Kaan Yagizer Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2015 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 2, 2015 2 dakika önce, Mert Yürüyen said: Kızma Sir, bir kurcalayayım dedim... kötü mi ettim. daha çok şu patlağı bulamamak beni kızdırıyor. Ne kızacağım yahu? Bunda kızacak bir şey yok ki ... Patlak konusuna gelince ... yorum yok Sensör : Sisteme tanıtır, hallederiz ... N.P 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orhun E. Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2015 Geçtiğimiz günlerde lastik içine giren çivi ile yavaş yavaş inmiş. Lastik basınç sensörü uyarısı ile farkettik. fakat hangi lastik olduğunu söylemedi. Sensörlerin yeri yine de önemli mi bu durum soru işareti yarattı bende, bilgisi olan var mı? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert Yürüyen Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2015 On 19.11.2015 21:23:34, Orhun E. said: Geçtiğimiz günlerde lastik içine giren çivi ile yavaş yavaş inmiş. Lastik basınç sensörü uyarısı ile farkettik. fakat hangi lastik olduğunu söylemedi. Sensörlerin yeri yine de önemli mi bu durum soru işareti yarattı bende, bilgisi olan var mı? evet sensörler henüz hangi lastikte farklılık olduğunu göstermiyor. sinyali alınca 4 ünü de kontrol etmek gerekiyor. dolayısıyla sensörlerin yeri bir anlam ifade etmiyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Misafir Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 2016 (düzenlendi) Bu sensorleri alıp taktirmak yetiyor mu sadece? Araçta algilayici bulunuyor mu? Servise taktirabilir miyiz Ebay da takımı 40$. Tam parça kodu ne acaba focus 3 için Ocak 13, 2016 Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kaan Yagizer Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2016 yanlışlık olmaması için şase bazında bakmakta yarar var, özelden ViN at bana ... parça numarası vereyim üstadım. (devrik cümle oldu yahu ... neyse ... anlayan anladı.) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Bir şey soracağım. Bizde TPM sensörleri var. Onlar plugnplay mi. Yani kendi jantından söküp herhangi bir janta takıp aynen devam edebilir miyiz? Yoksa tanıtmak vs lazım mı ? Ya da uyumlu jant listesi gibi bir şey mi var? Sensör janta yapıştırılıyor mu vidalanıyor mu ? Nasıl sabitleniyor ? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kaan Yagizer Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 (düzenlendi) 33 dakika önce, H. Cenk said: Bir şey soracağım. Bizde TPM sensörleri var. Onlar plugnplay mi. Yani kendi jantından söküp herhangi bir janta takıp aynen devam edebilir miyiz? Yoksa tanıtmak vs lazım mı ? Ya da uyumlu jant listesi gibi bir şey mi var? Sensör janta yapıştırılıyor mu vidalanıyor mu ? Nasıl sabitleniyor ? Sensör sibop'un dibinde, yani lastiği söktükten sonra onu janttan almak kolay (abanmadan...kibarca) ...başka jant'a takmak aynı şekilde sorun değil (gene kibarca) ...onu tanıtmak lazım mı? ...evet, ama o da zor bir iş değil. (hayır, PnP değiller) Bu başlıktaki ilk mesajda jant'a nasıl takıldığına dair resim vb. var, ona bir göz atarsan tam olarak ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Sök - Tak - Tanıt işine gelince ; bence kasma ... müsait olduğunda bana uğra ... halledelim. Lastik sökerken vs. dikkatli olmak lazım, yoksa sensör kırılır/kırılıyor ... onun için işi dışarıdaki lastikçi ile halletme (bkn.durduk yerde sinir olma) derim. Mart 29, 2016 Kaan Yagizer tarafından düzenlendi gevşek, gevşek konuşmak ... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Neyi nereye tanıtıyoruz Yol bilgisayarına 'benim basıncım budur' demek kafi değil mi? Öyle olması lazım. Atıyorum 16'' orjinal lastikle ister 28 psi ister 32 psi ile gezerim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kaan Yagizer Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Şimdi, Yakup Çağatay said: Neyi nereye tanıtıyoruz Yol bilgisayarına 'benim basıncım budur' demek kafi değil mi? Öyle olması lazım. Atıyorum 16'' orjinal lastikle ister 28 psi ister 32 psi ile gezerim ...diyorsun ki asfaltta zıp-zıp dolaşırım Şöyle ... Önce 4 lastiği "zıplama" moduna alıyorsun (bkn.keyfin bilir) arkasından IDS ile girip hangi sensör hangi lastikte sorusuna cevap veriyor (tanıtıyor) arkasından da sisteme -yeni değerleri kabul et- talimatı geçiyorsun. Böylece sinyal geldiğinde (o sensörün hangi lastikte olduğu kayıt altına alındığı için) ECU kullanıcıya -uyarı- veriyor ...vs.vs Öyle çok kapsamlı / zor bir iş değil ama sonradan alet vicik-vicik ötmesin diye düzgünce yapılmasında yarar var (bence) 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Şimdi, Kaan Yagizer said: ...diyorsun ki asfaltta zıp-zıp dolaşırım Şöyle ... Önce 4 lastiği "zıplama" moduna alıyorsun (bkn.keyfin bilir) arkasından IDS ile girip hangi sensör hangi lastikte sorusuna cevap veriyor (tanıtıyor) arkasından da sisteme -yeni değerleri kabul et- talimatı geçiyorsun. Böylece sinyal geldiğinde (o sensörün hangi lastikte olduğu kayıt altına alındığı için) ECU kullanıcıya -uyarı- veriyor ...vs.vs Öyle çok kapsamlı / zor bir iş değil ama sonradan alet vicik-vicik ötmesin diye düzgünce yapılmasında yarar var (bence) Bunlara tamamım ama Sağ önden söktüğümü sağ öne (vb.) taktığım sürece yeniden tanıtıma gerek kalır mı? Yani bu alet basınç ölçüyor sonuçta lastik veya jant fark etmez. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Burada sanki otomatik diyor gibi geldi .. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kaan Yagizer Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 29, 2016 24 dakika önce, Yakup Çağatay said: Bunlara tamamım ama Sağ önden söktüğümü sağ öne (vb.) taktığım sürece yeniden tanıtıma gerek kalır mı? ...kalmaz. Yani araca daha önce takılmış/tanıtılmış sensörleri söküp lastik sırasını şaşırmadan başka jant ile araca geri takarsan ayrıca tanıtma yapmana gerek yok. Basıncı "set" eder ve aslanlar gibi yoluna devam edersin. 15 dakika önce, Murat Kavuk said: Burada sanki otomatik diyor gibi geldi .. ...daha önce sensör takılmamış ise veya bozulan/kırılan sensör değiştiriliyor ise -tanıtma- gerekiyor, aksi durumda "saçmalayabiliyor" üstad. Gerçi "tanıtma" denen şey öyle atla deve değil ... 10 dakikalık iş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2016 Focus MCA daki TPMS sensörlerinin bir markası var mı ? (ilk mesajdaki resimde okuyamadım ) Almayı düşündüğüm jantın websitesinde FORD değelerini girdikten sonra uyumlu OEM ve aftermarket sensör modelleri yazıyor. OEM olarak Schrader Continental/VDO HUF/BERU TRW Pacific LEAR After market olarak ALCAR CUN TECH Alligator gibi markalar var. Ne zor iş şimdi 17 -18 jant alalım desek bu jantları kışlığa bırakalım desek 1 takım sensör almak lazım, yok zırt pırt yazlık kışlık değiştirir gibi sensör değiştirmek gerekecek . Sanki ESP ABS sensörlerinden TPMS sensörsüz yapan VW daha pratikmiş bence.. Benim araba ağustostan beri hiç düşük basınç uyarısı vermedi. Bunda bir hata yok mu sizce ki bir kere dev vida girmişti arka tekerlerden birine. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2016 25 dakika önce, H. Cenk said: Ne zor iş şimdi 17 -18 jant alalım desek bu jantları kışlığa bırakalım desek 1 takım sensör almak lazım, yok zırt pırt yazlık kışlık değiştirir gibi sensör değiştirmek gerekecek . Sanki ESP ABS sensörlerinden TPMS sensörsüz yapan VW daha pratikmiş bence.. Benim araba ağustostan beri hiç düşük basınç uyarısı vermedi. Bunda bir hata yok mu sizce ki bir kere dev vida girmişti arka tekerlerden birine. VW'de artık sensör kullanıyor olmalı. Çünkü Avrupada zorunlu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2016 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2016 Esp/abs/çevre sensöründen alma zaten vardı bunlarda da ama geç algılıyor o. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap