Ahmet Yalınız Oluşturma zamanı: Aralık 21, 2014 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 21, 2014 2013 model Ford Focus aracıma hava filtresi taktım motor lambası yandı neden yapmiş olabilir Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 21, 2014 Otomobil (motor vb) bilgisi profil bilgisinde de yok, içerikte de yok. Bunları girerseniz iyi olur. AYRICA, hava filtresi taktım cümlesi biraz içi boş kalıyor, zaten hava filtresi var? Orjinali söküp yerine ne model filtre taktınız ? Bu da lazım. En önemlisi Araç sahibinin bunlardan haberi var mı? Malum yaş 17 bu şekilde araç kullanmaman gerekiyor. Kurallarımıza göz atarsan sevinirim. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kerim Kamanoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Bende kutu içi k&n spor hava filtresi takmıştım bende de arıza ışığı yakmıştı sanırım hava filtresi hortumuna bağlı debimetrede problem oluşturabiliyor servis debimetre sensörünü temizlediğinde geçmişti ama benim içim rahat etmediğinden çıkardım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Serkan Karakoca Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 ben 1.6 tdci k&n hava filtresi kullanıyorum sorun yok hiç bir şekilde yaklaşık 3 aydır Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Açık hava filtrelerinin üzerindeki yağlar (eğer fazlaysa) genelde hava akış ve basınçmetrelerini kirletiyor ve araç genelde kendini korumaya alıyor. Önce sensörler temizleniyor, daha sonra arıza siliniyor. Ben açık hava filtresi kullanırken genelde eli bol bir şekilde temizleme sıvısını ve yağını kullanıyorum. Bende sıkça meydana geldi bu durum. Şu sıralar standart filtre var, problemsiz devam. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Osman Mollaoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Bende kutu içi k&n spor hava filtresi takmıştım bende de arıza ışığı yakmıştı sanırım hava filtresi hortumuna bağlı debimetrede problem oluşturabiliyor servis debimetre sensörünü temizlediğinde geçmişti ama benim içim rahat etmediğinden çıkardım. Spor hava filtresinin normao filtreden farkı nedir? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Spor hava filtresinin normao filtreden farkı nedir? Özetle: Dışarı daha fazla ses verir, hava akışı daha fazladır, birçoğunun ömrü normal filtrelere göre daha fazladır çünkü kendiniz temizleyebilirsiniz. Tabi yağlı sistem olanlarda daha fazla filtreleyebildiği iddia ediliyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kerim Kamanoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Araca daha fazla havayı daha temiz bir şekilde verdiği için performans arttırmak için kullanılıyor ama sadece filtreyle fazla birşey beklemek hayalcilik olur.Dışarı ses verenler açık hava filtreleri kutu içi olanlar fazla ses vermezler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Osman Mollaoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 2014 Araca daha fazla havayı daha temiz bir şekilde verdiği için performans arttırmak için kullanılıyor ama sadece filtreyle fazla birşey beklemek hayalcilik olur.Dışarı ses verenler açık hava filtreleri kutu içi olanlar fazla ses vermezler. Havayla performans artışında yakitida fazla kullanirmi peki? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2014 Havayla performans artışında yakitida fazla kullanirmi peki? Günümüz arabaları AFR yi kendi bildiği düzende tutar, eğerki daha fazla hava girerse T zamanda daha fazla yakıt da girecektir, ama bu arada çekişte artacağından T zamanda yaptığı harekette artacaktır. Arabanın tepkime süreleride artacaktır. Fakat bu demek değildirki araba çok yakar. Bu arabadan arabaya, yakıttan, motor çalışma sistemine göre farklılık gösterir. Kafadan az yakar veya çok yakar demek çok ciddi teorik ve deneysel bilgiye sahip olmak demek. Atmosferikte farklı, Turbo beslemede farklı, benzinlide farklı, dizelde farklı işler bu düzenler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Kerim Kamanoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2014 Açık hava filtresi kullanılıyorsa açıkcası verdiği sesten dolayı aracı olması gerekenden daha yüksek devirde kullanırsanız sonuçta yakıt artacaktır.Sakin kullanımlarda olumlu ya da olumsuz fazla fark edeceğini zannetmiyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Osman Mollaoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2014 Yarın 15bin bakımı var aracimin spor hava filtresi taktirabilirmiyim servise Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Ahmet Yalınız
2013 model Ford Focus aracıma hava filtresi taktım motor lambası yandı neden yapmiş olabilir
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 11 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap