Cem Boneval Oluşturma zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 19, 2014 Hep sağlam ve güvenilir araç alma peşindeyiz ama genelde hep sağdan soldan duyduklarımızla hareket ediyoruz bu konuıda. En azından daha geniş bir kesitte geri bildirimin toplandığı ve kapsamlı verilere dayanan araştırmalara yer verelim bu başlıkta. Kuşkusuz piyasa manipülasyonunun türlü çeşitli yöntemlerinden biri olmaya adaysa da bu araştırmalar bir ölçüde nesnellik de taşır diye düşünüyorum. Beni şaşırtan bir araştırma Almanya'dan geldi. Auto Bild her ne kadar tabloid bir yayın da olsa oldukça üretken ve son sayısında binek araçlar kalite raporunu yayınladı. Başlığı görür görmez her zamanki gibi VAG grubunu başa oturtmuştur dedim ama kazın ayağı öyle değil. Veriler anket çalışması, geri çağırma kampanyalarının değerlendirilmesi, TÜV raporlarının incelenmesi, araçların uzun yol testleri, servis değerlendirmeleri, okuyucu gri bildirimleri ve garanti süreçleri incelenerek toplanmış, oldukça kapsamlı görünüyor. Buna göre 2014 geri çağırmada bir rekor yılı olmuş ve Ford bu konuda oldukça az dikkat çekiyor. Almanca da olsa markalar ve sayılar yeter sanki: Gelelim sıralamaya, tersten gidiyorum: 20. Fiat 19. Peugeot 18. Citroen 16. Dacia ve Ford 14. Opel ve VW 13. Renault 12. Seat 11. Nissan 8. Audi, BMW, Skoda 6. Hyundai ve Mercedes 4. Honda ve Kia 3. Volvo 2. Mazda 1. Toyota Fena halde çekik gözlü bakıyorum etrafa... Ford'un sorunlarına gelince... Geri çağırma/düzeltme kampanyaları: Değişik modellerde yakıt pompası, C-Max kaçıran su fiskiyeleri, fan kumandası, Focus'ta yanlış tekerlekler. TÜV puanı geçen seneye göre bir puan azalmış. Üç yıllıklarda Fiesta ve Focus iyi sonuç alsa da Ka, Mondeo ve Galaxy aşırı yüksek aksaklık oranları ile bu başarıyı gölgeliyorlar. Halen uzun yol testindeki 1.0 EB başarılı görünse de birkaç ufak sorun nedeniyle planlanmayan servis ziyaretleri gerekmiş. Şikayet yazılarında ise Transit'deki motor arızalarından başka ciddi bildirim yokmuş. Yaaaa.... Devam edecek! 6 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Hmm,nice. Yukardaki görselin Türkçesini hazırladım, yanlışım varsa Cem abi düzeltirsin lütfen. Yüksek orandan küçüğe; Hava yastığı arızası - Bmw, Audi, Honda, Mazda, Mercedes, Nissan, Opel, Toyota Kararsız bagaj kapağı - Vw, Citroen, Peugeot Paslı kaput - Opel Direksiyon Montaj hatası - Kia, Hyundai, Citroen, Opel, Mercedes, Toyota, Peugeot, Volvo Çeşitli fren sorunları - Audi, Renault, Mercedes, Dacia Güvenilmez ECU - Toyota, Opel Sızdıran yıkama memeleri - Ford Yakıt Filtresi - Vw, Skoda, Seat Turbo Sızıntısı - Nissan Sallantılı Kemer - Hyundai, Mercedes, Nissan, Kia Arka aks çeşitli kusurlar - Vw, Toyota, Citroen, Peugeot Kırılgan motor bezi* - Bmw Açılır tavan sarkma/yalpalama - Renault Gevşek Sürücü koltuğu - Toyota Motor kontrolleri - Çeşitli güvenlik açıkları - Nissan, Renault, Volvo Scrubs kablolama - Peugeot, Toyota Hızlı dişli aşınması (ne dişlisi belli değil) - Nissan Ateşleme Arızası - Opel Fren diskleri / Tekerlek montaj hatası - Fiat, Citroen, Honda, Renault, Toyota, Ford Aydınlatma hatası* - Volvo, Opel *Emin değilim Sırası ile Airbag-Fehlfunktion Hecklappe Instabil Motorhaube rosting Lenkung Montagefehler Bremsen-diverse Probleme Steuergerate unzuverlassing Waschdüsen undicht Kraftstoffhlter Turbolader undicht Gurte wackelig Hinterachse-diverse Mangel Motorverschraubung brüchig Klappdach wackelt Fahrersitz lose Motorsteuerung – diverse Schwachstellen Verkabelung scheuert Getrieve verschleibt zu schnell Zündschloss Fehlfunktion Bremssscheiben/Rader Montagefehler Beleuchtung falt aus Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kaan Zaim Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 çok güzel bir paylaşım olmuş. Detayları sabırsızlıkla bekliyorum . bu konu çok tartışılır :) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Dacia ile aynı oranda güvenilir ? olan bir otomobile biniyorum. Heyo heyo Teşekkürler. Çok güzel bir paylaşım. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Çok söyleyen oldu da Toyota nın Showroom una bile girme Gereği görmedim[emoji1] Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 (düzenlendi) Devam edelim... İngiltere'nin tabloid otomobil dergisi de Auto Express Onlar da her yıl neredeyse 50.000 katılımlı bir anket ile ne güvenilir otomobil ve en güvenilir markayı sorguluyorlar. Kullanıcılardan değişik kategorilerde araçlarına puan vermeleri isteniyor ve elde edilen veriler ayrıntılı değerlendiriliyor. Güvenirlik, üretim kalitesi, işletme masrafları, performans, yol tutuş, sürüş konforu, araç içi teknolojiler vb. pek çok şey sorgulanıyor. Gelelim 2014 sonuçlarına: En iyi otomobil sıralamasında iki kategoride baktım, ilki genel değerlendirme, yani yukarıda sayılan tüm parametreler, ikincisi ise güvenilirlik, yani arıza çıkarmama, yolda bırakmama. Tabii çok değişik model var, bu yüzden tablo uzun. Ve elbette öznelliği, yani benim arabam en iyisi böbürlenmesini de unutmamak lazım. Kaynakça http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/86712/best-cars-to-own-in-2014 Peki marka bazında durum nasıl? Gene iki farklı kategoriye bakalım: Kaynakça http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/86801/best-car-manufacturers-2014 Nasıl kafa karıştırıcı değil mi? Devam edecek... Aralık 19, 2014 Cem Boneval tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Bu skoda yeti neymiş böyle yahu Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Ben babama güvenmem bunlara niye güveneyim. Bir de Türkiye şartlarında sattıktan sonra hiç biri tanımaz sizi. Toyota çok da şaşırtıcı değil aslında. Son 2-3 yıl ülkemiz ortamında parıltısı azaldı ama her zaman yukarılardaydı. Volvo zaten bilindik iyi marka, ama Türkiye şartlarında durumlar böyle mi acaba? Satış ve servis durumunu düşününce? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Enterasan [emoji15] Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Y. Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Yeminle bu gavur yaşamasını bilmiyor Honda Jazz araba olsa ne olur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Yeminle bu gavur yaşamasını bilmiyor Honda Jazz araba olsa ne olur. Jazz iyi araba. Türkler biliyor mu 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan V. Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Toyotayı Prius sırtlamış sanki Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Orcun Bayer Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 sunum güzel Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serhat E. Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Dacia bu tabloya gore ilerde cok para edecek. Evi arabayi satip Dacia ya basacam 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 19, 2014 ADAC verileri vardı bir ara neredeydi unuttum. Belki o daha güvenilir olabilir. Bu da fikir verir tabiki de çok fazla etken var göz ardı edilme ihtimali olan. Maybach alınca giricem tüm bu anketlere başı çekicem 100% oranlarıyla. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap