Kerim Kamanoğlu Oluşturma zamanı: Eylül 27, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 27, 2013 Başlıktada belirtiğim gibi bir arkadaşta focus 2.5 dizel den çıkma spor yay var bu yay benim aracıma(F3 1.6 ecoboost)aracıma olur mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Olmaz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 O. Fatih Yurter Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Malesef. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kerim Kamanoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Eyvallah cevaplar için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emre V. Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 2,5 ile focus 2 uyumlu diye biliyorum , elinizdeki ürünü satmayı düşünürmüsünüz ? Eğer düşünürseniz marka belirtirseniz sevinirm. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kerim Kamanoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2013 Dediğim gibi arkadaşın ama sorarım burada cvp yazarım tekrar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 herşeyi birebir aynı süspansiyon farklı bitek nasıl olmuyo bu yay 3 e acaba olmaz diyip kestirip atmışsınız Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 herşeyi birebir aynı süspansiyon farklı bitek nasıl olmuyo bu yay 3 e acaba olmaz diyip kestirip atmışsınız Önemli olan uyması mı ? Böyle mi yardım edeceğiz bu uydu tamam abi ee doğru ürün mü? Onu bilmem sen bilirsin. Satıcı mıyız ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 (düzenlendi) abi bahsettiğimiz yay yani çok teferruatlı bir parçayı uyarlamaya çalışmıyoruzki derme çatma bişey olamaz tabiikide.. focus 2.5 e yay istiyorsun adam çıkartıyor focus 3 için istiyorsun aynı yayı veriyor ebat helezon sayısı aynıyken neden olmasın bu yay mk 3 ü aynı miktarda düşürüyor aracı ve aynı miktarda esneme payı söz konusuyken verimli olmayacağını düşünmek mantıksız değil mi? şimdi adam yay takmak istiyor neden aynısının yenisine mecbur bırakıyoruz ki yalnış tavsiye değil midir bu ? Eylül 28, 2013 emir hacımustafaoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 birkere motor ağarlıkları farklı , aytnı araçlarda dizel ile benzinli bile farklı iken motor , kasası değişik bir arabada takılmaz bence ... taksan bile dengesiz olur .... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Örnek bir markanın kodlarını veriyorum kararı siz verin ben olsam takmam Takana da sebep olmayayım Focus 2 dizel: E10-35-016-02-22 ön dingil maksimum 1070 kg arka 1015 kg Focus 3 Eb: E10-35-023-02-22 veya E10-35-023-01-22 ön dingil maksimum 1100 kg arka 1025 kg veya ön dingil maksimum 985 kg arka 1025 kg Yani farklı ürünler kullanılıyor. Evet seninki bana göre yanlış abi bahsettiğimiz yay yani çok teferruatlı bir parçayı uyarlamaya çalışmıyoruzki derme çatma bişey olamaz tabiikide.. focus 2.5 e yay istiyorsun adam çıkartıyor focus 3 için istiyorsun aynı yayı veriyor ebat helezon sayısı aynıyken neden olmasın bu yay mk 3 ü aynı miktarda düşürüyor aracı ve aynı miktarda esneme payı söz konusuyken verimli olmayacağını düşünmek mantıksız değil mi? şimdi adam yay takmak istiyor neden aynısının yenisine mecbur bırakıyoruz ki yalnış tavsiye değil midir bu ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 şimdi sayın başkanım tamam teknik veriyle ıspat istiyorsun bende tüme varımımı daha yüzeysel şeylerle kanıtlıyorum..kendi yazınla aradaki kilo farkını yazmışsın bu kilo farkı araca 1 kişi binmesi ile 2 kişi binmesi arasındaki fark kadardır gözetilmeyecek kadar ufak olduğunu görüyorsun ayrıca ben distribütor mantığıyla yazayım sana adam iki ayrı kalem de mal getirip satacağı malın adedinde öngörüde bulunuyor elinde patlama riskine(hedef tüketim rakamını riske etmemek için ) karşın ortak değerlere hitab eden tek kalem mal getiriyor.... ayrıca teknik servislerde bana parça kodu farklı diye bu aynı ürün değil diyemezssin ihracın takibi için stok kodlaması farklı olması sadece hangi model için bu yaydan ne kadar tükenme olmuş bunu saptamak için farklı kodlandırılır. bakınız efsane aynalarımızın parça kodları geometrik ve işlevsel olarak aynı ürün olsa dahi mk2.5 ile mk3 için farklı ürün koduyla tanımlanmıştır hiçbir fabrika 50 kiloluk fark için başka yay üretiminin altına girip maaliyet arttırmaz ki bahsettiğimiz düzenek mk 2.5 ile birebir aynıyken ve sadece süspansiyonun farkından kaynaklanan bir yay direnci farkı söz konusuyken bahsi geçen parça entegrasyonunun focus 3 e takıldığı zaman randıman vermiyeceğini idaa etmeniz sizce mantıklı mı? adamın eline düşmüş mk 2.5 yayı fırsat geçmiş eline takacak aman takma takarsan takla atarsın gibi bir algı ortaya çıkıyor madem forumda bilir kişiye danışılacak detaylı açıklama yapılsın ki adam aradaki farkı görüp kendi değerlendirsin bu parçayı takıp takmayacağını... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Çağlar Sertan KASIMOĞLU Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 herşeyi birebir aynı süspansiyon farklı bitek nasıl olmuyo bu yay 3 e acaba olmaz diyip kestirip atmışsınız Süspansiyonlar farklı. F2 ile F3 ün rotları, aksları,motor ve şanzımanı, baskı balata volant bilya(alt merkez), debriyaj üst merkezi,salıncakları, z rotları, traversi, viraj denge çubuğu,motor ve şanzıman kulakları,egzostları,bilyaları vs mekanik parçaları farklı. Abs pompası, kaliperler,diskler,balatalar vs de farklı. F2 katalizör ve dpf ini F3'e takarsın uydurursun ama aynı değil farklı Focus 3 yayı isteyince Focus 2 yayı veren kişi bilmiyordur Focus 3'ü. Sanıyordur ki F2.5 Gerekince şahin yayını f3 e uydurursun ama maksak maximum güvenlik performans ise o iş orda biter... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 (düzenlendi) Süspansiyonlar farklı. F2 ile F3 evet aksini idaa etmedim mk2.5 ten bahsediyorum çağlar özür dilerim bilginizi saptırdım !!! yarın ikisininde resmini çekip forumda paylaşacağım artık kapak resmimi olur başka bişeymi bilmem Eylül 28, 2013 emir hacımustafaoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 (düzenlendi) alt takımlar tamamen aynı bile olsa , 100-200 kg ağarlık farkları devede kulak kalır düşüncesi içinde olsak bile ... arkadaşın elindeki yaylar 200 tl lik (5cm) çin malı bir ürünse , sakata gelebilir , 400 tl civarında eibach , veya h&r kitler var ... hayati parçalar için riske girmeğe gerek yok , yoksa orjinal yaylarını kestirenler var olmuyomu ; oda oluyor Eylül 28, 2013 Tolga Başaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2013 evet aksini idaa etmedim mk2.5 ten bahsediyorum çağlar özür dilerim bilginizi saptırdım !!! yarın ikisininde resmini çekip forumda paylaşacağım artık kapak resmimi olur başka bişeymi bilmem Herkes bildiğini yazıyor, kapak nedir şimdi? Fotoğraf ile olacak şey değil bu. Nesnel bir bilgi yoksa yazılanların benim gözümde bir anlamı yok ve tekniğini verdim yukarda hakaret etmeden bilmişlik yapmadan devam edelim! 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Kerim Kamanoğlu
Başlıktada belirtiğim gibi bir arkadaşta focus 2.5 dizel den çıkma spor yay var bu yay benim aracıma(F3 1.6 ecoboost)aracıma olur mu?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
10
7
6
4
Popular Days
Eyl 28
28
Eyl 27
6
Eyl 30
1
Top Posters For This Question
Çağlar Sertan KASIMOĞLU 10 posts
murat akaloğlu 7 posts
Yakup Ç. A. 6 posts
emir hacımustafaoğlu 4 posts
Popular Days
Eyl 28 2013
28 posts
Eyl 27 2013
6 posts
Eyl 30 2013
1 post
Popular Posts
Yakup Ç. A.
Konu dışı mesajları bilare focus 3 genel başlığına alacağım su serinlesin Konu ile alakalılar kalacak tabiki. 3rd party üretimi ile arabayı bağdaştırdınız
Yakup Ç. A.
Herkes bildiğini yazıyor, kapak nedir şimdi? Fotoğraf ile olacak şey değil bu. Nesnel bir bilgi yoksa yazılanların benim gözümde bir anlamı yok ve tekniğini verdim yukarda hakaret etmeden bilmişl
Mertcan Çelik
@Çağlar Kasımoğlu, İkinci alıntıladığınızda kinaye var sanki Diğer yararlı bilgiler için teşekkürler. Eklenmesi gereken tek yer sadece parça kodu değil de parça kodunun parçanın türünü belirten kı
Bu soruda 34 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap