taner eviş Oluşturma zamanı: Şubat 26, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Şubat 26, 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar genel sohbette görmüşsünüzdür muhtemelen geçen hafta UMKE temel eğitimi için bir haftalık kamptaydık. ben bu konuda UMKE nedir ne değildir gibisinden dilimizin döndüğünce birimi tanıtacak ve birkaç resimle de konuyu renklendirmeye çalışacağım . Öncelikle ; UMKE nedir ? Afet ve olağandışı durumlarda , medikal kurtarma yapmak üzere belirli standartları karşılayan gönüllü sağlık personelleirnden oluşan Dünyanın en fazla ve tek gönüllülük esasına bağlı çalışan personele sahip kurtarma ekibidir. Katıldığı çok sayıdaki yurtiçi ve yurtdışı afetler ile insani yardım amaçlı operasyonlarda ülkemizi uluslar arası alanda afetlere müdahale kapasitesi yönünden , lider ülke konumuna getirmiş ve bir çok bilimsel yayına komnu edilmiştir. Belki daha profesyonel ekipler olduğunu öne sürebilecek kurumlar olur lakin en önemli özelliğimiz tamamen gönüllülük esası ve maddi bir beklenti olmaksızın yapılan çalışmamızdır. TARİHÇE Ülkemizde 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da meydana gelen depremler sonrasında kurumların acil durum ve afet konusunda yeniden yapılandırılmasıyla; Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında, afete maruz kalmış kişilere doğru ve çabuk müdahale ederek, ölü ve yaralı sayısını kabul edilebilir rakamlara indirgemek amacıyla 2004’te kurulmuştur. 663 sayılı KHK ile Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığına bağlı olarak 21 bölge, 81 ilde yaklaşık 4909 personeli ile ulusal ve uluslar arası alanda acil, afet ve olağandışı durumlarda 24 saat görev yapabilme kapasitesine sahiptir(bu sayı her geçen gün artmaktadır). ve son olarak geçen haftadaki işkencemizi çzetleyrn birkaç görselle konuyu sonlandırıyorum ilk işimiz tanışmak teorik eğitim almak işkencenin başlangıcı kamp yerimizin giriş yolu çadırlarımızı kurmak için yerler belirlendi ilk kez çadır kuracak arkadaşlarımız olduğundan dolayı bir deneme çadırı kuruluyor kamp ateşimiz yanar eğitim zamanı enkaz altına attığımız arkadaşımızı kurtarma operasyonu bu da başka bir kurtarma çalışması yorgunluk atmak için yemek yemek gerek kıymalı yumurta yemek sonrası azcık dinlenme sonrasını çekemedim o an alarm çaldı sürünüyorduk ertesi gün bir tırmanışımız oldu UMKE heryerde bendeniz tırmanırken ekip zirvede iken sonrasında konserveler açıldı yemek yenildi ve inişimiz başladı kampımıza yaklaşırken kampımızın merkeze uzaklığı karışık bişeyler işte yaralı kurtarma ve dönüşümüz kurtuluşumuz kaynaklar : bendeniz www.umke.org http://www.acilafet.gov.tr/ Şubat 26, 2014 taner eviş tarafından düzenlendi 13 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Taner paylaşım için teşekkürler. Güzel çalışmalar yapmışsınız. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 (düzenlendi) Taner paylaşım için teşekkürler. Güzel çalışmalar yapmışsınız. abim ben teşekkür ederim TSK nın sözü ''daima hazır'' konumda olmamız gerek Allah bize muhtaç etmesin o da ayrı bir mesele Şubat 26, 2014 taner eviş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Zahid U. Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Eline emeğine sağlık abi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Eline emeğine sağlık abi bişi yapmadık ezildik eğitildik sadece Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Zahid U. Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 (düzenlendi) bişi yapmadık ezildik eğitildik sadece Öyle deme abi Allah böyle durumlarda kalmayı nasip etmesin ama hiç böyle bir eğitime katılmamış birinin yanında çok daha bilgilisin ve pratik yapmışlığın var. Edit:Abi yazmayı unutmuşum Şubat 26, 2014 Zahid U. tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kutluhan A. Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 26, 2014 Güzel işler çalışmalar bunlar Bu arada medical rescue yazısı ve üniformalar çok havalı duruyor bence 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Bilgiler için teşekkür ederiz, yüreğine sağlık 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Eline ve yüreğine sağlık.. Fotoğraflar arasından açıklaması "karışık bişeyler işte" olan harika 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Sağol paylaşımın için. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Güzel işler çalışmalar bunlar Bu arada medical rescue yazısı ve üniformalar çok havalı duruyor bence yeni formalarımız da gelecek onlar daha iyiymiş onları bekliyoruz Bilgiler için teşekkür ederiz, yüreğine sağlık teşekkürler Eline ve yüreğine sağlık.. Fotoğraflar arasından açıklaması "karışık bişeyler işte" olan harika resimler karıştı ondan öyle yazdım abim 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Altın Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 yeni formalarımız da gelecek onlar daha iyiymiş onları bekliyoruz Bence bunlar daha güzel 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan V. Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 (düzenlendi) Sağlık sorunlarım olmasa bende katılmayı düşünüyordum Şubat 27, 2014 Ramazan V. tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Altın Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 2014 Uşak UMKE nin kurucularından birisi olarak UMKE çok farklı birşey anlatılmaz yaşanır. Hiç bir zaman "Sesimi duyan var mı" demek zorunda kalmayız inşallah 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
taner eviş Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2014 Uşak UMKE nin kurucularından birisi olarak UMKE çok farklı birşey anlatılmaz yaşanır. Hiç bir zaman "Sesimi duyan var mı" demek zorunda kalmayız inşallah amin değerli meslektaşım amin Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap