Serdar yaman Oluşturma zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 18, 2013 Aracımı 1 aydır çalıştırmadan önce start düğmesine basıp ısınmasını bekliyorum ekranda da anlık bir uyarı geliyordu sanırım ısınmanın tamamlandığı gibi 1 saniye bile kalmıyordu 4-5 gündür resmini çekmeye çalışıyordum yakalayamamıştım bugun yakaladım ama... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Nebi Yüksek Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Serdar bey bende çıkmıyor bu uyari fakat bundan onceki aracimda bu ciktimi bana sanayi yolu gotunuyordu.umarim senin sorunun boulr degildir.isitma bujisi bozuldugu zaman verirdi bu uyariyi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kadircan Yılmaz Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Bence normal soğuk havalarda bende de çıkıyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Bencede normal bu ısıtma bujisi soğuk havalarda devreye giriyor ve aracın kolay çalışmasını sağlıyor havalar isindikca bu ışık daha kısa süreli yaniyor ve yazın hic yanmiyor hiç bir sorun yok araçta hersey olmasi gerektiği gibi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Kızdırma işlemi gösterge paneli üzerinde sarı renkli bir yay işareti ile temsil ediliyor focusta ve bu gösterge her marka model için standarttır. Bu ekranda verilen uyarı kızdırma bujisi arızası ile ilgili olabilir; servise göstermek faydalı olabilir. Bu kış geçen kışa oranla çok daha soğuk hava izmirde sabahları -3 gördüğüm oluyor; marşa basınca araç 5-10sn. ısıtma yapıyor ama hiç ekranda bu uyarıyı görmedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Aracımı 1 aydır çalıştırmadan önce start düğmesine basıp ısınmasını bekliyorum ekranda da anlık bir uyarı geliyordu sanırım ısınmanın tamamlandığı gibi 1 saniye bile kalmıyordu 4-5 gündür resmini çekmeye çalışıyordum yakalayamamıştım bugun yakaladım ama... Sabah ilk çalıştırmada direk debriyaj+starta basarsan araba bekleyecek ve ısıtma işlemi tamamlandığında çalışacak, (bunun için çalışıncaya kadar ayağını debriyaj pedalında tutmalısın) Fakat ilk çalıştırmada debriyaja basmadan starta basarsan (yani kontağı açarsan) bu uyarıyı alırsın. İkisinin arasındaki tek fark birisinde manuel olarak ısıtırken (sen ısınmasına zaman ayırırken) diğerinde aynı işlemi otomatik olarak yapıyor. (Yani ısıtma bujileri gerekli yerleri ısıtıp öyle çalışıyor.) Kızdırma işlemi gösterge paneli üzerinde sarı renkli bir yay işareti ile temsil ediliyor focusta ve bu gösterge her marka model için standarttır. Bu ekranda verilen uyarı kızdırma bujisi arızası ile ilgili olabilir; servise göstermek faydalı olabilir. Bu kış geçen kışa oranla çok daha soğuk hava izmirde sabahları -3 gördüğüm oluyor; marşa basınca araç 5-10sn. ısıtma yapıyor ama hiç ekranda bu uyarıyı görmedim. Abi, Serdar direk olarak marşa basmadığı için bu uyarı çıkıyor. Yani ısıtma işlemini bir nevi manuel olarak gerçekleştiriyor ve ekranda motor ön ısıtma diye uyarı çıkıyor. Yaklaşık 3-5 saniye kadar kalıp sonra gidiyor. Bu yazı gittiğinde debriyaj + marşa basıp aracı çalıştırıyorsun. Geçen yıl ben de bu şekilde kullanmıştım. Ancak bu yıl direk marşa basıyorum. Debriyaja basmadan starta basarsan sen de bu uyarıyı görebilirsin. Aslında farkı, yararı ya da zararı yok bu uygulamanın ama ben gereksiz olduğunu düşünüyorum. (Her ne kadar geçen yıl önce starta basıp motor ön ısıtmayı yaptıktan sonra arabayı çalıştırmış olsamda.) 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Hiçbir sorun yok Motor Ön Isıtma Yapmakta 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Peki dediğiniz gibi olsun; yanlız -3 derecede bile ekranda böyle bir yazı görmedim ben (Serdar'ın ekranda sıcaklık +5), sadece sarı yay çıkıyor ki ben arabayı satın aldığımdan beri bir kez bile debriyaja basıp çalıştırmadım önce kontak açıp sonra marşa basıyorum yaz+kış. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Peki dediğiniz gibi olsun; yanlız -3 derecede bile ekranda böyle bir yazı görmedim ben (Serdar'ın ekranda sıcaklık +5), sadece sarı yay çıkıyor ki ben arabayı satın aldığımdan beri bir kez bile debriyaja basıp çalıştırmadım önce kontak açıp sonra marşa basıyorum yaz+kış. Ben şahsen ekranlara güvenmiyorum 50 tane güncelleme geliyor ne olduğu belli değil Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Ben şahsen ekranlara güvenmiyorum 50 tane güncelleme geliyor ne olduğu belli değil O da doğru bende uzun far asistanı var biliyorsun Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Nebi Yüksek Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Peki dediğiniz gibi olsun; yanlız -3 derecede bile ekranda böyle bir yazı görmedim ben (Serdar'ın ekranda sıcaklık +5), sadece sarı yay çıkıyor ki ben arabayı satın aldığımdan beri bir kez bile debriyaja basıp çalıştırmadım önce kontak açıp sonra marşa basıyorum yaz+kış. Bende gormedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Sabah ilk çalıştırmada direk debriyaj+starta basarsan araba bekleyecek ve ısıtma işlemi tamamlandığında çalışacak, (bunun için çalışıncaya kadar ayağını debriyaj pedalında tutmalısın) Fakat ilk çalıştırmada debriyaja basmadan starta basarsan (yani kontağı açarsan) bu uyarıyı alırsın. İkisinin arasındaki tek fark birisinde manuel olarak ısıtırken (sen ısınmasına zaman ayırırken) diğerinde aynı işlemi otomatik olarak yapıyor. (Yani ısıtma bujileri gerekli yerleri ısıtıp öyle çalışıyor.) Abi, Serdar direk olarak marşa basmadığı için bu uyarı çıkıyor. Yani ısıtma işlemini bir nevi manuel olarak gerçekleştiriyor ve ekranda motor ön ısıtma diye uyarı çıkıyor. Yaklaşık 3-5 saniye kadar kalıp sonra gidiyor. Bu yazı gittiğinde debriyaj + marşa basıp aracı çalıştırıyorsun. Geçen yıl ben de bu şekilde kullanmıştım. Ancak bu yıl direk marşa basıyorum. Debriyaja basmadan starta basarsan sen de bu uyarıyı görebilirsin. Aslında farkı, yararı ya da zararı yok bu uygulamanın ama ben gereksiz olduğunu düşünüyorum. (Her ne kadar geçen yıl önce starta basıp motor ön ısıtmayı yaptıktan sonra arabayı çalıştırmış olsamda.) Bence en sağlıklı çalıştırma önce starta basip aractaki tüm ışıklar söndükten sonra debriyaja basıp aracı çalıştırmak . Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Bende yazı görmedim ama düğmeye basınca soğuk havalarda bazen 1-2 sn bekleyip öyle çalıştırıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Şimdi sonuç olarak bu olay normal değil mi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Şimdi sonuç olarak bu olay normal değil mi bence normal sorun olsa bujide, araç ısıtma bujisi hatasi servise gidin vb. Uyarı verirdi bence Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Ümit anlatmış ya... Gayet normal bir durum, kılavuzda da yazıyor zaten böyle bir mesaj verebileceği. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Serdar yaman
Aracımı 1 aydır çalıştırmadan önce start düğmesine basıp ısınmasını bekliyorum ekranda da anlık bir uyarı geliyordu sanırım ısınmanın tamamlandığı gibi 1 saniye bile kalmıyordu 4-5 gündür resmini çekmeye çalışıyordum yakalayamamıştım bugun yakaladım ama...
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 28 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap