Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Focus 3 Ön Tampon Alt Eki

Hakan G.

Soru

Merhaba.

Forumda arama yaptım ancak bulamadım. Bugün karda dışarı çıktım ve bir virajda araba kaydı. Ön tampon alttan kaldırıma vurdu. Tamponun altındaki siyah ek kırıldı. Bu parçanın adını ve kodunu bilen var mı? @ER-OL Otomotiv de bu parça bulunur mu acaba? Bir de bu hasar mini onarımdan onarılır mı? Onarılmazsa tahmini ne kadara mal olur bize? Kaskoyu bozdurmaya değmeyeceğini düşünüyorum.

post-5129-0-50099600-1420668826_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0

Arkadaşlar bugün önce tanıdık bir yere gittim. Orada arabayı önce rot balansa sokmamı, eğer rot ayarı tutmazsa rot balans yapan yerin sorunu söyleyeceğini söylediler. Ben de rot balansa soktum ve araç rota geldi. Ustaya herhangi bir sorun olup olmadığını sordum. Sorun yok ama sanki alt sağ salıncak biraz yamuk gibi duruyor dedi. Fırsatın olunca değiştirirsin dedi. Rot ayarları yapıldıktan sonra direksiyondaki hafiflik gitti, eski haline döndü. Ayrıca z rot kırılınca gelen takur tukur sesleri kesildi. Kısacası araç eski haline döndü. Ardından uyarı ikazlarını sildirmek için özel ford servisine gittim ve durumu orada da anlattım. Orada da araca bakıldı. İkazlar silindi. Usta salıncaklarda bir şey yok, zaten bunlar kolay kolay yamulmaz, hatta yamulmaz direk kırılır dedi. Çok şiddetli vurman lazım bunları kırman için dedi. Ancak sanki sağ alt rotilde boşluk var gibi, ben olsam kendi arabamda bunu hemen değiştiririm dedi. 

Araba eski haline döndü ancak son ustanın dedikleri içime bir kurt düşürdü. İçim şimdi rotilleri başka yere kontrol ettirmeden rahat etmez. Nitekim başta direksiyon kutusu falan derken 4000 tl den başladık, çok şükür 50 tl ile kurtardık. Ancak sanırım bizim arabalar biraz nazik. Bu kadar hafif vurmayla, ki kaldırıma bile çıkmadı araç, rot balans kaymış. Rot ayarı da kayınca ve diğer tekerlek farklı dönünce esp ve buna bağlı olan otomatik park, aktif şehiriçi güvenlik ve lastik basınç göstergesi hata verdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Arkadaşlar bugün önce tanıdık bir yere gittim. Orada arabayı önce rot balansa sokmamı, eğer rot ayarı tutmazsa rot balans yapan yerin sorunu söyleyeceğini söylediler. Ben de rot balansa soktum ve araç rota geldi. Ustaya herhangi bir sorun olup olmadığını sordum. Sorun yok ama sanki alt sağ salıncak biraz yamuk gibi duruyor dedi. Fırsatın olunca değiştirirsin dedi. Rot ayarları yapıldıktan sonra direksiyondaki hafiflik gitti, eski haline döndü. Ayrıca z rot kırılınca gelen takur tukur sesleri kesildi. Kısacası araç eski haline döndü. Ardından uyarı ikazlarını sildirmek için özel ford servisine gittim ve durumu orada da anlattım. Orada da araca bakıldı. İkazlar silindi. Usta salıncaklarda bir şey yok, zaten bunlar kolay kolay yamulmaz, hatta yamulmaz direk kırılır dedi. Çok şiddetli vurman lazım bunları kırman için dedi. Ancak sanki sağ alt rotilde boşluk var gibi, ben olsam kendi arabamda bunu hemen değiştiririm dedi. 

Araba eski haline döndü ancak son ustanın dedikleri içime bir kurt düşürdü. İçim şimdi rotilleri başka yere kontrol ettirmeden rahat etmez. Nitekim başta direksiyon kutusu falan derken 4000 tl den başladık, çok şükür 50 tl ile kurtardık. Ancak sanırım bizim arabalar biraz nazik. Bu kadar hafif vurmayla, ki kaldırıma bile çıkmadı araç, rot balans kaymış. Rot ayarı da kayınca ve diğer tekerlek farklı dönünce esp ve buna bağlı olan otomatik park, aktif şehiriçi güvenlik ve lastik basınç göstergesi hata verdi.

Hepsi elektronik sistem, hata vermesi bozulduğu anlamına gelmediğini anlamış oldunuz, sonuçta bu bir kaza şiddeti nereden, nasıl aldığı önemli. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.