Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
16/08 cumartesi günü Tatvan'dan Van'a küçük bir uzun yola çıktım 150 km kadar. Yol boyunca vaktim bol olduğundan iki kere yüksek hızlara kısa süre çıktıysam da genelde 80'e hızı sabitleyip ilerledim. Hem araç yorulmadı hem de gaz pedalı ve fren pedalıyla pek işim olmadı. Van'a ulaştığımda (bilenler için) eski emniyet müdürlüğüne yakın bir yerde ışıklarda duran araca hızımı hatırlamıyorum fakat tahmini 40-50 gibi hızlarda seyrederken araç duramadı ve çarptım neyse ki benim araçta hiç bir sıkıntı yoktu ama karşı araç tofaş olunca arkayı göçürttük resimlerde olduğu gibi.
Soruma gelecek olursak sıcaklık 30-35 derece arasıydı ve asfalt çok sıcak ve kaygandı araba kızakladı zaten daha önceleri hava özellikle sıcakken 10 dakikalık bir yolculuktan sonra bile fren pedalının sertleştiğini ve eskisi kadar iyi tutamadığını bir kaç kez görmüştüm, bu kez araç neredeyse hiç tutamadı ve ben frene yüklendikçe abs devreye girdi ve kayarak gidip çarptık öncesinde herhalde en az 10 trafik ışığında durdum ve problem yoktu aksine daha yüksek hızlarda durduğum halde bu kez duramadım. Servise saat geç olduğundan gidemesem de sanayii de gösterdiğim ustalar fren aksamında hiç bir problem olmadığını söylediler fakat benim içime sıkıntı girdi bir kere. Sizlerin görüşleri ve tecrübeleri benim için çok önemli ne tavsiye edersiniz bana bu olaydan sonra araçta bir sıkıntı mı var yoksa farklı bir durum mu? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Soru
Fuat Yetişkin
Arkadaşlar merhaba.
16/08 cumartesi günü Tatvan'dan Van'a küçük bir uzun yola çıktım 150 km kadar. Yol boyunca vaktim bol olduğundan iki kere yüksek hızlara kısa süre çıktıysam da genelde 80'e hızı sabitleyip ilerledim. Hem araç yorulmadı hem de gaz pedalı ve fren pedalıyla pek işim olmadı. Van'a ulaştığımda (bilenler için) eski emniyet müdürlüğüne yakın bir yerde ışıklarda duran araca hızımı hatırlamıyorum fakat tahmini 40-50 gibi hızlarda seyrederken araç duramadı ve çarptım neyse ki benim araçta hiç bir sıkıntı yoktu ama karşı araç tofaş olunca arkayı göçürttük resimlerde olduğu gibi.
Soruma gelecek olursak sıcaklık 30-35 derece arasıydı ve asfalt çok sıcak ve kaygandı araba kızakladı zaten daha önceleri hava özellikle sıcakken 10 dakikalık bir yolculuktan sonra bile fren pedalının sertleştiğini ve eskisi kadar iyi tutamadığını bir kaç kez görmüştüm, bu kez araç neredeyse hiç tutamadı ve ben frene yüklendikçe abs devreye girdi ve kayarak gidip çarptık öncesinde herhalde en az 10 trafik ışığında durdum ve problem yoktu aksine daha yüksek hızlarda durduğum halde bu kez duramadım. Servise saat geç olduğundan gidemesem de sanayii de gösterdiğim ustalar fren aksamında hiç bir problem olmadığını söylediler fakat benim içime sıkıntı girdi bir kere. Sizlerin görüşleri ve tecrübeleri benim için çok önemli ne tavsiye edersiniz bana bu olaydan sonra araçta bir sıkıntı mı var yoksa farklı bir durum mu? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
11
6
6
4
Popular Days
Ağs 17
19
Ağs 20
14
Ağs 18
12
Ağs 19
3
Top Posters For This Question
Fuat Yetişkin 11 posts
Cem Boneval 6 posts
Ruhan Muslu 6 posts
hüseyin ipek 4 posts
Popular Days
Ağs 17 2014
19 posts
Ağs 20 2014
14 posts
Ağs 18 2014
12 posts
Ağs 19 2014
3 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Öncelikle geçmiş olsun... Şunu baştan yazayım: Yaşadığınız olayın havaların ısınmasına bağlı frenlerin aşırı ısınması ile alakası yok. Fren balataları yoğun kullanımda 500oC düzeyine kadar ısınabi
Fuat Yetişkin
Arkadaşlar gerekli yerlere gösterdim aracımı diskler iyi durumda fren hidroliği iyi herhangi bir şey yok sanayideki ustam fren tüpünün pedalda sertleşme yapabileceğini söyledi servis ise sıkıntı yok d
Doğan Kurban
Abi lastiklerimiz inanın çok kötü. Arabanın üstündeki orj michelin ben hiç sevemedim. Kalkışta bile gücün yarısını kaybediyor tutunamıyor yere. Fren olayında bende aynı sıkıntıyı yaşadım. Düşük hızda
Bu soruda 51 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap