Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 vs. Focus 2.5

onderpeker

Önerilen Mesajlar

Merhabalar,

Çok aktif olduğum söylenemez ama aktif arkadaşlarımızla ve moderatörlerle bir sohbete şu anda ihtiyacım var.

Mevzu bahsimiz babamın kullandığı 2006 Focus 2 Sedan Ghia 1.6 Ti-CVT araç. Konu biraz uzun detaylı yazmaya çalışacağım çünkü tüm detayları bilmek konu bütününü anlamak için önemli diye düşünüyorum.

Babam 2006 senesinde eski F1.5 modelini bahsi geçen araç ile değiştirdiğinde tek sıkıntısı rengiydi. Bayiden açık mavi bir renk istemesine rağmen "yanlışlıkla" araç denim mavi olarak tabir edilen koyu renk bir mavi çıktı. Temizken çok güzel görünmesine rağmen malumunuz Türkiye şartlarında aracın kötü görünmesi sadece birkaç gün alıyordu. Titiz bir insan olduğu için kendine dert edindi bu konuyu babam. Gel zaman git zaman şimdiye kadar aracına sorunsuz bindi. Pek de fazla km yapmaz kendisi arabayla şu anda 29000km'de pırıl pırıl bir durumda bahsettiğimiz araç. Eh tabi zamanla yaşlalan Focus'un şimdilerde triger değişimi falan geldi. Babamda 3-4 yılda bir araç değiştiren bir insan olarak daha önce hiç triger değiştirmemiş ve bunu kendine dert ediniyor. Arabasının ve kendisinin de (66 yaşındadır) yaşlandığını artık arabanın değişmesi gerektiğini düşünüyor. Bunun için bayinin yolunu tutan babam Focus 3 Titanium'ların (eski arabasıyla benzer donanımların Titanium donanımda olması hasebiyle) dudak uçuklatan fiyatları karşısında şoke oldu tabi. Bayideki tanıdığımız satış müdürü abimiz babama uygun (ki babamın bir araçtan beklediği en önemli donanım hız kontrolüdür) Style donanımı plus paketle almasını önerip bu aracı gösterdiğinde de bir kez daha hezeyana uğradı sevgili babacığım. Zira eski Ghia arabasında alıştığı kol dayama, Sony müzik sistemi, elektrikli yükselik ayarı vs. gibi donanımı göremeyince bu olay babamı hepten alıp götürdü.

Şimdi sorumuza gelelim. Sevgili babacığıma benim önerim şu olmalı mı diye düşünüyorum. Alıştığın donanımları da bulamayacağın Focus 3'ün yüksek fiyatını ödemeye gerek var mı? Bunun yerine halen satılmakta olan bir Focus 2.5 Titanium alıp hem alıştığın donanımları (hatta fazlasını) almış ol, hem daha az para öde, hem de araban sıfırlanmış olsun...

Konumuz budur. 66 yaşında yukarıda bir araçtan beklentisi açıklanmış olan insan Focus 3'e dünyanın parasını vermeli mi? Yoksa bir Focus 2.5 ile muhtemelen hayatının da son arabasını alarak günlerini huzur içinde geçirmeli mi?

Teşekkür ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selamlar,

Teknolojiyi çok yakından takip etmek ya da daha konforlu bir araç almak gibi bir ön şartınız yoksa F 2.5 alışıldık özellikleri, tecrübe edilerek giderilmiş sorunları ve uygun fiyatıyla sizin için uygun seçenek olacaktır, F III dediğiniz gibi bazı detaylarda eksik özellikte olmasına rağmen güvenlik ve konfor özellikleri arttırılmış, yalıtım ve döşeme kalitesi daha iyi olan bir araçtır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Triger değişimi iyi bir ustanın elinde 300 tl bir fiyata mal oluyor ( Orjinal triger seti 150 tl aracınızın) Reng konusu işin içine girmese mevcut arabasına binsin diyeceğim.

Ama illada değişecekse sakın FIII e o paraları vermeyin F2,5 ile devam derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

trigiyer değişik çok büyük masraf gibi gözüksede aslında öyle değil.En fazla 500-600TL ye olabilecek bi iş ki , yağ bakımını falanda yaparsın bu fiyat içinde.

Benim tercihim focus 2.5 Tit paket önermek olurdu.

Aracından şuan memnun ise 1,200TL ye oto kaplama yapıyorlar.300Lirayada trigiyer değişse 1,500TL ye sanki başka araca biniyor hissi uyandırır.En azından km si çok azmış bu iyi yönü.

Emre V. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

F 2,5 bende düşünüyorum ama Yakup'un dediği gibi bayilerde ellerinde kalan tek tük araçlar var. Olan araçlarda hiç uygun değil. HB yok gibi birşey zaten. Dün gittiğim Ford bayinde ellerinde 2 adet F2,5 vardı ikiside sedan. Biri collection tdci 48 dediler, diğeride titnium tdci onada 52 dediler. Bu fiyatlar bu araçlar için çok yüksek, 2.elleri 2010-2011 model 35-40 gibi bulunabilir titanium tdci.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.