Melih M. Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 (düzenlendi) eğer hill holder ve lastik basınç aktive ederseniz evet, yoksa ABS yi initialize etmeye gerek yok. bunlara ilave otomatik araç kilitleme ve DRL gündüz farı yapacağım. ABS init ecu gerek var mı ? Nisan 29, 2014 Melih M. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 bunlara ilave otomatik araç kilitleme ve DRL gündüz farı yapacağım. ABS init ecu gerek var mı ? mesajımı tekrar okuyun, zira aynı şeyi yazacağım. DRL gündüz farı derken? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Melih M. Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 (düzenlendi) mesajımı tekrar okuyun, zira aynı şeyi yazacağım. DRL gündüz farı derken? "eğer hill holder ve lastik basınç aktive ederseniz evet, yoksa ABS yi initialize etmeye gerek yok." demiştiniz otomatik killit ve DRL (daylight running lamp;iskandinav tipi gündüz açık far, kontağı kapatıp tüm farların sönmesi durumu) tekrar okudum mesajınızı, göremedim. otomatik kilit ve DRL için de ABS init ecu gerek var mı onu merak etmiştim, teşekkürler Nisan 29, 2014 Melih M. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alp F. Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 bugün elm kablom geldi ve hemen işe koyuldum. öncelikle kabloyu bilgisayara taktığımda sürücüsünü kendisi buldu. sonra proramı indirdim. kapı kilit ve hill holder değişiklikleri yaptıktan sonra önce abs initialize ecu sonra write bcm yaptım.arabayı çalıştırdıktan sonra el freni ve abs uyarı işaretlerinin sürekli açık olduğunu gördüm. test için yola çıktığımda kapı kilitlemenin aktiflendiğini fakat hiil holder in devreye girmediğini gördüm. tekrar kabloyu taktım hiçbirşeyi değiştirmeden bu kez sırayı değiştirdim yani önce write bcm sonra abs den initilize ecu yaptım. arabayı tekrar çalıştırdığımda uyarı işaretleri sönmüştü. test için yola çıktığımda da hem kapı kilidi hem de hill holder çalışıyordu. araç gösterge ekranına da yokuş yardımı diye yeni bir seçenek geldi bize bu konuda yardımcı olan Ozan Karsavuran arkadaşımıza çok çok teşekkür ederim. zira detaylı anlatımı olmasaydı böyle birşeye girişmeye cesaret etmezdim heralde. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 tekrar okudum mesajınızı, göremedim. otomatik kilit ve DRL için de ABS init ecu gerek var mı onu merak etmiştim, hayır, gerek yok. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Melih M. Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 (düzenlendi) Ozan Karsavuran dostumuza çok çok teşekkürler hill holder, otomatik kilit, lastik basınç ve DRL ışıkları aktive ettim. Sorunsuz çalışıyor. DRL aktif hale gelince kontağı açınca farlar yanıyor, anahtarı çıkarınca ışıklar sönüyor. lastik basınç sistemine gelince, sanırım kalibrasyon için direksiyondan ayar yapmak gerekiyor. ayarlar sonra sürücü destek, lastik basınç kısmına gelip ortadaki düğmeye uzun süre basılı tıutup lastik basınç ayarını kaydetmek lazım. hilholder özelliği de yine ayarlar kısmından deaktive veya aktive edilebiliyor. Nisan 29, 2014 Melih M. tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sercan Birlik Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 29, 2014 yarın alıyorum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur Sezgin Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2014 gittigidiyorda 50 tl ye vardı sanırım...ne zaman geleceği çok önemli değil benim için...ebay den 10 dolara aldım..2-3 hafta sonra gelir http://www.ebay.com/itm/360573865751?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 @Ramazan önce senin arabada deneyelim mi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Melih M. Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2014 gittigidiyorda 50 tl ye vardı sanırım...ne zaman geleceği çok önemli değil benim için...ebay den 10 dolara aldım..2-3 hafta sonra gelir http://www.ebay.com/itm/360573865751?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 @Ramazan önce senin arabada deneyelim mi biraz daha zorlarsak bedavaya bulacağız. kargo dahil 6,42$ http://www.aliexpress.com/item/Factory-Price-2014-New-100-Vgate-USB-ELM327-OBD2-OBDII-ELM-327-V2-1-Auto-Diagnostic/1603560961.html Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yusuf terzi Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 30, 2014 ben de dayanamadım yaptım. ancak hill holderı beğenmedim, frene çok fazla abanıyor ve geç bıraktığını düşünüyorum... geri kapattım (menüden) menüden kalıcı olarak kapatılabilmesi güzel. lastik basıncını sevdim çok kullanışlı bir özelliğe benziyor. otomatik kilitleme ise söylemeye gerek yok. içerden kilitlenmiş bir araç suya düşerse kapılar içerden açılır mı bu konuda da tereddütlerim yok değil. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 içerden kilitlenmiş bir araç suya düşerse kapılar içerden açılır mı bu konuda da tereddütlerim yok değil. Suya batan araçta basınç farkı nedeniyle kilitli olsun olmasın kapıları açmak çok zor olur. Bu nedenle önce camı açıp içeriye su doldurup kapıları açmak önerilir. Paranoya eğilimlerin olduğunu düşünmüyor değilim bu arada... Yokuş kalkış destek sistemi alışkanlık istiyor, alışınca da bırakılmıyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yusuf terzi Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 (düzenlendi) Suya batan araçta basınç farkı nedeniyle kilitli olsun olmasın kapıları açmak çok zor olur. Bu nedenle önce camı açıp içeriye su doldurup kapıları açmak önerilir. Paranoya eğilimlerin olduğunu düşünmüyor değilim bu arada... Yokuş kalkış destek sistemi alışkanlık istiyor, alışınca da bırakılmıyor. Eşitleme yapıldı farzedelim. İçerden açılıp açılmadığını merak ettim. acil durumları önceden yaşama hastalığı diyelim... Mayıs 1, 2014 yusuf terzi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 Eşitleme yapıldı farzedelim. İçerden açılıp açılmadığını merak ettim. acil durumları önceden yaşama hastalığı diyelim... Sıkışmadıysa açılır yahu, oyuncak araa ile deneyin :D içi su geçirmez ile Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 1, 2014 Mythbusters kesin denemiştir bunu dedim ve youtube'a yazdım: Özetle basınç öyle hemen içerisi su dolunca eşitlenmiyor malesef. Bu sebeple boğulmadan açamıyorsunuz. Bunu paronayak bir insan olarak düşünmüştüm ciddi ciddi de tüm düşündüklerimi panik anında yapabileceğime ben bile inanmadığım için tekrar detaylarını hatırlayıp yazmanın manası olduğuna inanmıyorum. Hill Holder konusunda haklısınız ancak benim gibi dibinize girenlere ayrı bir sinir oluyorsanız ve garanticiyseniz yararı(zarar ihtimalini düşürdüğü gerçeği) zararından daha iyi olur teoride uzun vadede 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İsmail Kırbaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 2, 2014 cant init elm diye bir hata veriyor ve bağlanmıyor bende Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap