Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ultra Hd Yayın Standartlarına Merhaba


Önerilen Mesajlar

Biliyorsunuz digital yayın standartlarında şuan yaygın olarak kullanılan SD yayınların yanı sıra zamanla HD yayınlar uydulardan yayınlanır oldu geçtiğimiz birkaç sene içerisinde.

 

Şimdilerde ise Ultra HD denen yayın standartları dünyada ve ülkemizde konuşulur oldu.

 

Nedir bu Ultra HD; Normal HD yayınların kalitesi 1920x1080 pixel olarak izlenirken bu yayın tipinde 3840x2160 pizel olarak izlenebilecek, tam olarak iki katı kaliteye sahip olacak.

 

Bu yayın tipi normal yayınlardan biraz farklı bir şekilde uyduya iletilecek. Aktarım şekli normal yayınlardaki gibi sıkıştırma olmadan gönderilemeyeceği için yayın uyduya çıkarılmadan mpeg-4 standartlarına göre sıkıştırılacak ve uyduya gönderilecek. Uydu alıcıları ise aldığı yayını tekrar mpeg-4 formatından açarak görüntüleyebilecek. (Kabaca youtube'da video izlemek gibi düşünebilirsiniz, aynı mantık) Tabi bu sıkıştırma açma işleri işlem gücü gerektirdiği için başlarda çıkan uydu alıcılarda kanal geçişlerini aşırı yavaşlatacağı kanısındayım.

 

Şuan ülkemizde Ultra HD olarak satılşta olan 84" bir Ultra HD televizyon 30.000TL gibi bir satış fiyatına sahip ki! bunu normal vatandaş alıp evinde kullanamayacak. Tabi bu durum zaman geçtikçe daha küçük boyutlu televizyonlarda insani fiyatlara düşecektir. Tabi birazcık zaman... :) Ama anladığım kadarıyla çok çabuk yaygınlaşmayacak (4k Kameraların 2007 den beri satıldığını düşünürsek, 5 sene sonra televizyonunun adını duyuyoruz.)

 

800px-Digital_video_resolutions_%28VCD_t

 

Sırada 6K veya 8K teknolojisini göreceğiz.

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Holografik görüntü bekliyoruz, gerisi hikaye...

Var zaten, ama end-user olarak size yetişirmi bilmem :smiley2k:

 

http://www.naledi3d.com/EON_3d.html

http://www.slashgear.com/cheoptics360-3d-holographic-display-101998/

Hatta interaktif olanıda var :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4k gözlüksüz 3D çıkmadıkça tv yi değiştirmeyi düşünmüyorum. zaten şu anda üniversite öğrencisi çocuk, araba kredisi derken borç çok. en az 3 yıl bekleyeceğim bu dönemde evdeki tv de 6-7 yaşına girmiş olur..55" yeter benim için..onların fiyatı bu dönemde 5000 tl lere geriler. tabi süper ince amoled ekranlı tv leride ne zaman pratikte göreceğiz bekliyoruz. ekran ömrü konusunu sharp çözmüştü sanırım..en son bildiğim de 40 ekran sony var ve 10.000 tl idi. sonra takip etmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Mantıklı değil. 4k oyun monitörü de çıkarttı Asus da monitörün fiyatı yanında onda oyun oynamanız için gereken ekran kartı işlemci ve benzeri parçalar ultra hd televizyon parasına gelebilir.

Bir de anlamadığım hadi fotoğraflarda yakınlaştırıyoruz da videoda full hd'den fazlası ile yaptıkları reklamlar insanları nasıl etkiliyor. Allah'ın tüplü televizyonunda 480p izliyor adam, samsungun mükemmel renkler yüksek çözünürlük reklamı çıkıyor da adamın ekranında çıkıyor mu?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.