Doğan Kurban Oluşturma zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ocak 3, 2014 Arkadaşlar öncelikle herkese saygılar.Benim sorum Ecoboost 1.0 motor kullanan arkadaşlara.Benim aracımın kalorifer ısıtması geç oluyor.Yani yaklaşık 10 dk kadar hareket ettikten sonra gelen hava ılınmaya başlıyor ve arkasından 5 dk geçince sıcak geliyor.Kafama takılan zaten küçük bir motor 0 derecelerde 15 dk da ısınmazsa ne zaman ısınacak.Zaten toplamda 30 dk kadar sürüyor yolculuğum ve yarısında maalesef üşümeyle geçiyor.Ben üşürüm sorun değil ama arabada oğlumda var ona üzülüyorum acaba arabada sorun mu var.Teşekkürler Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Kafama takılan zaten küçük bir motor 0 derecelerde 15 dk da ısınmazsa ne zaman ısınacak. motor küçük olduğu için daha zor ısınıyordur diye bir tahmin yürütebiliyorum ... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Günal Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 benimki de aynı sabahları 10-15 dakika boşta çalıştırıyorum kaloriferde aynı anlattığınız gibi geç ısınıyor hararet yükselmiyor bile zaten motor yükte çalışmadan ısınması zor diğer motor seçeneklerini kullananlarda durum nedir bilemiyorum ama bir arıza olduğunu düşünmüyorum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Ben çabuk ısınsın diye makul bir devirde (2000) hareket ediyorum hareketli olduğumda 15 dk da ısınıyor bide. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Turbo beslemeliler böyle motorun küçüklüğü büyüklüğü çok önemli değil. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tayyar Arslan Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Ben çabuk ısınsın diye makul bir devirde (2000) hareket ediyorum hareketli olduğumda 15 dk da ısınıyor bide. Hocam benim araç 1.6 benzinli o kadar uzun sürmüyor ısınması aracımı çalıştırıyorum hareket etmeden önce 2-3 dk sonra sıcak hava geliyor dışarıda hava sıfırın altında olmasına rağmen. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Koltuklara ısıtmalı kılıfmı alsak Ecoboost lular olarak.Ama onun içinde erkekler için hiç sağlıklı olmadığını söylüyorlar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Fiesta'da 2-3 dakikada ılık üflemeye başlıyor, ama dış ısı 3-5 derece civarında iken, öyle eksileri görmüyoruz burada. 15 dakika bana fazla göründü. Rölantide beklemeden kalkmak ve başta zorunlu değilse havalandırmayı hiç açmamak, 3-5 dakika sonra devreye almak biraz hızlandırabilir. Yani kalorifer radyatörü sirkülasyona ne kadar geç girerse motor soğutma suyu o kadar çabuk ısınır. Termostat açma-kapama değerleri de kontrol ettirilebilir. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Bizim 1.4 tdci şirket Fiesta'sında da Adana'da olmamıza rağmen kışın tam sıcak hava vermesi 10 dk yı rahat buluyor. Hararet göstergesi olmadığı için harareti takip edemiyorum. Fakat benim Focus 2 çok daha kısa sürede sıcak hava veriyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Bizim 1.4 tdci şirket Fiesta'sında da Adana'da olmamıza rağmen kışın tam sıcak hava vermesi 10 dk yı rahat buluyor. Dizel motor için bu normal, soğuk çalışıyor meretler... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Fiesta'da 2-3 dakikada ılık üflemeye başlıyor, ama dış ısı 3-5 derece civarında iken, öyle eksileri görmüyoruz burada. 15 dakika bana fazla göründü. Rölantide beklemeden kalkmak ve başta zorunlu değilse havalandırmayı hiç açmamak, 3-5 dakika sonra devreye almak biraz hızlandırabilir. Yani kalorifer radyatörü sirkülasyona ne kadar geç girerse motor soğutma suyu o kadar çabuk ısınır. Termostat açma-kapama değerleri de kontrol ettirilebilir. Cem abi inan hararet azcık kıpırdanana kadar açmıyorum kaloriferi. Bugün bu yazdıklarıma inanmayan arkadaşımda şahit oldu ve şaşırdı nasıl ısınmaz bu kadar sürede diye.Dikkat ettiğim birşeyde aracı stop ettikten sonra 2-3 saatlik bekleme ardından çalışınca bu sefer çabuk yükseliyor hararet.5 dk kadar sonra ısıtıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Günal Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 klima açık yada kapalı olarak deneyen var mı ben denedim pek bir fark göremedim ama Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 1. Klima kompresörü 0 derece ve altında devreye girmez. 2. Klima komprsörü sadece soğutmaya ve nem alamaya yarar, ısı motor soğutma suyunun içinden geçtiği kalorifer radyatörünün saldığı ısı ile olur. Klima nem alma özelliği buğu önleyici olarak faydalıdır, aslında nemin azalması ısının etkisinin daha az hissedilmesini de sağlar ama düşük ısılarda ve araç içinde bunun hissedilir bir avantajı olduğunu söylemek zor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 8 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Günal Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 3, 2014 buna katılmıyorum zira klima yoğuşma ve genleşme ilkesine göre çalışır. yani akışkan genleşme fazında gaz halinde iken ortamdan ısı çeker ve soğutur. yoğuşma fazında akışkan basınçlandırılarak sıvı faza geçirilir sıcaklığı artar ve ortama ısı verir. klimanın çevrimi bu şekildedir. Çevrimi tersine işletirsek soğutan klima ısıtır. bunu no- frost olmayan bir buzdolabının arkasındaki tellere dokunarak görebilirsiniz. kompresör sadece akışkana hareket verir. soğutma işini daha doğrusu ısıtma ve soğutma işini evaporatör ve kondenser yapar. resimli anlatmak isterdim ama beceremiyorum bu sistemi tek taraflı kullandıysa ford hata etmiştir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Yazar: Yakup Ç. A.,
Parça temini için burayı kontrol ediniz
Yakup Ç. A. tarafından önerilmiş
2 etkileşim
Bu iletiye git
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap