Oktay Toker Oluşturma zamanı: Temmuz 26, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Temmuz 26, 2013 (düzenlendi) Focus F1 ler için Hella'nın ürettiği moretti tip farlarının orjinal mercekli kısmına bi-xenon mercek takalım diye işleme koyulduk.Ben D1s balast ampulü ve mercek arkasını şöyle bir görünce dedim eski tipi Hella rahatca yerine olur.Lakin çok yanılmışım.İşe başladık merceği dağıttım ve apayrı bir yapı.Epey düşündüm nasıl bir montaj ile bu işin altından kalkarım diye ve yeni tip Hella bi-xenon mercek ile yeniden komple dizayn ile iyi bir sonuç alarak Rabbime şükür bugün farları taktık. Orjinal Hella Kare balast ve Osram D2s ampuller farın orjinalinde mevcut.İlk işlem orjinal merceğin şapka kısmını genişletmek oldu. Merceğin ön kısmını rütuş kalemimle güzelce boyadım. Merceğimizi bu kısıma çizgi hizalaması ile monte ettikten sonra arka kısımdan komple Rtv silikon ile izalasyonu yaptım. Esas dış kasası için epey düşündüm.Önce bu kasayı koymadan monte edeyim diye düşünmüştüm ama içime sinmedi,uzun ömürlü olmayacaktı.Sonra pvc su boruları aklma geldi ve 2 katlı olan kalın tiplerden arkasının kapaklı olan tiplerinden aldım.Mercek metaline değmiyor dış kasaya direk etrafında dıştan yarım cm iç içe geçirerek ve 2 yandandan vidalayarak sonrasında Rtv silikon ile komple izole ederek tam bir izalasyon için sıhhatli bir montaj oldu.Tek kusuru beyaz olması.Bu pvc boruyu artık diğer kapak işlemlerindede kullanmayı planlıyorum.Toz kapagı kısmı çok iyi. Duvarda far ayarımızıda yaptık.Mercek değişikliği nedeniyle yeni Hella için ampul tutucu almamıştım.Ampulü vidalar ile odaklama yaparak sabitledim.Bilahire en kısa sürede ampul tutucu alınıp takılacak.Şimdilik en ideal çizgimiz bu.Bunu detaylı şekilde arkadaşımıza anlattım. Halojen uzunlar ile beraber uzunlar.2 far arasını çokmu yaklaştırmışım acaba. Araç üzerindeki görünümü. Temmuz 26, 2013 Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Levent Akgöz Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 2013 oktay bey emeğinize sağlık.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emreakyol Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 eline sağlık oktay abi. resimler görünmüyor bende bixenona çevirebilirm müsait zamanında resimleri gönderirsen sevinirim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 eline sağlık oktay abi. resimler görünmüyor bende bixenona çevirebilirm müsait zamanında resimleri gönderirsen sevinirim Sana zamanında yap dedik Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emreakyol Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 (düzenlendi) Sana zamanında yap dedik karaya ayak bastığımızmı varda yapmadık Şubat 18, 2014 emreakyol tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 karaya ayak bastığımızmı varda yapmadık Farları gemiye götürseydin :D Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emreakyol Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Farları gemiye götürseydin :D araba garajda git sök yap yerine tak o zaman 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 araba garajda git sök yap yerine tak o zaman Kıbrıs'tayım limanda buluşalım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emreakyol Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Kıbrıs'tayım limanda buluşalım rusyadan geliyorum ortada buluşalım 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 rusyadan geliyorum ortada buluşalım olum çanakkale boğazından akın gelin Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emreakyol Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 olum çanakkale boğazından akın gelin kastamonuyu geçtik şimdi yarın akşam 8 de istanbul boğazındayız Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 kastamonuyu geçtik şimdi yarın akşam 8 de istanbul boğazındayız Rüzgar 8 Knot giriş serbest gel Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emreakyol Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 18, 2014 Rüzgar 8 Knot giriş serbest gel bu arada resmin üstünde trend yazıyo bari sport trend yazsaydıda arabamla aynı olurduk Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ömer Osman Özün Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2014 (düzenlendi) Bundan bende istiyorum ama nasıl yapacağımı halen çözemedim, yedek far mı alacaz nasıl yapalım muayene den geçiyor mu. Lütfen bu konular hakkında yardımcı olur musunuz. Mart 9, 2014 Ömer Osman Özün tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2014 Araçta far yıkama ve otomatik eğim sensörü olmadığı için geçmez... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap