Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Pedallarda Titreme, Zırıltı Vs

Murat Kav.

Soru

Son zamanlarda canımı sıkan bir sorun var. Özellikle vites değişimlerinde hissedilen, zırıltı diye tabir edeceğim, pedallarda hissettiğim bir titreme var. Aradım forumda ama bu şekilde bir sorun göremedim. Aklıma debriyaj balatası geldi ama, aynı zırıltı gaz pedalında da var. Bunun nedeni hakkında bilgisi olan var mıdır? Servise gideceğim ama, doğrusu servise gidince "normal" demelerinden korkuyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

Müsait olduğunda uğra üstadım, biz çay / kave içeriz, arkadaşlar bakarlar ... en kötü "normal" der gazete kağıdı parçasını külah gibi büküp içine dört - beş XanaX koyar reçeteyi veririz. "çak bu hapları abi, ne zırıltı kalır ne de titreme"   :)

...işin gıRgıR'ı bir yana volan'ını kontrol ederiz ...hem kalkış hem gaz sırasında titreme hissi verebilecek volan geldi aklıma. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Müsait olduğunda uğra üstadım, biz çay / kave içeriz, arkadaşlar bakarlar ... en kötü "normal" der gazete kağıdı parçasını külah gibi büküp içine dört - beş XanaX koyar reçeteyi veririz. "çak bu hapları abi, ne zırıltı kalır ne de titreme"   :)

...işin gıRgıR'ı bir yana volan'ını kontrol ederiz ...hem kalkış hem gaz sırasında titreme hissi verebilecek volan geldi aklıma. 

Bacaklarımda bir ağrı vardı. Doktora gittim üç beş sene önce. Ultrasondu, MR'dı yapmadığımız işlem kalmadı. En sonunda profa çıktım, inceledi tüm testleri senin bir şeyin yok dedi. Dedim nasıl olur. Ne bekliyorsun, bir şeyin var desem daha mı iyi dedi. Dinlemeyeceksin kendini, zamanla geçecek dedi. Sahiden de zamanla kayboldu gitti. Onun gibi, bilemedim şimdi, volan diyeceklerine normal demeleri daha iyi olabilir :) 

Ben uygun bir zamanda, çayınızı içmeye uğrayacağım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Dinlemeyeceksin kendini, zamanla geçecek dedi.

...yanlış değil (bence) çok da fazla kulak kabartmamak lazım.

Araba örneğinden devam edersek geçenlerde bir araca bakıyoruz (..ki benzer bir şikayet forumdan tanış olduğumuz bir arkadaştan da gelmişti ... gerçi onun sorunu başka yerden çıktı o ayrı.) müşterimiz bas-bırak yaptığında ince bir tıslama,vınlama duyduğunu söylüyordu. 

Kontrol ettik ... normal dedik, çok detaya girmedik (gerek de yoktu zaten) diyeceksiniz ki neden? ...zaten çok kulak kabartmazsanız zar - zor duyacağınız bir sesti bahsedilen, daha önemlisi o sesin nereden geldiğini (enjektörden) ve neden geldiğini (hd tip delphi enjektöre geçtik) biliyorduk ... sonuçta normal dedik, elinizden geliyorsa çok kulak kabartmayın, aracın karakteristiği bu söylemi ile konuyu (en azından bizim adımıza) kapattık.

...gene de bakmakta yarar var. Kimi zaman (çok düşük yüzde ile olsa da) o garip ses ve/veya titreşim bir arızanın habercisi olabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Bugün uğradım servise, ve titremenin normal olduğunu öğrendim :) Arkadaş ben beklerken test sürüşüne çıkmış gelmiş, haberim olmamış, o nedenle pek de içime sinmedi bu durum ya artık bakımda bir daha söyleriz. Gelmişken Kaan abinin çayını içerim dedim ama o da hastaymış, işe gelememiş. Kaan abiye de çok çok geçmiş olsun..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.