Elif Ezgi K. Oluşturma zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Mart 14, 2014 Enzo Ferrari Müzesi Enzo Ferrari 22 yaşındayken bir yarış otomobili almak için doğduğu evi sattı. Daha sonra ünlü spor otomobil şirketinin kurucusu, hayattayken birkaç kere evi geri satın almaya çalıştı ama başaramadı. Artık Enzo Ferrari’nin isteği gerçekleşti denilebilir, çünkü ev onun anısına adanmış bir müzeye dönüştürüldü. Milano ile Bolonya arasında yer alan, 175.000 nüfuslu Modena şehrinde bulunan Enzo Ferrari Doğum Yeri Müzesi, Enzo Ferrari’nin 1898 yılında doğduğu evi ve ayrıca hava delikleri de dâhil olmak üzere bir otomobilin kaputu gibi görünen parlak sarı alüminyum bir çatıyla tasarlanmış yeni bir binayı içeriyor. Evin bitişiğinde Ferrari’nin İtalyan demiryolunda marangoz ve tamirci olarak çalışmış olan babasının atölyesi bulunuyor. Orijinal adı Museo Casa Enzo Ferrari olan müze, 5500 metrekarelik bir alana yayılıyor. Müze 18 milyon avroya (yaklaşık 43 milyon TL) mal olmuş. Müzenin ziyaretçileri markanın geçmişinden ve bugününden birçok Ferrari’yi inceleyebilecek, ayrıca dünyanın dört bir yanındaki otomobil müzelerinden getirilmiş araçları içeren, bazı geçici sergileri de gezebilecekler. Geçici vitrinlerden bazılarında Alfa Romeo ve Maserati gibi diğer prestijli markaların araçları bulunacak. Enzo’nun oğlu Piero Ferrari’nın çalışmaları sayesinde, müzede sadece otomobiller değil, ilk defa açığa çıkan kimi belgeler ve fotoğraflar, ayrıca Enzo Ferrari’nin bazı kişisel eşyaları, örneğin gözlüğü ve sürekli kullandığı bir dolma kalem de sergileniyor. Piero Ferrari beş sene önce inşaatı başladığından beri müzeyle yakından ilgileniyor. Piero müzeyi babasının anısına önemli bir saygı gösterisi olarak görüyor. Piero Ferrari verdiği bir röportajda, “Müze Enzo Ferrari hikayesi ve şehirle motor dünyası arasındaki bağ ile ilgili, daha fazla bilgi edinmek isteyen herkese iyi bir fırsat sunuyor. Bu yeni yapı babamın hayatının diğer önemli mekanı olan Maranello’daki Ferrari Müzesi’ni mükemmel bir şekilde tamamlıyor” diye konuştu. Binayı tasarlayan Jan Kaplicky 2009’da hayatını kaybetti. Daha sonra projeyi Future Systems şirketinden Andrea Morgante devraldı. Her iki mimar da Ferrari’nin otomobillerinden büyük bir ilham aldı. Bu binanın 3000 metrekarelik, alüminyumdan yapılmış ve ortadan motorlu bir Ferrari’nin kaputunu andıracak şekilde tasarlanmış çatısına bakıldığında daha da iyi anlaşılıyor. Modena şehri müzeyi yılda yaklaşk 200.000 kişinin gezeceği tahmin ediliyor. Giriş ücreti 13 avro (31 lira). kaynakça : http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/enzo-ferrari-muzesi.html?position=0 Forumda kırmızı ferrari seven tüm beyefendilere 13 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 13 avronun 31 TLden fazla ettiğini ve kura bakarak yazıldığı zamanı hesaplamaya çalışanlar.. :D :D Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Elinize sağlık Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Forumda kırmızı ferrari seven tüm beyefendilere Bu ne kadar latif bir ifade... Aslında kırmızı Ferrari tutkum yoktu, bunu okuduktan sonra sevesim geldi. Güzel katkı için teşekkürler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Dun Cukurambar'da 458 Italia gordukten sonra tekrar sevdim kirmiziyi... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Korumalara o kadar diyorum şu gazetecileri evimin yakınına yaklaştırmayın diye. Kovacam hepsini yine resimler çekilmiş 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Elif Ezgi K. Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Bu ne kadar latif bir ifade... Aslında kırmızı Ferrari tutkum yoktu, bunu okuduktan sonra sevesim geldi. Güzel katkı için teşekkürler. Yorumunuz beni çok mutlu etti beğenmenize çok sevindim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Eridim bittim tükendim beni benden aldı :) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Semih G. Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Kırmızı Ferrari hayali kurmayan, onu sevmeyen var mı ki? Güzel çalışma,teşekkür ederiz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Eridim bittim tükendim beni benden aldı :) Niye eriyon bitiyon ki gel bize verim istediğin modeli. Allaaam yaa Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Eridim bittim tükendim beni benden aldı :) Hakikaten dağılmana gerek yok, benim garajdan istediğini al kullan (bu arada almaza yatmış olayım) 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan V. Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Geçen gün Dubai'de unutulan ve açık artırmayla satılacak bir Enzo'nun haberi vardı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 İtalyanların bir sözü vardır... Bir davete Ferrari ile katılırsanız telefon numaranızı alırılar.... Aynı davete Maserati ile katılırsanız direk oda numaranızı sorarlar i Love Maserati 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Bayanların arabadan anlamadıkları burdan da belli oluyor tabi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alperen G. Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14, 2014 Ben de Maseratiyi tercih ederim alacaksam.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap