Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Merhabalar,aracımızı alalı 10 gün oluyor,1.6 tdci Style Plus bir araç aldık.Araca bindiğim gibi gaz pedalının hissizliği ve debriyajın garipliği dikkatimi çekti.İkinci el alındığı için ilk sahibine sorduğumda servise gittiğini ama bu konu hakkında hiçbir işlem yapılmadığını araçta start-stop sistemi olduğu için "MANDALLI DEBRİYAJ" kullanıldığını ona belirtmişler servisteki çalışanlar.
Ayrıca araçta 1. ve 2. viteslerde 1000 devirden itibaren yavaş bir şekilde hızlanmak istersem silkeleme oluşuyor,bu esnada devir saatini kontrol ediyorum aynı şekilde devir saatide eski minibüsler gibi bir aşağı bir yukarı artıyor
Bu konu hakkında bize en yakın servis olan Tuzcular ile görüştüm daha önce böyle bir sorun hakkında hiç şikayet almadıklarını aracı incelemek istediklerini söylediler bende henüz gitmedim.Gidersem bana da bunlar böyle,sen araç kullanmayı bilmiyorsun diyecekler diye düşünüyorum.
Kıyaslamayı diğer aracımız olan Megane III 1.5 Dci ile yaptığımda Focus'un nerede kavrayacağını kestiremiyorum,yokuşlarda el frensiz kalkmaya korkar oldum,ve debriyaj Megane'a göre oldukça yukarıda kavrıyor.Megane kötü bir araç ama aktarması,gaz pedalı,debriyajı vs. kullanması daha net ve hissedilir.
Ayrıca aklıma diğer bir gelen soru,ilk defa ESP li araç kullanıyorum ve sistem devreye girdiğinde göstergede uyarı veriyor mu? Çünkü saçma sapan patinajlar denemediğim için sadece boş virajlarda biraz araca yükleniyorum.
Soru
Oğuz Çevik
Merhabalar,aracımızı alalı 10 gün oluyor,1.6 tdci Style Plus bir araç aldık.Araca bindiğim gibi gaz pedalının hissizliği ve debriyajın garipliği dikkatimi çekti.İkinci el alındığı için ilk sahibine sorduğumda servise gittiğini ama bu konu hakkında hiçbir işlem yapılmadığını araçta start-stop sistemi olduğu için "MANDALLI DEBRİYAJ" kullanıldığını ona belirtmişler servisteki çalışanlar.
Ayrıca araçta 1. ve 2. viteslerde 1000 devirden itibaren yavaş bir şekilde hızlanmak istersem silkeleme oluşuyor,bu esnada devir saatini kontrol ediyorum aynı şekilde devir saatide eski minibüsler gibi bir aşağı bir yukarı artıyor
Bu konu hakkında bize en yakın servis olan Tuzcular ile görüştüm daha önce böyle bir sorun hakkında hiç şikayet almadıklarını aracı incelemek istediklerini söylediler bende henüz gitmedim.Gidersem bana da bunlar böyle,sen araç kullanmayı bilmiyorsun diyecekler diye düşünüyorum.
Kıyaslamayı diğer aracımız olan Megane III 1.5 Dci ile yaptığımda Focus'un nerede kavrayacağını kestiremiyorum,yokuşlarda el frensiz kalkmaya korkar oldum,ve debriyaj Megane'a göre oldukça yukarıda kavrıyor.Megane kötü bir araç ama aktarması,gaz pedalı,debriyajı vs. kullanması daha net ve hissedilir.
Ayrıca aklıma diğer bir gelen soru,ilk defa ESP li araç kullanıyorum ve sistem devreye girdiğinde göstergede uyarı veriyor mu? Çünkü saçma sapan patinajlar denemediğim için sadece boş virajlarda biraz araca yükleniyorum.
Megane'a göre oldukça stabil bir araç virajlarda
Teşekkürler.
Oğuz Çevik tarafından düzenlendiYorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
10
7
5
4
Popular Days
Ekm 17
7
Eyl 12
7
Eyl 2
7
Eyl 1
6
Top Posters For This Question
Oğuz Çevik 10 posts
Yakup Ç. A. 7 posts
Ozan Kar 5 posts
Engin Uzunoğlu 4 posts
Popular Days
Ekm 17 2018
7 posts
Eyl 12 2013
7 posts
Eyl 2 2013
7 posts
Eyl 1 2013
6 posts
Popular Posts
Oğuz Çevik
Bugün de Edirne'den sonra Keşan Tuzcular'a gittim,servis kayıdı oluşturuldu,ilk ustayla test sürüşünde ilk usta sorunu fark etti ve 2. (daha yetkili galiba) usta ile sürüşe çıktık ustanın testte sordu
Servet Ö.
Servislerde "usta" denilen elemanlar, aracın aslında elektronik aksamının koordinasyonu sayesinde çalıştığını zihnen kabullenmeyen ve buna göre eğitim görmemiş veya eksik görmüş, aracın sorununu uğraş
Servet Ö.
Modül yükleme prosedürünü update yaparken etis zaten step-by-step anlatıyor ve tek tek yönlendiriyor.
Posted Images
Bu soruda 46 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap