Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Focus ( 2011 - 2012 - 2013 Ford Focus ) - Genel Başlık

Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

ya arkadaşlar dün akşam park ederken dinledim aracı tekrar.. lastikleri de dinledim. gerçi sokak gürültülüydü etkisi olur mu bilmiyorum ama lastiklerden pek bir ses duyamadım, ama aracın içinde baya kanırma, gacır gucur sesler var. sanki yağlanmamış ağır bir metal kapının kapanırken çıkardığı ses gibi. ve yine dikkat ettim, ses ön taraftan değil de aracın orta kısımlarından geliyor yoğun olarak. yani arka yolcu koltukları ile ön koltular arası bir bölümden. ya da ses yayılıyor ordan geliyormuş gibi duyuyorum, bilemiyorum. servisi aradım, birşey diyemeyiz getirin bakalım dediler. bir götüreyim bakalım..

ayağınız frene basılı iken çeviriyorsanız sıkışmış disk ile fren balatası arasındaki hareketten kaynaklanabilir. son derece normal bence. düz bir yerde frene dokunmadan direksiyonu çevirin deneyin ses gene geliyorsa o zaman başka.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

misal gaz keserek yavaşlamak varken -ki çoğu zaman şehir içi dur kalklarda böyle yaparak minimum fren kullanmaya çalışırım, babamdan miras kaldı- öndeki aracın dibine kadar girip frene basmak bence gereksiz fren kullanımıdır. park ederken de sokağımız eğimli olduğundan mecbur frene basarak manevra yapmak zorundayım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ayağınız frene basılı iken çeviriyorsanız sıkışmış disk ile fren balatası arasındaki hareketten kaynaklanabilir. son derece normal bence. düz bir yerde frene dokunmadan direksiyonu çevirin deneyin ses gene geliyorsa o zaman başka.

Ben bunu anlamadım, kim hareket ediyor, kim kimi sıkıştırıyor, sıkıştırıyorsa niye hareket ediyor, ne biçim fren bu?

Yani ben park ederken ayağım frende direksiyonu hababam sağdan sola çeviriyorum (biraz park özürlüyümdür de) hiç sıkışmışlıktan kaynaklanan ses falan duymadım.

Gerçekten anlamadım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

misal gaz keserek yavaşlamak varken -ki çoğu zaman şehir içi dur kalklarda böyle yaparak minimum fren kullanmaya çalışırım, babamdan miras kaldı- öndeki aracın dibine kadar girip frene basmak bence gereksiz fren kullanımıdır. park ederken de sokağımız eğimli olduğundan mecbur frene basarak manevra yapmak zorundayım..

Aracınız Otomatik, Allahın emri hep frene basacaksınız :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aracınız Otomatik, Allahın emri hep frene basacaksınız :claps:

anlatamadım sanırım :D durma noktasına geldikten sonra illa ki frene basıyorum. benim bahsettiğim araç hareket anindeyken frenleme.. neyse uzamasın, öyle işte :) ayrıca uzun beklemeli ışıklarda P vitesini kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.