Teoman S. Oluşturma zamanı: Ağustos 9, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ağustos 9, 2014 Cakmaklik calismiyor sanirim kisa devre yaptirip sigortayi yaktim. Kitapciktan baktim ama bagajdakindemi ondekindemi nerde oldugunu bulamadim. Acaba bilgisi olan varmi cakmakliguk sogortasi nerde kac numara ve kac amperlik. Tesekkurler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
1 Ceylan Öztürk Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2015 (düzenlendi) Merhabalar. Konu ile biraz alakalı bir sorum olacak. Aracım 2010 focus collection hb. Çakmaklıkta sanırım sürekli elektrikvar, yani kontağa bağlı değil (yanlışsam düzeltin lütfen) Ben bir araç kamerası aldım ve çakmaklığı kontağa bağlı araçlarda bu cihazda çalışıyor.(adaptörü çakmaklıkta sürekli takılı kalmak şartıyla) Bende çakmaklık adaptörünü gizli biryere koymayı planlıyorum. Haliyle çakmaklık kablosuna lehimlemem gerek. Fakat sürekli kamerama akım gideceği için bu uygun olmaz. Bende çözümü resimdeki gibi aç-kapa bir anahtar takmakla buldum. Sıkıntım şu; Çakmaklık sigortasının 20 amper olduğunu gördüm. Bu görünen düğme 3 amperlik, Bu amper yeterli olur mu? Yetmez ise en az kaç amperlik birşey takmam gerek? İlginize teşekkür ederim. Şubat 9, 2015 Ceylan Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
1 Yahya Akman Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 2017 Hayırlı akşamlar. 2016 focuslarda kullanılan 10 ve 20 amperlik sigortalar mini bıçaklı mı diye geçiyor. Bir sigorta adaptörü gerekiyor birde sigorta seti almam için bildiğiniz bir link verirseniz sevinirim.hayırlı akşamlar. Mini bıcak sigorta olarak geçiyor. Sigorta adaptörünü aliexpresten uyguna bulabilirsiniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2014 torpidonun altındaki kutuda, 20 diye hatırlıyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Teoman S. Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 9, 2014 Tsk ederim yarin deniyecem Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 (düzenlendi) Cakmaklik calismiyor sanirim kisa devre yaptirip sigortayi yaktim. Kitapciktan baktim ama bagajdakindemi ondekindemi nerde oldugunu bulamadim. Acaba bilgisi olan varmi cakmakliguk sogortasi nerde kac numara ve kac amperlik. Tesekkurler. çakmaklığa max 12 volt, 10 amper çeken cihaz bağlamalısınız. eski era aracımda ise 10 amper 110 watt yazardı. ford da watt değeri yok. ben yinede 100 waatt geçmesin derim. oto buzdolabı için kullanıyorum uzun yolda 12 volt, 5 amper 45 watt birde kullandığınız cihazları içten sigortalılardan tercih edebilrsiniz.. bir keresnde buzdolabının sigortası atmıştı. yedeği ile değiştirdim.. diğer nokta cihaz çakmaklığa takılıyken kontağı açmayın.. önce arabayı çalıştırın sonra takın, önce çekin sonra stop ettirin..yada açma kapama düğmeli cihazları tercih edin. direk çakmaklık yerine, düğmeli çakmak soketi alabilrsiniz Ağustos 10, 2014 Mehmet Demir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 çakmaklığa max 12 volt, 10 amper çeken cihaz bağlamalısınız. eski era aracımda ise 10 amper 110 watt yazardı. ford da watt değeri yok. ben yinede 100 waatt geçmesin derim. oto buzdolabı için kullanıyorum uzun yolda 12 volt, 5 amper 45 watt birde kullandığınız cihazları içten sigortalılardan tercih edebilrsiniz.. bir keresnde buzdolabının sigortası atmıştı. yedeği ile değiştirdim.. diğer nokta cihaz çakmaklığa takılıyken kontağı açmayın.. önce arabayı çalıştırın sonra takın, önce çekin sonra stop ettirin..yada açma kapama düğmeli cihazları tercih edin. direk çakmaklık yerine, düğmeli çakmak soketi alabilrsiniz 10 Amper bir yerdemi yazıyor Focusta? Sigorta 20 Amper, yani 20 ampere kadar sıkıntı yok. Araçta 12 V sabit olduğu için amper ve watt aynı şeyi ifade eder. P=V*I yani 12*20=240Watt a kadar sıkıntı olmaz, hatta araç çalışırken 14 Volt civarına çıkar, oda 280W. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Teoman S. Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Detayli bilgilendirme icin tsk. Sadece telefonu sarj ediyorum. Peki yeri tam olarak torpidodaki ve 20 nolumu. Bu kitapcik focus 2 sanirim yeri 46 amperi ise 15 yaziyor. Focus 3 u bulamadim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Sitemizde ve Ford.com.tr de var. Sitemizin ana sayfasına bakarsanız yavaş yavaş göreceksiniz. Edit: http://www.focusclubtr.com/forum/80-kullanım-klavuzları/ Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Detayli bilgilendirme icin tsk. Sadece telefonu sarj ediyorum. Peki yeri tam olarak torpidodaki ve 20 nolumu. Bu kitapcik focus 2 sanirim yeri 46 amperi ise 15 yaziyor. Focus 3 u bulamadim Yerini hatırlamıyorum, kitapçıktan bakmanız gerekiyor ancak değeri 20. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Teoman S. Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Cevaplar icin tesekkurler sanirim buldum teyid icin yaziyorum. Kitapcik sayfa 200. Yolcu bolumu sigortasi 61 no. Amper deger 20 yazan: cigar lighter, rear power outlet. Yazar sanirim bu? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 10, 2014 Arabalarımızdan çok biraz da yazılarımıza dikkat edelim lütfen. Detay: Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2014 Bu arada konu açılmışken; araçta ki çakmağı kontak kapalı iken kullanırsak problem olur mu? Yani geri atmama gibi bir durum? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2014 (düzenlendi) 10 Amper bir yerdemi yazıyor Focusta? Sigorta 20 Amper, yani 20 ampere kadar sıkıntı yok. Araçta 12 V sabit olduğu için amper ve watt aynı şeyi ifade eder. P=V*I yani 12*20=240Watt a kadar sıkıntı olmaz, hatta araç çalışırken 14 Volt civarına çıkar, oda 280W. kılavuz sf 123, ister çakmaklık, ister elektrik soketi olsun 10 amper.. sıkıntı olmaz derken belli mi olur, kabloda ki ufak bir kusur 240 watt çeken bir elekrikli alette kabloyu yakma ihtimali olmaz mı? bence tedbirli davranıp değerinin altında ekipman kullanılmalı ki ford da 10 amperle kısıtlamış, watt değeri vermemiş..(sigortası 20 amper diye değil yani) niye vermemiş onuda bilemiyorum.. dediğim gibi hyundai aracımda watt değeride vardı..110 yada 130 watt yazıyordu.. sizin hesaba göre 240 watt yazması gerekirdi.. demek ki tedbirli davranıyorlar diye düşünüyorum. bizde öyle olmalıyız kaskoya güvenip arabayı yakmayalım, Allah göstermesin Detayli bilgilendirme icin tsk. Sadece telefonu sarj ediyorum. önce şarj aletini elektrik soketi, çakmaklık vb takın, sonra telefonu bağlayın.. aynı şey evde laptop içinde geçerli.. yoksa prizden kıvılcım çıkar, sigorta atabilir. genelde atmaz ama olur mu olur. Ağustos 11, 2014 Mehmet Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 11, 2014 kılavuz sf 123, ister çakmaklık, ister elektrik soketi olsun 10 amper.. sıkıntı olmaz derken belli mi olur, kabloda ki ufak bir kusur 240 watt çeken bir elekrikli alette kabloyu yakma ihtimali olmaz mı? bence tedbirli davranıp değerinin altında ekipman kullanılmalı ki ford da 10 amperle kısıtlamış, watt değeri vermemiş..(sigortası 20 amper diye değil yani) niye vermemiş onuda bilemiyorum.. dediğim gibi hyundai aracımda watt değeride vardı..110 yada 130 watt yazıyordu.. sizin hesaba göre 240 watt yazması gerekirdi.. demek ki tedbirli davranıyorlar diye düşünüyorum. bizde öyle olmalıyız kaskoya güvenip arabayı yakmayalım, Allah göstermesin önce şarj aletini elektrik soketi, çakmaklık vb takın, sonra telefonu bağlayın.. aynı şey evde laptop içinde geçerli.. yoksa prizden kıvılcım çıkar, sigorta atabilir. genelde atmaz ama olur mu olur. Bendeki klavuzda, çakmak için 15-20 Amper, arkadaki soket için 10 Amper yazıyor, Muhtemelen kabloları farklı, arkaya giden k% Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 9, 2015 Bu amper yeterli olur mu Olur. Önemli olan kameranın kaç amper çektiği, oda anca 0.5 amper çeker. Çakmaktan ek aldığınız kabloya bide en küçüğünden sigorta ekleyin. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Teoman S.
Cakmaklik calismiyor sanirim kisa devre yaptirip sigortayi yaktim. Kitapciktan baktim ama bagajdakindemi ondekindemi nerde oldugunu bulamadim. Acaba bilgisi olan varmi cakmakliguk sogortasi nerde kac numara ve kac amperlik. Tesekkurler.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
6
6
3
2
Popular Days
Ağs 10
8
Şbt 10
4
Eyl 8
4
Ksm 25
4
Top Posters For This Question
Ozan Kar 6 posts
Teoman S. 6 posts
Gürkan Çakıroğlu 3 posts
Murat Kav. 2 posts
Popular Days
Ağs 10 2014
8 posts
Şbt 10 2015
4 posts
Eyl 8 2017
4 posts
Ksm 25 2015
4 posts
Popular Posts
Mehmet Demir
çakmaklığa max 12 volt, 10 amper çeken cihaz bağlamalısınız. eski era aracımda ise 10 amper 110 watt yazardı. ford da watt değeri yok. ben yinede 100 waatt geçmesin derim. oto buzdolabı için kullanıy
Teoman S.
Cevaplar icin tesekkurler sanirim buldum teyid icin yaziyorum. Kitapcik sayfa 200. Yolcu bolumu sigortasi 61 no. Amper deger 20 yazan: cigar lighter, rear power outlet. Yazar sanirim bu?
Ozan Kar
Olur. Önemli olan kameranın kaç amper çektiği, oda anca 0.5 amper çeker. Çakmaktan ek aldığınız kabloya bide en küçüğünden sigorta ekleyin.
Bu soruda 32 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap