Servet Ö. Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 5, 2013 Biliyorsunuz digital yayın standartlarında şuan yaygın olarak kullanılan SD yayınların yanı sıra zamanla HD yayınlar uydulardan yayınlanır oldu geçtiğimiz birkaç sene içerisinde. Şimdilerde ise Ultra HD denen yayın standartları dünyada ve ülkemizde konuşulur oldu. Nedir bu Ultra HD; Normal HD yayınların kalitesi 1920x1080 pixel olarak izlenirken bu yayın tipinde 3840x2160 pizel olarak izlenebilecek, tam olarak iki katı kaliteye sahip olacak. Bu yayın tipi normal yayınlardan biraz farklı bir şekilde uyduya iletilecek. Aktarım şekli normal yayınlardaki gibi sıkıştırma olmadan gönderilemeyeceği için yayın uyduya çıkarılmadan mpeg-4 standartlarına göre sıkıştırılacak ve uyduya gönderilecek. Uydu alıcıları ise aldığı yayını tekrar mpeg-4 formatından açarak görüntüleyebilecek. (Kabaca youtube'da video izlemek gibi düşünebilirsiniz, aynı mantık) Tabi bu sıkıştırma açma işleri işlem gücü gerektirdiği için başlarda çıkan uydu alıcılarda kanal geçişlerini aşırı yavaşlatacağı kanısındayım. Şuan ülkemizde Ultra HD olarak satılşta olan 84" bir Ultra HD televizyon 30.000TL gibi bir satış fiyatına sahip ki! bunu normal vatandaş alıp evinde kullanamayacak. Tabi bu durum zaman geçtikçe daha küçük boyutlu televizyonlarda insani fiyatlara düşecektir. Tabi birazcık zaman... Ama anladığım kadarıyla çok çabuk yaygınlaşmayacak (4k Kameraların 2007 den beri satıldığını düşünürsek, 5 sene sonra televizyonunun adını duyuyoruz.) Sırada 6K veya 8K teknolojisini göreceğiz. 8 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 (düzenlendi) ultra hd http://www.youtube.com/watch?v=Ja2__Q52GAU Eylül 5, 2013 Tolga Başaran tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Holografik görüntü bekliyoruz, gerisi hikaye... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan V. Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Holografik görüntü bekliyoruz, gerisi hikaye... bende buna benzer birşey yazmak için girmiştim yazayım bari Gözlüksüz 3D istiyoruz 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Holografik görüntü bekliyoruz, gerisi hikaye... Var zaten, ama end-user olarak size yetişirmi bilmem http://www.naledi3d.com/EON_3d.html http://www.slashgear.com/cheoptics360-3d-holographic-display-101998/ Hatta interaktif olanıda var Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nihat Abukan Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Bize ulaşmadığı kesin. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 5, 2013 4k gözlüksüz 3D çıkmadıkça tv yi değiştirmeyi düşünmüyorum. zaten şu anda üniversite öğrencisi çocuk, araba kredisi derken borç çok. en az 3 yıl bekleyeceğim bu dönemde evdeki tv de 6-7 yaşına girmiş olur..55" yeter benim için..onların fiyatı bu dönemde 5000 tl lere geriler. tabi süper ince amoled ekranlı tv leride ne zaman pratikte göreceğiz bekliyoruz. ekran ömrü konusunu sharp çözmüştü sanırım..en son bildiğim de 40 ekran sony var ve 10.000 tl idi. sonra takip etmedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 UltraHDTV'leri tekno marketlerde görmeye başladım, minimum 15bin tl civarında... yalnız daha FullHD yayınlar yaygınlaşmamışken bunları almak ne kadar mantıklı? 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 UltraHDTV'leri tekno marketlerde görmeye başladım, minimum 15bin tl civarında... yalnız daha FullHD yayınlar yaygınlaşmamışken bunları almak ne kadar mantıklı? az 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 UltraHDTV'leri tekno marketlerde görmeye başladım, minimum 15bin tl civarında... yalnız daha FullHD yayınlar yaygınlaşmamışken bunları almak ne kadar mantıklı? Mantık aramak hata olur Alperencim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Mantıklı değil. 4k oyun monitörü de çıkarttı Asus da monitörün fiyatı yanında onda oyun oynamanız için gereken ekran kartı işlemci ve benzeri parçalar ultra hd televizyon parasına gelebilir. Bir de anlamadığım hadi fotoğraflarda yakınlaştırıyoruz da videoda full hd'den fazlası ile yaptıkları reklamlar insanları nasıl etkiliyor. Allah'ın tüplü televizyonunda 480p izliyor adam, samsungun mükemmel renkler yüksek çözünürlük reklamı çıkıyor da adamın ekranında çıkıyor mu? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 90 gaymeyede varmış dün gördüm. Ev mi alıyorsun tv mi belli değil. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2013 Hakkikaten yaw, yaygınlaşsada biraz hesaplı hale gelse... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap