Buğra T. Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Senin için önemli olmayabilir belki ama faydası. Var Elm kablosu ile arabanın yazilimini st yap esp yide kapatirsin arabayida kaydirirsin Demek istediğim şu focus u istesenizde kaydıramıyorsunuz. Yeterince güven vermiyor mu? Servis o Dediğiniz işlemi yapabiliyor mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Demek istediğim şu focus u istesenizde kaydıramıyorsunuz. Yeterince güven vermiyor mu? Servis o Dediğiniz işlemi yapabiliyor mu? siz kaydıracak kadar limitlerde kullanamıyor olmayasın? Ben yasal hız limitlerinde(virajlardaki düşmeler hariç) kullanırken bile defalarca devreye girdi. Gerek conti, gerek michelin gerekte ug8 le. Yani istesenizde kaydıramıyorsunuz, zaten çok iyi yol tutuyor esp olmasada olur gibi söylemler kesinlikle anlamsız bence. Ha mesela babam gibi adamlar bu tip donanımların varlığını yokluğunu bilmez, sanırım daha absyi devreye sokmuşluğu yok, ama gün gelir hayat kurtarır. O işlemle ilgili tan oto akın usta ile görüşün ancak çalışıyormu bilmiyorum bende olmuştu Servet abide olmamıştı(sonradan oldumu bilmiyorum) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Buğra T. Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 siz kaydıracak kadar limitlerde kullanamıyor olmayasın? Ben yasal hız limitlerinde(virajlardaki düşmeler hariç) kullanırken bile defalarca devreye girdi. Gerek conti, gerek michelin gerekte ug8 le. Yani istesenizde kaydıramıyorsunuz, zaten çok iyi yol tutuyor esp olmasada olur gibi söylemler kesinlikle anlamsız bence. Ha mesela babam gibi adamlar bu tip donanımların varlığını yokluğunu bilmez, sanırım daha absyi devreye sokmuşluğu yok, ama gün gelir hayat kurtarır. O işlemle ilgili tan oto akın usta ile görüşün ancak çalışıyormu bilmiyorum bende olmuştu Servet abide olmamıştı(sonradan oldumu bilmiyorum) Virajlarda limit üstü kullanırım limitten ziyade.. Ben esp devreye girmiyor demiyorum, giriyor.. Kaydıramıyorsunuz dan kastım da bu.. Bana göre yeterli güvenliği sağlıyor. Geyik testleri var işte esp li ve esp siz.. Kaysa orda kayar. Esp olmaması sebebiyle bir kaza geçirdim kaza da 3 araç pert oldu. Önemsiz bir şey olduğunu iddia etmek ahmaklık olur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Ateş Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Virajlara yaklaşınca frene basmak yerine gaza basmak esp ile daha güvenli ve zevkli. Arabanızı tanıdıktan sonra kullanımı çok daha keyifli oluyor. Hele ilk kalkıştan sonra 2. vitese atıp tatlı bir dönemeç olunca gazı kökleyip tam araba spin atma eğilime girdiğinde esp sisteminin arabanın totosunu toplaması bana büyük haz veriyor. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Virajlarda limit üstü kullanırım limitten ziyade.. Ben esp devreye girmiyor demiyorum, giriyor.. Kaydıramıyorsunuz dan kastım da bu.. Bana göre yeterli güvenliği sağlıyor. Ben kaydırabildiğime göre bende bi sıkıntı var demekki Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kaan Yagizer Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 (düzenlendi) Ben kaydırabildiğime göre bende bi sıkıntı var demekki Olmayabilir, sonuçta evren (en azından bizimki) fizik kuralları dahilinde işliyor. ESP aracın kopma noktasını öteliyor, ETS ise kayma daha başlarken müdahale ediyor. Ama her tür aktif - pasif güvenlik tedbirleri hala fizik kuralları denen o duvarı aşamıyor. Yani kopacaksanız ve aracın yanal kinetik enerji şarjı yürüyen aksam, süspansiyon, lastikler ve güvenlik ekipmanı tarafınca soğurulandan fazla ise .... koparsınız. Yardımcı (assitance) sistemler adı üzerinde ... size yardım etmek için varlar. İnsan faktörü tamamen devre dışı kalana kadar da (bkn.sürücüsüz araçlar) öyle kalmayı sürdürecekler. kendime ek yapayım ... virajda içe veya dışarı doğru kayma yaşanabilir. Genelde daha fazla yaşandığı için biz dışarı kayma'dan bahsedelim. Yolda gidiyorsunuz, kaptırmışsınız ve bir laylaylom durumu söz konusu. Sonra bir de fark ediyorsunuz ki karşınızda viraj var ... siz direksiyonu kırıyorsunuz ama altınızdaki araba açısal momentum yani taşıdığı ileri doğru hareket kinetik enerjisi nedeni ile "boş ver hacı, eskiden viraj mı vardı? biz düz gidelim..." havasında. İşte o noktada aracın bağımsız süspansiyonu devreye giriyor, viraj çubukları ve süspansiyon ona yardım etmeye çalışırken direksiyonun önderliğindeki bu müdahale gücü -dümdüz ileri- gitmeye kararlı araç kütlesini dönmeye razı etmeye çalışıyor. Konvansiyonel (bkn.babadan,atadan kalma) sistemler dil döküp, dürtüp razı edemezse bu defa yeni nesil sistemler devreye giriyor. Amaç momentumu yenmek ve aracı yolda tutmak. Ama L = r X p formülünde "r" fazla büyükse o zaman kim ne derse desin araç -düz- gider (bkn.kasko poliçesi torpido gözünde mi?) Aralık 8, 2014 Kaan Yagizer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Kayma önleme teknolojisi ni kapıda ödeme teknolojisi okudum ya, helal olsun bana. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Buğra T. Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Ben kaydırabildiğime göre bende bi sıkıntı var demekki Kaymadan kaymaya fark var. Eskimiş asfaltta direksiyon çekme yöntemiyle arkası önü oynuyor o sırada esp topluyor aracı.. Güvensiz bir durum da oluşmuyor. Lastik kabaklaşmıştır yer ıslaktır değil esp ferrari kullanıyor olsanız o bile kar etmez. Siz nasıl kaydırıyorsunuz? Spin attırıyorum demeyin düşer bayılırım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Kaymadan kaymaya fark var. Eskimiş asfaltta direksiyon çekme yöntemiyle arkası önü oynuyor o sırada esp topluyor aracı.. Güvensiz bir durum da oluşmuyor. Lastik kabaklaşmıştır yer ıslaktır değil esp ferrari kullanıyor olsanız o bile kar etmez. Siz nasıl kaydırıyorsunuz? Spin attırıyorum demeyin düşer bayılırım Mesela, Bilkent köprüsüne 80le içerden girince önce arkayı biraz Açıyor ondan sonra topluyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Buğra T. Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Mesela, Bilkent köprüsüne 80le içerden girince önce arkayı biraz Açıyor ondan sonra topluyor Hmm sık sık girdiğim bir viraj.. Söğütözü tarafından gelip sağa girişten bahsediyorsunuz sanırım. Orası yavşamış bir asfalt öylesi yerde rx8 bile kafadan kopuyor.. Lastiklerim yeniyken orada tehlikeli bir durum yaşamadım şuan muhtemelen burundan kayar.. Bu yeni sistem burundan kaymayı bile engelleyip arabayı yavaşlatmadan virajı döndürtüyorsa iyi bir sistemmiş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 8, 2014 Hmm sık sık girdiğim bir viraj.. Söğütözü tarafından gelip sağa girişten bahsediyorsunuz sanırım. Orası yavşamış bir asfalt öylesi yerde rx8 bile kafadan kopuyor.. Lastiklerim yeniyken orada tehlikeli bir durum yaşamadım şuan muhtemelen burundan kayar.. Bu yeni sistem burundan kaymayı bile engelleyip arabayı yavaşlatmadan virajı döndürtüyorsa iyi bir sistemmiş. Evet oradan bahsediyorum. Dediğim gibi orada istediğim şekilde arkayı attırıyorum. Bilkent içinde önden koparabildiğim yerde çok. Aynı şartlarda Tamamen engellermi bilmem ama azaltacağını düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2014 Başlık içerisinde verdiğim bazı yeniliklerin animasyonlu olarak değişim hali. Direksiyon Yanal İvme Süspansiyon 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ersin Yıldız Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2015 Bu ets bütün focus modellerinde var mı acaba Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Şubat 24, 2015 Bu ets bütün focus modellerinde var mı acaba Evet Ersin bey tamamında yer alıyor, detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fahri Tetik Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2015 (düzenlendi) Bu ETS tüm focus 3,5 larda var demişsinizde kataloga bakıyorum öyle bir özellik yazmıyor. Acaba türkiyede ismimi farklı. Fren Desteği (EBA ) Elektronik Denge Programı (ESP) Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) Yokuş Kalkış Desteği(HLA) Dinamik Tork Kontrolü (TVC) TVC olmasın türkiyedeki ismi Baktıgım link bu http://www.ford.com.tr/SBE/e-brosur-indirin/binek-araclar Mart 15, 2015 Fahri Tetik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap