İlhan Yalçın Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 2015 sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırıp deneyin Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kadir güntay ergün Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2015 merhaba öncelikle forumdaki bütün arkadaşlara selamlar forumu c-max ıma ne yapsam diye araştırırken buldum. forum sayesinde elm327 cihazını ve bazı özelliklerin açılabileceğini öğrendim ve yaklaşık 1 ay önce ali express ten yaklaşık 20tl ye kargo dahil sipariş ettim ve geçen gün elime ulaştı sormak istediğim şu ; aracıma henüz bağlamadım resimlerimi paylaşıyorum nette ki resimlerden benimkinin farklı olduğunu (en azından led lerinin) ve şu anahtar bağlantı olayını yapmam gerekip gerekmediğini sormak istiyorum moderatör arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim görüşmek üzere Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2015 anahtar şart değil, DTClerin bazılarını silemezsiniz sadece. şekli şemali zaten önemli değil. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Teoman S. Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Bende ELM ile lastik basınç ı aktif etmiştim. Nezman oldu hatırlamıyorum yaklaşıkm 1sene sanırım. Dün ilk defa sürüş sırasında sis tem arıza verdi. Lastik basınçla alakalı ve yokuş kalkış yada ona benzer bir şeyde de arıza verdi, deaktif yazdı. Otoparka bırakıp işe gittim gece dönüşte sorunsuz çalıştı ve arıza vermedi. Sonra menüden sistemi kontrol ettiğinde sorn ok herşey normal yazıyordu. Acaba lastik basıçı geri almalımıyım? Araç otomatik olduğu için yokul kalkışla zaten hiç oynamadım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kadir güntay ergün Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Önce bilgi: Aracın konfigrasyonu BCM (body control module=gem=beyin)de tutuluyor, ayrıca yedek olarak IPC (instrument panel cluster=gösterge)de de tutuluyor. Göstergeniz herhangi bir sebeple değişirse IPC ve BCM arasındaki verilerde tutarsızlık oluşuyor. Bu yöntemle konfigrasyon BCMden okunup IPCye kaydedilirse bu DTCler silinir. Göstergeniz herhangi bir sebeple değişirse IPC ve BCM arasındaki verilerde tutarsızlık oluşuyor. demişsiniz. yani göstergelerde herhangi bir sebep meydana gelmez ise dtc dediğiniz şeyleri düzeltmek için bu anahtar modifiyesine gerek kalmıyor. elm yi orjinal haliyle yükleme yaptığımda dtc ye gerek olursa sonradan anahtar modifiyesini yapıp dtc hatasını düzeltebilirim. doğrumu anladım . Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Misafir Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 (düzenlendi) Faydalı bir paylaşım.Teşekkürler. saseden baktım bizm bmc xenon kodlanıyor muş. ufaktan farları toplamaya başlıyayım Ekim 9, 2015 Galip Kandemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Önce bilgi: Aracın konfigrasyonu BCM (body control module=gem=beyin)de tutuluyor, ayrıca yedek olarak IPC (instrument panel cluster=gösterge)de de tutuluyor. Göstergeniz herhangi bir sebeple değişirse IPC ve BCM arasındaki verilerde tutarsızlık oluşuyor. Bu yöntemle konfigrasyon BCMden okunup IPCye kaydedilirse bu DTCler silinir. Göstergeniz herhangi bir sebeple değişirse IPC ve BCM arasındaki verilerde tutarsızlık oluşuyor. demişsiniz. yani göstergelerde herhangi bir sebep meydana gelmez ise dtc dediğiniz şeyleri düzeltmek için bu anahtar modifiyesine gerek kalmıyor. elm yi orjinal haliyle yükleme yaptığımda dtc ye gerek olursa sonradan anahtar modifiyesini yapıp dtc hatasını düzeltebilirim. doğrumu anladım . bir iki konfigrasyon değişikliği yapıldığında (yani gösterge değişmediğinde) yine DTC atıyormu hatırlamıyorum ama focccus ile bağlantı yaptığınızda mutlaka DTC atar. anahtarlı halindeki modullere ulaşamayacağı için o modullerdeki DTCler kalır. Ancak kalmasının bir zararı yok, evet sonradan anahtar takıp silinebilir yada servise girdiğinde zaten silinir vs. DTC=hata kodu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kadir güntay ergün Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2015 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim yarın inşaAllah yükleyeceğim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erol A. Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 2014 model c-max aracı olup da özellik açabilen oldu mu ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 2014 model c-max aracı olup da özellik açabilen oldu mu ? Model, focus ve c-max fark etmez. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erol A. Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Model, focus ve c-max fark etmez. Bunu ancak tüm 2014 sahiplerinin bunu denemesiyle anlayabiliriz. Benim araç 2014 ve tüm gerekenleri yaptım. Cihazı tanıttım programı açtım ama yüzde 1 de kaldı ve hiç karşılaşılmamış bi uyarı aldım. yabancı forumlarda da sistemin girişe izin vermediği yazıyordu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Bunu ancak tüm 2014 sahiplerinin bunu denemesiyle anlayabiliriz. Benim araç 2014 ve tüm gerekenleri yaptım. Cihazı tanıttım programı açtım ama yüzde 1 de kaldı ve hiç karşılaşılmamış bi uyarı aldım. yabancı forumlarda da sistemin girişe izin vermediği yazıyordu. Peki hocam öyledir diyelim napalım Güzel günlere. Not: Model bazlı bilgi kirliliğinin önüne geçelim artık, Türkiye'deki model ile araçların üretimi yazılımı değişmiyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erol A. Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Merak ettim acaba var mı diye ama foruma baktığımda hiç yok 2014 c-max da bu uygulamayı yapan. Varsa bilgi alacam da. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Merak ettim acaba var mı diye ama foruma baktığımda hiç yok 2014 c-max da bu uygulamayı yapan. Varsa bilgi alacam da. ben yaptım, 2013e. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2015 ben yaptım, 2013e. 2014 lazım Ozan 2013 yetmez 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap