Rohat Şimşek Oluşturma zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Şubat 7, 2014 Titanium dışındaki Focus 3 sahiplerine umarım bu konuyu açarak yardımcı olmuşumdur diyerek aracıma yaptığım kolçağı anlatabildiğim kadarıyla paylaşmak isterim.. Aslında Focus için birçok kolçak satılmakta Ford'un yeni kataloğundaki de dahil olmak üzere bir türlü hiçbirine ısınamadım(zevkler ve renkler tartışılmadan elbette...). Bende taslağını kendimce oluşturduğum kolçağı yapmaya karar verdim. Kısaca kullanılan malzemeler ve uygulama adımlarını anlatmak isterim. Tabi birçok arkadaşımız "kardeşim bununla da uğraşılmaz ki" diyebilir olsun ben uğraştım Biraz acemiliğime geldi kolçak yapmanın heyecanından her adımda fotoğraf çekmeyi unuttum affola.. Malzemeler - Mukavva(kalıp için) - 8 mm yada 18 mm sunta veya mdf - Ahşap testere, Dekupaj kullanmanızı tavsiye ederim daha rahat kesilir - Mobilya arkalık (kontrplak) - Döşeme için kumaş veya deri (zevkinize göre) - Sandık menteşe ve Vastas (kolçakta kademe oluşturabilmek için) - 1 tutam sevgi Uygulama şekli 1. Mukkavvayı ara konsolun eğimine göre kesip, üst yüzeyinin şeklini kendi isteğimize göre kesip hazırlıyoruz. Benim gibi eğri kesmeyin ama 2. Bu kalıba uygun 2 adet suntayı çizip kesiyoruz ve bir tanesini el frenine rahat ulaşabilmek için ön kısımdan 10-15 cm geriden ikiye bölüyoruz. Resimde gördüğümüz gibi el frenine göre kolçakta boşluk (kert) oluşturuyoruz. 3. Konsolun genişliğine göre ara parçaları kesiyoruz ve kolçağın iskeletini oluşturuyoruz. Birleştirme aşamasında tutkal, çivi, döşeme zımbası, veya saniyelik dediğimiz güçlü yapıştırıcı kullanabilirsiniz.. 4. Kolçağın alt kısmını arkalık yada kontrplak ile kapatıyoruz çakmak girişi ve usb için kert oluşturuyoruz . Kapak sorununu ise iki parça sunta keserek çözdüm açıyı kolçağın üst kısmına göre ayarlayıp araya ufak bir tahta parçasını yapıştırıp çivileyerek sabitledim. 5. Son olarak kolçağın döşemesini yapıp menteşeleri takıyoruz. Ben ekstra olarak küllük için yer oluşturdum ama "SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR" bence siz yapmayın. Sabitleme konusu size kalmış ben vidalamadım arka tarafa bir çıkma yapıp arkadaki cebe oturttum hem alttaki cepleri kullanabiliyorum hemde istediğimde çıkarabiliyorum.. Ve son hali (Döşeme rengi pek tutmadı ama oldu) /> Kullanımı gerçekten çok rahat oldu. Tavsiye ederim.. "Sürç-i lisan ettiysek affola" 17 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet Dursun Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Elinize sağlık da mukavva ve suntadan direk "burada hazır yapılmışı var " moduna geçmiş... 4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rohat Şimşek Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Teşekkürler hocam dediğim gibi acemilik fotoğaf çekmeyi unutunca malesef anlatım böyle oldu :-( 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Keyifle kullanın... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rohat Şimşek Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Teşekkürler Bekir abi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Muhammed Keser Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Çok güzel olmuş elinize sağlık güle güle kullanın. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rohat Şimşek Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Teşekkürler hocam.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet A. Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Gayet iyi olmuş elinize sağlık yalniz şu emniyet kemeri tokası olmamış. ... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rohat Şimşek Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Teşekkürler hocam. Oraya hiç girmeseydiniz ya gözümden kaçmış. Şu an aracımda toka yok, kemer takmaya dikkat ediyorum, kaza geliyorum demiyor... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Zahid U. Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Elinize emeğinize sağlık. Başarılı olmuş 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serkan Önder Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 başarılı bir çalışma olmuş,tebrik ederim. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ömer akman Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 kalıpların ölçülerini alabilir miyim. bu arada isteyen olursa tahtaları ücretsiz temin ederim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rohat Şimşek Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Herkese teşekkürler.. Sağolun.. :-) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Vallahi elinize saglik, gercekten emek vermissiniz. Cok profesyonel degil elbette ama ben begendim fotodan.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rohat Şimşek Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2014 kalıpların ölçülerini alabilir miyim. bu arada isteyen olursa tahtaları ücretsiz temin ederim Hocam kalıbın belli bir ölçüsü yok tamamıyla araca göre kesim yaptım. Zaten alt kısım orta konsolun kavisine göre çizilip kesildi kol dayanacak olan üst kısmı ise kendi oturuş şeklime göre ayarladım sonuç olarak ilk fotoğraftaki kalıp ortaya çıktı.. Vallahi elinize saglik, gercekten emek vermissiniz. Cok profesyonel degil elbette ama ben begendim fotodan.. Teşekkür ederim Alperen Hocam. Gerçekten yorucuydu neyseki 3 günlük iznim vardı o sırada ancak bu kadar oldu. Fazlasıyla amatör bir çalışma oldu. Daha titiz çalışılırsa çok daha orjinal birşey çıkacağına eminim.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap