Semih G. Oluşturma zamanı: Mayıs 21, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Mayıs 21, 2014 Dün uydunet ile kablotv'nin farklı bir tarifesine geçtiğimiz için modem ve tv bağlantısı değişti. İşte ne olduysada ondan sonra oldu,modemin sistem tarafından açılmasından ve wifi sinyali gönderilmesinden sonra tvdeki yayınlarda; -Donma -Titreme -Kayma -Şeritler halinde bozulmalar meydana geldi. Laptop kapalı ve/veya telefonun wifi'si kapalı iken yayınlar düzelmekte,bunları açtığımızda ise tekrar bu sorunlar meydana gelmekte. Saat 7'den sonra servis vermedikleri için yarın gelip bakacaklar fakat telefondan söyledikleri bir çözüm sağlamadı,televizyon açıkken pc, pc açıkkende televizyonu kullanabilmek imkansızlaştı şuan. Sizce bunları aynı anda kullanabilmek için yapılacak şeyler nelerdir? Benim şuana kadar yaptıklarım fakat işe yaramayanlar; -Farklı wireless kanallarını kullanmak -Modemi farklı bir yere konumlandırmak -Sinyal gücünü azaltmak. *Modem: Netmaster CBW383Z4 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Modem değilşsin mümkünse birde bunu mu çözeceğiz yahu. Yapmamalı yani... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Semih G. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Yarın servis geldiğinde dile getiririm modem değişimini fakat şimdilik yapılabilecek bir şey var mı,daha önce böyle bir şeyle karşılaşan var mı diye sormak istemiştim. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kutluhan A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Bizimde uydunet ve kablo tv.. Ama sizden farklı olarak kartlı teledünya kullanıyoruz. Aynı zamanda kablo tv yayınlarına geçip düşük çözünürlüklü de izleyebiliyoruz ama. Modem nerdeyse tvnin altında olmasına rağmen daha hiç etkilemedi. 2side gayet uyumlu çalışıyor. Kablo Tv kablosuyla uydunet kablosunun ayrıldığı bir aparat var onu bir kontrol edin.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 (düzenlendi) kutluhan ve semih, tv markalarınız nedir? birinizde sorun var diğerinde yok.. bendeki tv philips, modem uydunet motorola ve tv nin 1 karış altında sıkıntı yok. tv niz arçelik, vestel ise yapması normal denebilir. modemi tv den 2 metre kadar uzaklaştırın, laptop u tv nin yanında açıp nete girin bakalım yapıyor mu? modemin menüsüne bakın çok ihityaç yoksa ve ayarlarda varsa wifi sinyal gücünü %75-50 lere düşürerek deneyin. bu ayar motorola da var daha önce zyxel ve tplink router kullandım yine sorun olmamıştı. Mayıs 21, 2014 Mehmet Demir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Semih G. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Kablo Tv kablosuyla uydunet kablosunun ayrıldığı bir aparat var onu bir kontrol edin.. Söküp taktım herhangi bir faydası olmadı. kutluhan ve semih, tv markalarınız nedir? birinizde sorun var diğerinde yok.. bendeki tv philips, modem uydunet motorola ve tv nin 1 karış altında sıkıntı yok. tv niz arçelik, vestel ise yapması normal denebilir. modemi tv den 2 metre kadar uzaklaştırın, laptop u tv nin yanında açıp nete girin bakalım yapıyor mu? modemin menüsüne bakın çok ihityaç yoksa ve ayarlarda varsa wifi sinyal gücünü %75-50 lere düşürerek deneyin. bu ayar motorola da var daha önce zyxel ve tplink router kullandım yine sorun olmamıştı. Bizdeki tvde philips,daha önce kablolu modem + zyxel router kullanıyordum bende böyle bir sorun yoktu,şimdi modem değişti ve sorunlar başladı. Ayrıca modem ve tv öyle dip dibede değil arada 2 oda var Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Söküp taktım herhangi bir faydası olmadı. Bizdeki tvde philips,daha önce kablolu modem + zyxel router kullanıyordum bende böyle bir sorun yoktu,şimdi modem değişti ve sorunlar başladı. Ayrıca modem ve tv öyle dip dibede değil arada 2 oda var ok. o zaman modem değişmeli gibi görünüyor.. kusura bakma sinyal azaltmayı denemişsin..olmamış.. tv de wifi var mı, açık-kapalı olması bir şey değiştiriyor mu? biladerde netmaster var, duvar,philips tv, laptop ve cep lerin wifisi açık, sorun yok ama netmasterın wifisi kapalı, zyxel router taktık çünkü netmasterın kapsama alanı zayıftı.. denemem için yarın zyxel i kapatıp netmaster wifiyi açmam lazım.. birde tv modelide etki edebilir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Semih G. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 ok. o zaman modem değişmeli gibi görünüyor.. kusura bakma sinyal azaltmayı denemişsin..olmamış.. tv de wifi var mı, açık-kapalı olması bir şey değiştiriyor mu? biladerde netmaster var, duvar,philips tv, laptop ve cep lerin wifisi açık, sorun yok ama netmasterın wifisi kapalı, zyxel router taktık çünkü netmasterın kapsama alanı zayıftı.. denemem için yarın zyxel i kapatıp netmaster wifiyi açmam lazım.. birde tv modelide etki edebilir. Tv'de wifi yok hocam her şeyi denedim bir tek router'ı tekrar bağlayıp netmasterda wifi'yi kapatmayı denemedim yarında onu bir deneyeyim bakalım. Teşekkürler ilginiz için Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kutluhan A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 (düzenlendi) @Mehmet Demir,Samsung Led hocam.. Modemde netmaster. Mayıs 21, 2014 Kutluhan A. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Meriç Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2014 Kablo Tv kablosuyla uydunet kablosunun ayrıldığı bir aparat var onu bir kontrol edin.. anahattın gelip modem ve tv kablosu olarak ayırdığı apartta sorun olabilir. benzer sorunları yaşamıştım o aparat girişlerini sağlamlaştırırsan düzelme ihtimali yüksek Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Benim sorunuma yakın bir konu, buradan devam edeyim. Bende uydunet kullanıyorum fakat sinyal gücü yetersiz. Modem salonda, hemen yanında ki balkona çıkınca sinyal gücü yarı yarıya düşüyor. Yatak odasına varmadan da tamamen kayboluyor. Bu arada saray yavrusunda oturmuyorum tabi. Sinyali bütün eve yaymak için ne yapabilirim? Modemi değiştirsem çözüm olur mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan V. Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Benim sorunuma yakın bir konu, buradan devam edeyim. Bende uydunet kullanıyorum fakat sinyal gücü yetersiz. Modem salonda, hemen yanında ki balkona çıkınca sinyal gücü yarı yarıya düşüyor. Yatak odasına varmadan da tamamen kayboluyor. Bu arada saray yavrusunda oturmuyorum tabi. Sinyali bütün eve yaymak için ne yapabilirim? Modemi değiştirsem çözüm olur mu? Anteni değiştirebilirsin veya araya access point kurabilirsin. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Benim sorunuma yakın bir konu, buradan devam edeyim. Bende uydunet kullanıyorum fakat sinyal gücü yetersiz. Modem salonda, hemen yanında ki balkona çıkınca sinyal gücü yarı yarıya düşüyor. Yatak odasına varmadan da tamamen kayboluyor. Bu arada saray yavrusunda oturmuyorum tabi. Sinyali bütün eve yaymak için ne yapabilirim? Modemi değiştirsem çözüm olur mu? Öncelikle yayının ile modeminin uyumlu olmasına dikkat et (yenisini alacaksan) vdsl gibi farklılıklara dikkat. Modemlerin ekstra sinyali uzatacak cihazları oluyor onları alabilirsiniz, ayrıca dediğin yerlerde kaç duvar var misal? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Modemlerin ekstra sinyali uzatacak cihazları oluyor onları alabilirsiniz, ayrıca dediğin yerlerde kaç duvar var misal? Salon ile koridor arasında 1 duvar var, koridorun ortasında çekmiyor. Salon ile balkon arasında sadece pimapen kapı var, onu da açmama rağmen sinyal en fazla 2 oluyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 18, 2014 Pimapen ve cam sorun yapmaz. Modem kötü sanırım ben olsam güçlendirme yerine (alan büyük değilse) modemi yenilerdim ama dediğim gibi en pahalı ürün ile değil en uygunu ile. Misal tplink modemler iyi internet ister zayıf netlerde iyi verim alamıyor airties düşünebilirsin. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap