Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2011 Mondeo Hakkında 2.0 Powershift Bilgisi

Hakan Saraylı

Önerilen Mesajlar

Öncelikle hayırlı olsun,Allahım kazasız belasız binmek nasip etsin inş. Hemen hemen aynı arabalara sahip olmuşuz bende ikinci el 2012 Mondeo 140ps aldım. Bendeki powershift mi kontrol etcem bilmiyorum ama açıkcası ben çok memnunum. En çok sevdiğim yanı ise aracın iç genişliği.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün genel bir check-up, kontrol olsun eksik yanlış bişeyler varsa kontrol edilsin diye Eskişehir Ford Otosan'a gittim. Özellikle halen aklımda takılı kalan şanzıman olayını sordum çünki aracımın vites geçişlerini bariz bir şekilde hissediyorum, poweshift olsaydı böyle olmaması gerekirdi diye düşündüm. Araçla ilgilenen usta şanzımanın powershift değil Tork konvektör'lü olduğu söyledi. Demek oluyor ki 2011'e kadar halen Mondeo 2.0 TDCi'lerde Aisin şanzıman kullanılmaya devam edilmiş. Aisin olmasından dolayı üzülmedim (zaten Aisin olarak satın aldığımı zannediyordum, powershift çıkarsa sürpriz olacaktı), Aisin kendini ıspatlamış sağlam bir şanzıman olduğunu biliyorum.

Demekki dediğim doğruymuş powershift yazmalıydı. Ayrıca model yılı ile yürümeyelim de demiştim yukarda.

Powershift iyidir :yeah:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle hayırlı olsun,Allahım kazasız belasız binmek nasip etsin inş. Hemen hemen aynı arabalara sahip olmuşuz bende ikinci el 2012 Mondeo 140ps aldım. Bendeki powershift mi kontrol etcem bilmiyorum ama açıkcası ben çok memnunum. En çok sevdiğim yanı ise aracın iç genişliği.

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın. Vites geçişlerinden powershift olup olmadığı belli oluyor, PS'lerde geçişleri hissetmiyorsunuz dümdüz bir hızlanma oluyor, tork konvektörlü şanzımanlarda vitesin geçişlerini hissediyorsunuz, araç hızlanırken gazı kesip vitesi değiştirip tekrar gaza yükleniyor. Görünüşe göre Ford Mondeo'larda 2012 163 Hp versiyonu ile birlikte PS şanzıman kullanmaya başladı. Aracımdan bende çok memnun kaldım, Mondeo şürüş keyfi, konforu, verdiği tokluk hissi ile kendi markasının hatta kendi sınıfının en üst basamağında yer alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam elinize sağlık yine müthiş güzel açıklayıcı olmuşsunuz. Etkisi konusuna gelince gayet seri, sarsıntısız, yumuşak geçişleri ile konforlu bir şanzımana sahip, kesinlikle memnun kaldım. Önceki diğer marka araçlarımla kıyasladığımda tek farklılığı ayağınızı gazdan çektiğinizde belirli bir düzeyde motor frenini hissediyorsunuz. Diğer araçlarda bu kadar motor freni hissetmiyordum. Bence yavaş bir şekilde motor freni uygulaması kötü değil iyi birşey, zamanla alışıyorsunuz zaten. 

Demekki dediğim doğruymuş powershift yazmalıydı. Ayrıca model yılı ile yürümeyelim de demiştim yukarda.

Powershift iyidir :yeah:

Evet doğruymuş PowerShift'lerde yazı olmalıymış.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.