Cem Boneval Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ocak 5, 2014 "Concept" kavramını Türkçe'ye çevirmedim. Hayal gücüyle teknolojinin birleştiği bir tutam da gösteriş ve reklamın karıştığı geleceği simgeleyen tasarım otomobillerden bahsediyoruz. Her uluslararası fuarda ses getiren bir - iki tane olur, çoğunlukla da hayranlıkla izlenirler ve üreticinin gelecekteki tasarımlarına değişik ölçülerde yön verirler ama asla caddelerde görünmezler. Mesela Ford Evos'u çoğunuz hatırlıyorsunuzdur. Güncel modellerde bu tasarımdan öğeler bulmak mümkün. Tabii ilk çıktıklarında bu araçlar çok dikkat ve ilgi çekse de zamanın çarkları arasında ezilince etki değişiyor, dudak bükmeden gülmeye değişik tepkilere varabiliyor. Gelin birlikte bakalım.... 1938 Phantom Corsair Ketçap milyarderi Rusty Heinz'ın seri imalat yapmaya niyetli olduğu ama kalğ krizi nedeniyle ömrünün yetmediği (insanın iyi ki diyesi geliyor) tuhaf otomobil. 1939 Buick Y-Job 1951 Buick LeSabre 1953 Alfa Romeo BAT 1955 Ford Lincoln Futura 1956 Oldsmobile Golden Rocket 1957 Ford X2000 (Tasarımcısı ne içmişti acaba, hoş o dönemde uçaklara benzetmek pek bir modaymış) 1959 Cadillac Cyclone 1958 Ford Nucleon (kendi mini reaktörü olan ilk atom otomobil) 1961 Ford Gyron (2 tekerlekli ama devrilmiyor) 1962 Fotrd Mustang I (neyseki sadece isim seri üretime taşınmış) 1962 Ford Allegro (Mustang'in ilk somut taslağı sayılabilir) ve Mustang'in son taslağı 1966 Ford Mustang Mach I Biraz da Avrupa 1962 Citroen C60 1970 Ferrari 512S Modulo 1972 BMW Turbo 1973 NSU Trapeze (NSU sonradan Audi oldu) 1979 Volvo Tundra 1987 Oldsmobile Aerotech (4 silindirli 2L motor ile 432 km/h son hız, hem de o yıllarda, Amerik'yı küçümsememek lazım) 1988 Buick Wildcat 1988 Renaul Megane Concept (Yaaaa...) 1991 Renault Scenic 1989 Peugeot Oxia 1991 Mercedes C112 2006 Alfa Romeo Diva 1991 Audi Avus Quattro 1997 VW W12 2000 Audi Rosemeyer 1999 Bentley Hunaudières 1995 BMW Just 4/2 1995 BMW Z18 2006 BMW Mille Miglia 30'lu yılların yarış otomobili anısına) 1999 Bugatti EB218 Aynı yıldan Bugatti Chiron (Veyron'u görenler?) 2003 Cadillac Sixteen (Niye 16 ismi, çünkü 16,3L 1000PS V16 motoru var, yanlış okumadınız, Amerika bu, kovboylara uygun Maybach diyelim) 1995 Chrysler Atlantic 2008 Citroen GT 1992 Ford Mustang Mach III 1996 Ford Indigo 1995 Ford GT 90 (Efsanevi GT 40'ın takipçisi olacaktı, V12 720 PS ve 378 km/h son hız, olmadı) 2006 KIA Sidewinder 2002 Lexus 2054 (Spielberg Minority Report filmini çevirirken Lexus firmasından geleceğin arabası nasıl olacak diye sorunca ortaya çıkan tasarım, otomatik sürücü var ve yemek siparişleri verebiliyor) 2006 Mazda Nagare 2007 Mazda Taiki 2005 Peugeot Moovie 2004 Toyota Alessandro Volta 2007 Toyota FT-HS 2011 VW Bulli Microbus 9 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Ah doktor amca ah, pazar pazar öyle bir eskilere götürdün ki ......eline emeğine sağlık......artık bu sayfayı nerdeyse hergüne ziyaret ederim gibi geliyor...... İçlerinden biri şu en sondaki münübüs,gurbetçiler gelirler ve hava soğutmalı olduğu için çok sıkıntı çekerlerdi,bir komşumuz TR de her ihtimale karşı bulunsun adına yedek çıkma bir motor getirdiğini bile hatırlıyorum..... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nihat Abukan Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Çok güzel, paylaşım için teşekkürler Abi, emeğine sağlık... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 dendiği gibi concept ler yeni lere ilham kaynağı olabiliyor bunuda bariz ford da(özellikle burun tasarımı); audi ve toyota nın spor modellerinde belli oluyor ama vw o arabayı neden yapmış anlamak mümkün değil Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kutluhan A. Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 2002 Lexus 2054 (Spielberg Minority Report filmini çevirirken Lexus firmasından geleceğin arabası nasıl olacak diye sorunca ortaya çıkan tasarım, otomatik sürücü var ve yemek siparişleri verebiliyor) Dün tamda bu filmi izledim Araçta çok dikkatimi çekmişti.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Ah doktor amca ah, pazar pazar öyle bir eskilere götürdün ki ......eline emeğine sağlık......artık bu sayfayı nerdeyse hergüne ziyaret ederim gibi geliyor...... İçlerinden biri şu en sondaki münübüs,gurbetçiler gelirler ve hava soğutmalı olduğu için çok sıkıntı çekerlerdi,bir komşumuz TR de her ihtimale karşı bulunsun adına yedek çıkma bir motor getirdiğini bile hatırlıyorum..... abim minibüsün üretimi Brezilya da devm ediyordu.bu yıl üretim güvenlik standartlarını karşılamıyor diye üretimden kaldırıldı. yanlız siyasiler üreetimi için tekrar girişimde bulunuyorlar. ben de çok severim kendisini evimin salonunda kocamaaaan bir tablosu durur kendisinin 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Saruhan Özkan Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 (düzenlendi) @Cem Boneval, abi emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş. Bugüne kadar 3 kere gittim autoshow'a. Hep şunu düşünmüşümdür: "Yahu bu concept arabalar çok güzel ve şıklar üretilmesi imkansız da değil niye üretmiyorlar" mutlaka bi sebebi vardır da ben anlam veremiyorum. Misal araba çok dandik bile olsa çok havalı bir kasa yapılabilir bence. Yapmalılar! Ocak 5, 2014 Saruhan Özkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Ford indigo yu iyi bilirim. Nfs nin bir serisinde vatdi galiba. Buna benzer bir otomobili ford 1.0 eb motorla uretti. Hatta cris haris mi neydi ismi tam hatirlamadim testi vardi. Ismi ford formula gibi biseydi (tamamen salladim) Mazda consepti de guzelmis. Ayrica f2 sedanin concept ide orjinal tasarima cok benzer. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Volvo Tundra güzelmiş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Volkan Bayındır Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Agzım acık baktım resımlere cok degısık bır o kadar ılgı cekıcı ve guzel şaheser demek ıstıyorum ortaya cıkmıs Teşekkurler hocam Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
oğuz mete Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 1995 Ford GT 90 çok güzelmiş.diğerlerininde hakkını vermek lazım..paylaşım için teşekkürler.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 2014 1995 Ford GT 90 sanırım nfs 1'de vardı ve favori arabamdı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2014 Ne hayaller harcanmış zamanın içinde Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap