Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Malüm yeni focusuma kavuştum kavuşur kavuşmazda 15 günde 2500km yaparak kendi adıma güzel bir rekora imza attım sormak istediğim bir konu vardı belki forumda daha önce konuşulmuştur fakat ben göremedim malesef.
Lastik basınçlarına aldığımda önler 36 arkalar 37 olarak hava basılmış. Bayide bu değerlerde olması gerektiğini söyledi. Fakat uzun yola çıktığımda ne kadar da bu konuda acemide olsam lastiklerin basınçlarıyla ilgili bir problem olduğunu farkettim çünkü yol tutuş özellikle yüksek hızlarda epey azalıyordu. Bunun üzerine basınçlarını arkadaşımın tavsiyesi ile 32psi olarak tekrar ayarladım. Bence büyük oranda farketti. Bu konu hakkında tavsiye değeriniz ve fikirlerinizi bekliyorum.
Soru
Ali Z.
Merhaba saygıdeğer abilerim,
Malüm yeni focusuma kavuştum kavuşur kavuşmazda 15 günde 2500km yaparak kendi adıma güzel bir rekora imza attım sormak istediğim bir konu vardı belki forumda daha önce konuşulmuştur fakat ben göremedim malesef.
Lastik basınçlarına aldığımda önler 36 arkalar 37 olarak hava basılmış. Bayide bu değerlerde olması gerektiğini söyledi. Fakat uzun yola çıktığımda ne kadar da bu konuda acemide olsam lastiklerin basınçlarıyla ilgili bir problem olduğunu farkettim çünkü yol tutuş özellikle yüksek hızlarda epey azalıyordu. Bunun üzerine basınçlarını arkadaşımın tavsiyesi ile 32psi olarak tekrar ayarladım. Bence büyük oranda farketti. Bu konu hakkında tavsiye değeriniz ve fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
16
10
3
3
Popular Days
Tem 21
16
Ağs 5
13
Ağs 2
5
Ağs 3
4
Top Posters For This Question
Ogün Özemre 16 posts
Belen Yalçın 10 posts
Yakup Ç. A. 3 posts
Ali Z. 3 posts
Popular Days
Tem 21 2011
16 posts
Ağs 5 2011
13 posts
Ağs 2 2011
5 posts
Ağs 3 2011
4 posts
Popular Posts
Cem Boneval
El kitabından az modifiyeli hava basınçları Sorun şu ki asla hangi hava saatinin en doğru gösterdiğini bilemeyeceğiz. Güvenilir bir kaç yerden sağlama yapmak ve kendi saatinizi ona göre kal
Yakup Ç. A.
Tabiki de 32 ve civarı olacak..31-33 en fazla.. 36-37 felan hayatta olmaz...Çok aşırı yükleme yaparsan belki.. Bu basıncı araç taşımalarında yapıyorlar tırlarda felan sallana sallana gelsin diye
Ogün Özemre
Ben değişken kullanıyorum lastik havalarımı şehir içinde 36-37 basıyorum.. ( yakıt tüketimi daha düşük olsun ve sıcak asfalt lastiğe daha az zarar versin diye ) Şehir dışı virajlı bir yol k
Bu soruda 52 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap