Serdar yaman Oluşturma zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 18, 2013 Aracımı 1 aydır çalıştırmadan önce start düğmesine basıp ısınmasını bekliyorum ekranda da anlık bir uyarı geliyordu sanırım ısınmanın tamamlandığı gibi 1 saniye bile kalmıyordu 4-5 gündür resmini çekmeye çalışıyordum yakalayamamıştım bugun yakaladım ama... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 ümitin dediği gibi çalıştırıyorum araçtaki lambalar söndükten sonra normalde böyle bir uyarı almıyorum ve ilk fark ettiğimde sistem menüsüne baktım sistem normal diyordu arza yazmıyordu.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Şimdi sonuç olarak bu olay normal değil mi Serdar'cım; bu olay normal olabilir de olmayabilir de. Şöyle ki, benim araçtaki gösterge panelinin yazılımı Ford'un ürettiği son versiyon yazılım ve kesinlikle böyle bir uyarı vermiyor. Sadece Sarı kızdırma bujisi işareti çıkıyor ekranda 1sn. de kalsa 10sn. de kalsa ekrana bu yazı gelmiyor. Sende bunu göstermesinin sebebi yazılım farklılığı da olabilir. Ama kızdırma bujisi ile iligli bir sıkıntı varsa onuda göstermeye çalışıyor olabilir. Bir kontrol ettirmekte fayda görüyorum ben eğer vaktin varsa ve servis uygunsa. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Serdar'cım; bu olay normal olabilir de olmayabilir de. Şöyle ki, benim araçtaki gösterge panelinin yazılımı Ford'un ürettiği son versiyon yazılım ve kesinlikle böyle bir uyarı vermiyor. Sadece Sarı kızdırma bujisi işareti çıkıyor ekranda 1sn. de kalsa 10sn. de kalsa ekrana bu yazı gelmiyor. Sende bunu göstermesinin sebebi yazılım farklılığı da olabilir. Ama kızdırma bujisi ile iligli bir sıkıntı varsa onuda göstermeye çalışıyor olabilir. Bir kontrol ettirmekte fayda görüyorum ben eğer vaktin varsa ve servis uygunsa. zaten cuma veya pazartesi tekleme ile ilgili servise bırakıcam o zaman söylerim baksınlar.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 KIzdırma bujisi çalışmasa lambası yanmaz ve motor düşük ısılarda çalışmaz. Ayrıca kılavuzda "motor ön ısıtma yapıyor" diye bir mesajın çıkabileceği de belirtilmiş. Endişe etmeyin, yazılım farkları olabilir. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Durum tamamen normal ama yazı neye göre ne zaman çıkıyor çözemedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Durum tamamen normal ama yazı neye göre ne zaman çıkıyor çözemedim. Yarın sabah video çekerim sadece sabah çıkıyor araç soğuk iken ve uyarı geldikten sonra kontağı tekrar kapatıp açıp bekleyince uyarı gelmiyor tekrar... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yarın sabah video çekerim sadece sabah çıkıyor araç soğuk iken ve uyarı geldikten sonra kontağı tekrar kapatıp açıp bekleyince uyarı gelmiyor tekrar... Demek istediğim kafasına göre -10 da çıkmıyor ama +5 te çıkıyor. Bu sene hiç gormedim sanırım gecen sene arasira çıkıyordu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bekir B. Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Arıza olsa kanımca, birde sesli uyarı eşliğinde göstermesi olabilir... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yarın sabah video çekerim sadece sabah çıkıyor araç soğuk iken ve uyarı geldikten sonra kontağı tekrar kapatıp açıp bekleyince uyarı gelmiyor tekrar... Yarın çekeceğin videoyu eğer mümkünse direk debriyaj+start ile çalıştırırken çekebilir misin? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Yarın çekeceğin videoyu eğer mümkünse direk debriyaj+start ile çalıştırırken çekebilir misin? Senin dediğin şekilde yapınca uyarı gelmedi Ama yinede çekerim... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Ben hiç once kontak sonra çalıştırma yapmadım, ama yazıyı gormuslugum var. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Senin dediğin şekilde yapınca uyarı gelmedi Ama yinede çekerim... Serdar, ilk mesajımda da bahsettiğim gibi direk debriyaj+start yaparsan motor ısıtma işlemini kendisi otomatikman yapar. Şayet çok aşırı soğuksa (-20 ler gibi mesela) ısıtma süresi uzun olacağından bu uyarı çıkabilir. Ancak benim şu ana kadar herhangi bir şekilde direk çalıştırdığımda bu uyarıyı almadım. Fakat sadece start butonuna basarsan motorun ısıtılıyor olduğu bilgisini ekrandan veriyor demek ki. Ayrıca Focus 3 TDCİ nin kaç tane yazılımı varsa bu uyarı işi her birisi için farklı şekillerde oluyor olabilir. Yani senin arabanın yazılımı bir önceki yazılımsa farklı, benimki bir sonrakiyse farklı olabilir. Ancak aracının ısıtma bujileriyle ilgili en ufak bir problem olmadığı kanısındayım. Tabi senin içinde tereddüt varsa servise gidip "abi bunlar böyle, normal yani..." cevabını almana mani olamam. Takdir senin. Ben hiç once kontak sonra çalıştırma yapmadım, ama yazıyı gormuslugum var. Ozan senin araban farklı kardeşim. Senin araban KESİN İZMİRLİ. Şaka bi yana sanıyorum uzun bir ısıtmaya ihtiyacı varsa o şekilde yapmış olabilir. Hatta debriyaja bastığını algılamamış bile olabilir. Benim direk çalıştırmalarımda henüz bu şekilde bir uyarı vermedi. Ama manuel olarak ısıtırsam bu uyarıyı alıyorum. Hatta öğlen yemekten geldik, şimdi gidip basayım bu uyarıyı yine alırım. Ama direk çalıştırırsam vermiyor. Sanırım kontağı açtık ee noluyor şimdi diye soran sürücüleri boş boş durmadığını, geri planda bir işler yaptığını izah etmek için ford böyle bir yönteme başvurmuş olmalı. :D Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 18, 2013 (düzenlendi) Serdar, ilk mesajımda da bahsettiğim gibi direk debriyaj+start yaparsan motor ısıtma işlemini kendisi otomatikman yapar. Şayet çok aşırı soğuksa (-20 ler gibi mesela) ısıtma süresi uzun olacağından bu uyarı çıkabilir. Ancak benim şu ana kadar herhangi bir şekilde direk çalıştırdığımda bu uyarıyı almadım. Fakat sadece start butonuna basarsan motorun ısıtılıyor olduğu bilgisini ekrandan veriyor demek ki. Ayrıca Focus 3 TDCİ nin kaç tane yazılımı varsa bu uyarı işi her birisi için farklı şekillerde oluyor olabilir. Yani senin arabanın yazılımı bir önceki yazılımsa farklı, benimki bir sonrakiyse farklı olabilir. Ancak aracının ısıtma bujileriyle ilgili en ufak bir problem olmadığı kanısındayım. Tabi senin içinde tereddüt varsa servise gidip "abi bunlar böyle, normal yani..." cevabını almana mani olamam. Takdir senin. Ozan senin araban farklı kardeşim. Senin araban KESİN İZMİRLİ. Şaka bi yana sanıyorum uzun bir ısıtmaya ihtiyacı varsa o şekilde yapmış olabilir. Hatta debriyaja bastığını algılamamış bile olabilir. Benim direk çalıştırmalarımda henüz bu şekilde bir uyarı vermedi. Ama manuel olarak ısıtırsam bu uyarıyı alıyorum. Hatta öğlen yemekten geldik, şimdi gidip basayım bu uyarıyı yine alırım. Ama direk çalıştırırsam vermiyor. Sanırım kontağı açtık ee noluyor şimdi diye soran sürücüleri boş boş durmadığını, geri planda bir işler yaptığını izah etmek için ford böyle bir yönteme başvurmuş olmalı. :D sabah unutmazsam bi deniyim bakalım. yalnız dediğin gibiyse tam tersi olması mantıklı geldi bana yani debriyaja basılı düğmeye bastık ama bekliyoruz araba çalışsın diye bir bilgi yok. hatta babam sordu geçenlerde bu araba düğmeye bastıktan sonra bekliyor eskiden yoktu nolduki filan diye Aralık 18, 2013 Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Serdar yaman
Aracımı 1 aydır çalıştırmadan önce start düğmesine basıp ısınmasını bekliyorum ekranda da anlık bir uyarı geliyordu sanırım ısınmanın tamamlandığı gibi 1 saniye bile kalmıyordu 4-5 gündür resmini çekmeye çalışıyordum yakalayamamıştım bugun yakaladım ama...
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 28 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap