Hüseyin Aygün Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2013 Maşallah ellerine sağlık abi. Bir focus sahibi olarak kıskandım 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Zahid U. Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2013 Emeğine sağlık abim mükemmel olmuş 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 11, 2013 Belirli mesafelerden gündüz farımızın görünüşü.Sanırım fazlası ile tatmin edici olmuş.Halka mecburi yerleşiminden dolayı kenarlardan kesik görünüyor ama canlı gözle daha iyi göründügünü düşünüyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2013 İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus 2.5 makyajlı kasa farları bilinen orjinal H7 mercekli versiyon.Mercekleri yeni nesil Hella ile uğraştırıcı montajlama tekniği ile orjinal mercek sabitleme kasasına takılarak değişti.Gen5 balast ve Osram 4300k xenon ampul seti kullanıldı.Sinyal kısmına ledlerden Amerikan park yapıldı.Bu farda farklı olarak Mercek şapkası kenarlarına siyah kuşak atıldı.Amaç uzun hüzme önündeki siyah parça ile sinyal camındaki bütünleyici parçayı tamamlaması ve merceğin içteki siyah şapkasınında bütünlüğe iştirak ederek ortaya değişik bir görüntü çıkarmasıdır.Arkadaşımız tam yetkiyi verdiği için bunu birazda tereddütlü olarak ben uyguladım pişman değilim. Boyama işini elimden geldiği kadar düzğün yapmaya çalıştım.Çok küçük kusurları olmasına rağmen kuşagımız fena değil. Resimlerle farın son durumu. Far camının içini temizleyince kullandığım pamuğun son hali artık bu şekilde idi,resimde biraz daha beyazımsı çıkmış ama bundan daha siyah,siz karar verin içten ne kadar is yaptıgını.Bu siyahlıgın uzun süre kullanılan mercekte de olduğunu da unutmayın.Bu durum bütün marka araçlara içinde geçerli. D1s Osram xenon.Hella merceği bu montaj sonunda arka toz kapagında işlem yapmadım.Yaklaşık 8mm boşluk var.Ama ayar sonrası boşluk nasıl bilmiyorum,Yinede aşagı yukarı oynama mesafesi tahmini olarak yinede 5mm falan boşluk olduğunu söyleyebilirim. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 17, 2013 İstanbul'dan bir arkadaşımızın Focus aracı için Valeo bi-xenon mercek,Gen4 balast Osram 4300k,Bmw orjinal mercek kapagı boyanarak yapıldı. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 Oktay Abi; Focus 3 için hiç mercekli far montajı yaptın mı şu ana kadar? manuel çalışan yükseklik ayarını bir şekilde bi-xenon fara adapte etme şansımız var mı? sokette giriş yerlerini değiştirsek çalışır mı? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 Oktay Abi; Focus 3 için hiç mercekli far montajı yaptın mı şu ana kadar? manuel çalışan yükseklik ayarını bir şekilde bi-xenon fara adapte etme şansımız var mı? sokette giriş yerlerini değiştirsek çalışır mı? Koş tam senin konun. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 sokette giriş yerlerini değiştirsek çalışır mı? Malesef hayır abi, oktay abi daha önce farların sökülüp motorlarının değişmesi gerektiğini söylemişti. sonrasında bu fardan açtı ama motorları ve bağlantıları inceledimi bilmiyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2013 Konumdada resimleri olan far içinde yükseklik motoru normaldi.Eğer içinde servo tip motor var ise değişecek normal motor ise sokete giden uçlar doğru bağlanınca kesinlikle çalışır.Bu farlar ile halojen farlardaki soket pin sıralaması mecburen değişiyor.Ehil elde Pin düzenlemesi ile kesinlikle çalışır. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Konumdada resimleri olan far içinde yükseklik motoru normaldi.Eğer içinde servo tip motor var ise değişecek normal motor ise sokete giden uçlar doğru bağlanınca kesinlikle çalışır.Bu farlar ile halojen farlardaki soket pin sıralaması mecburen değişiyor.Ehil elde Pin düzenlemesi ile kesinlikle çalışır. nerde yanlış yapmış olabilirim abi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 nerde yanlış yapmış olabilirim abi? Sokette belirlenen sıralamada hata olabilir mi? Aynı sıralama benim beyaz zeminlilere uymamıştı; elektrikçi tek tek deneyerek bulmuştu. Konumdada resimleri olan far içinde yükseklik motoru normaldi.Eğer içinde servo tip motor var ise değişecek normal motor ise sokete giden uçlar doğru bağlanınca kesinlikle çalışır.Bu farlar ile halojen farlardaki soket pin sıralaması mecburen değişiyor.Ehil elde Pin düzenlemesi ile kesinlikle çalışır. Oktay Abi teşekkürler. Peki bu motorun yeri nerede acaba? Farın içini açtığında resmini çekmiş olabilirmisin? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Sokette belirlenen sıralamada hata olabilir mi? Aynı sıralama benim beyaz zeminlilere uymamıştı; elektrikçi tek tek deneyerek bulmuştu. Oktay Abi teşekkürler. Peki bu motorun yeri nerede acaba? Farın içini açtığında resmini çekmiş olabilirmisin? Bi yanlışlık olmasın abi bende diğer herşey aynıydı. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Bi yanlışlık olmasın abi bende diğer herşey aynıydı. Bende aynı değildi. Yanlışlık yok, Mertol'ün verdiği şemaya göre yaptığımızda farlar yanmadı. Elektrikçi içeriden kabloları kontrol edip ulaştığı soketleri bulmuştu. Köprü yapmıştı hatta boş pine. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Bende aynı değildi. Yanlışlık yok, Mertol'ün verdiği şemaya göre yaptığımızda farlar yanmadı. Elektrikçi içeriden kabloları kontrol edip ulaştığı soketleri bulmuştu. Köprü yapmıştı hatta boş pine. Basta bende öyle sandımda sonra baktım ayniymis. Seninkide aynıydi. Mertol abinin fara gelen kablolar tam oldugundan ayrıca yazma gereği duymamış ama listeye bakınca yazıyor kısa far sase diye Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Basta bende öyle sandımda sonra baktım ayniymis. Seninkide aynıydi. Mertol abinin fara gelen kablolar tam oldugundan ayrıca yazma gereği duymamış ama listeye bakınca yazıyor kısa far sase diye Eee o zaman neden çalışmadı dersin bu yükseklik ayar motoru? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap